Pozdrav!
S obzirom na ova sveopća poskupljenja, tražio sam neke savjete u vezi ulja za mješavinu pa naiđoh na ovu temu. Iako većinom raspravljate o motornim pilama, koje ja uopće i ne koristim..
Poljoprivredni arsenal koji koristim se sastoji od stare MIO Honde freze, TOMOS pumpe za natapanje i STIHL trimera.
E sad... Pošto me cijena mješavina u Hercegovini dođe otprilike 11+ kuna po litri benzina plus oko 20kn za Stihlov dvotaktol od 100mL... Malo sam računao i skontao da trošak benzina ne mogu nikako smanjiti, ali trošak ulja za mješavinu mi je bezobrazno velik.
Mene zanima, zato sam i došao na ovu temu zar ne 😁 koja mi je najjeftinija varijanta za pravljenje mješavine.
Smijem li koristiti neka sintetička auto ulja ili slične vradžbine?
Imajte na umu da ne koristim motornu pilu nego većinom sporije i starije motore (freza, pumpa) a ponekad trimer (njega bih ipak malo pripazio Jer mislim da je osjetljiviji).
Kakvi su vaši savjeti, čime praviti mješavinu za pumpu za navodnjavanje i staru frezu?
Ne bih se htio baš otrovati ili navući ekološke aktiviste za vrat 😂 ali mi se ni ne plaća svako malo preskupa bočica od 100mL Stihl dvotaktola.
Ne bi da je extradjevičansko maslinovo ulje...