Osobno sam ja pitao za LUBCO ulja i maziva, jer u to vrijeme nisam nista mogao pronaci na internetu vezeno za tu firmu.
Ovo je u redu malo se predstaviti i napisati par rijeci o proizvodnom programu, a ne pisati veliku reklamu, jer to (za sad) na ovom forumu ne dozvoljavamo.
Meni je drago sto ste se javili na forum, jer bas me zanimalo porijeklo masti koju sam kupio za sitne pare, a NAJBOLJA je koju sam imao prilike i vidjeti i koristiti.
Koristio sam INA sve moguce masti, od kojih je ona crna LIS-MOS bila najgusca, ali kad se skori, ne moz ju vise nicim istjerati van. Obicne LIS masti sto INA proizvodi su pre "mekane" i samo izleti mast iz lezajeva i jako brzo u radu prozuje, sto znaci da je mast isparila iz njih. OLMA mast je kostala 3 puta skuplje nego INA, i u trgovini se cinila OK, pa sam ju kupio, ali kad sam dosao do pola kantice, donji dio rijedak da se zlicom mora grabiti. Mast je bila neke sivo-smedje boje. Kolega mi u berbi kukuruza poklonio jednu "kartusu" OLMA zelene masti i s time sam donekle bio i zadovoljan, ali imao sam samotu jednu kartusu i nista vise. Igrom slucaja za 20€u Rumi na vasaru kupim kantu 16kg LUBCO masti koja daje duplo vise od ocekivanog. U lezajevima na kombajnu ostaje, i uopce ne curi van tokom dana kao INA mast, a ujutro kad ga podmazujem, dovoljno je jednom ili dva puta stisnuti rucnu pumpu i mast vec curi iz lezajeva.
Jos uvijek imam pola te kante i za mene druga mast ne postoji, dok god ovu budem mogao nabaviti. Kako je moj jedan kolega rekao "Ja sam na tu masnocu bolestan. Svako jutro; ulje, voda, podmazivanje".