Žlantahka iliti širočka.
Tak jeKod nas to zovu široćka koliko ja znam.
Gledal amerikancu koriste ulje od soje. To je ostatak kaj se praviju sojine tropine.@dejan.d koristio sam neko GrenCut unazad 3-4 godine, sada ga nije bilo pa uzeo Pantherol sa kojim ni prije nisam bio zadovoljan, ali sada kao neka poboljšana formula, ofarbali ga u neku plavo-zelenu boju ali i dalje mi smrdi na hipenol..sada zadnje sam kupio Husqvarna all season i čini mi se da je ok, za sada sam potrošio jednu kantu i bolje mi je od pantherola
btw, ovakva sjekira u mom kraju se zvala Bradva, jedino što držalica ne bude ovak ravna nego zakrivljena i postoji lijeva i desna, a stari majstori su ih koristili za tesanje građe
Trabao bih savjet oko izbora ulja za podmazivanje lanca motorne pile. Ćale mi je koristio ova donja, prije toga ne znam da li je bilo još koje ali ne vjerujem jer je ovaj Lancol FG 150 iz 2002., ta godina je otisnuta na dnu kantice. Ovo lijevo Super Lub mi se čini nekako prerijetko, dok je Lancol FG 150 baš gust, e sad, da li od stajanja ili tako mora biti, vjerujem da je ovo drugo, a da li je još za upotrebu ne bih znao.Probal sam ulje za getribu gradacije 320. Fino podmazuje i lanc je mastan, ali se ipak nekad zna zacvikati u vodilici. Lancol ST200 je bolji.
A mi u Hr imamo veeeeliiikiii izborOsim gustoće ulja u hladnom stanju bitan je i indeks viskoziteta ulja - to jest mjerilo koliko se ulje razrijedi kada se zagrije. ....