Ghost
Iskusan lik
- Tu od
- 10 Ruj 2021
- Poruka
- 1,716
i ja sam točio inin dvotakol godinama, onda sam probao stihl neki pa si skurio pilu, pa se vratio na ina, točo ga 3,5-4% i išlo je, kad sam kupio 550xp predložili su mi da koristim husq LS+ ako mi je već XP preskup, kad sam sračunao LS+ me je izlazio jeftinije od bilo kojeg no name ulja. Sad od kad imam 572xp i 592xp prijedlog mi je da koristim xp ulje i ne vidim zašto ne bih u pilu za koju sam dao 10000 kuna sipao kvalitetnije ulje, ili gorivo.Ja u svoju 372xptocim od ina 2t do obicnih mineralnih ulja vec 11 godina i jos radi kao nova tako da su ovo gluposti
Čini mi se da ima razlike ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi jer nemam način da bih usporedo u istim uvjetima rada, općenito potrošnja gorivami ovisi o težini odnosno debljini drva, jednom prilikom sam sa 572xp sa jednim rezervoarom napravio 5 metara drva, a bude kada napravim jedva metar. Što sam primjetio iako ni to ne mogu tvrditi sa sigurnošću, je da mi se čini da pila bolje pali, da ima manje dima, zapravo ga uopće nema čak ni dok je hladna, sa "običnim" gorivom malo zadimi dok se ne zagrije, ima mi nekako "zdraviji" miris i samo gorivo i ispušni plinovi.
Što se tiče cjene, da, kad je puna cjena Aspena skupo je previše, međutim, 1 litra ina benzina je kod mene trenutno košta 11,37 kn, znači 5 litara je 56,85 kn+16,5 1dcl ulja izađe 73,35 kn što po litri iznosi 14,67 kuna, aspen me košta 15 kn/l meni je tu matematika jasna, kome nije, što se mene tiče može sipati i prerađeno umjesto dvotaktola.