• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ulja za mješavinu , dvotaktna ulja

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja sam nekak prevagnul na huski ulje za mešavinu i dobro mi je za sve ali stari več godinama se drži recepture od 2dcl ina dvotaktola na 5 litri čistaka i isto nema baš nikakve probleme, niti sa trimerom niti sa motorkama!:icon_jook:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
2dcl na 5L benzina je 4% mesavina sto i ide ako se mesa na mineralni dvotaktol

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To ti osim podmazivanja sluzi i za rastjerivanje komaraca ili kad kosis flaksericom vocnjak za rastjerivanje osa i strsljana.:(rofl)::(rofl)::(yawn):

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Uredu je, bolje ga je metat nego ne metat, samo za istu cijenu mješavine huski ulja meni oči ne ispadaju (pa valjda ga ja mečem neee).

Ako je 70 kn-a litra ulja mješaš po ps-u 2%;
Ako je 43 kn je litra "jeftinijeg" ulja mješaš po ps-u 4%;
koje ulje je jeftinije tvojoj mašini i tvojem zdravlju?

E da ima još i modriča 1 litra 20 kn-a (4% se mješa):(rofl):.

Sve to na 4% štima kad si na brijegu ili ravnici, ali cijeli dan žagati u grabi; ima da me nema.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kod mene sad u sumi i treba nesto da rasteruje komarce .na milione i milijarde ih ima. ako nepusi testera onda cigareta da u oci neulete. ljudi decenijama radili na 4% i niko nije riknuo .sad svima sve smeta. platite sekaca i nemirisete dima sem u sporetu. najlakse je kupiti ali nije zanimljivo

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Uredu je, bolje ga je metat nego ne metat, samo za istu cijenu mješavine huski ulja meni oči ne ispadaju (pa valjda ga ja mečem neee).

Ako je 70 kn-a litra ulja mješaš po ps-u 2%;
Ako je 43 kn je litra "jeftinijeg" ulja mješaš po ps-u 4%;
koje ulje je jeftinije tvojoj mašini i tvojem zdravlju?

E da ima još i modriča 1 litra 20 kn-a (4% se mješa):(rofl):.Ja sam već naveo test sa ujlima i tvrdim da nema potrebe za omalovažavanje naših proizvoda.

Posljednje uređivanje:

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
markony kaj si htel napisati?

vica: hvala ti za tvoja razmišljanja, ako ima računa treba probati .

markoni: A je sad vidim da si nadopisal, izgleda da sve vozi. Na starim frezama lijepo piše sae nešto na čepu rezervara 25:1 (neznam sad napamet koji je sae nee).

Posljednje uređivanje:

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
markony kaj si htel napisati?

vica: hvala ti za tvoja razmišljanja, ako ima računa treba probati .

markoni: A je sad vidim da si nadopisal, izgleda da sve vozi. Na starim frezama lijepo piše sae nešto na čepu rezervara 25:1 (neznam sad napamet koji je sae nee).

Samo sam htio reći da toliko hvaljena ulja Stihl i Husqvarna se dižu u nebesa a jeli itko ikada vidio ili čuo za njihove rafinerije,pametnome dosta :icon_scratch:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
stare testere i stare freze su radile na sae 30 ulje za pravljenje mesavine. i verovatno im je to pisalo sae samo nema broja. to dobro znam jer stara 051 stihl je predvidjena na sae 30 za mesavinu sto joj i u uputstvu pise da moze da se mesa sa benzinom . neradim ja mnogo iz racuna nego vise verujem mesavini od 4% i obicnom dvotaktolu ili polusintetici za koju sam siguran da je iole kvalitet. nagrabao sam sa kopijom stihl ulja i generalka pod garancijom. eto zasto sipam obicna ulja i vise im verujem a vise problema nemam ni sa jednom spravom

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nekadasnje pile su se vrtile na manjem broju okretaja i nisu zahtjevale takva sinteticka ulja kao danas kad idu do 13000okretaja,pa su i razvijana ulja za takve visoko turazne motore sa malim kucistima radilice i kratkim klipnjacama.
Ja imam drugacija iskustva,kod stihl ulja na 2.5% ima snage nema dima kad je topla,nema garezi (tek za 5god malo),i nikad generalka ili nekaj puknuto ili rastopljeno,do kod ine na 4% na raznim motorima manje okretnog momenta,puno dima,puno garezi koja smanjuje snagu,i cjena na kraju ista jer ovog od 60kn 2% ili za 30kn 4% dode na isto po cjeni jer dok potrosis jeftinog 2l a skupog 1l.

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Nekadasnje pile su se vrtile na manjem broju okretaja i nisu zahtjevale takva sinteticka ulja kao danas kad idu do 13000okretaja,pa su i razvijana ulja za takve visoko turazne motore sa malim kucistima radilice i kratkim klipnjacama.
Ja imam drugacija iskustva,kod stihl ulja na 2.5% ima snage nema dima kad je topla,nema garezi (tek za 5god malo),i nikad generalka ili nekaj puknuto ili rastopljeno,do kod ine na 4% na raznim motorima manje okretnog momenta,puno dima,puno garezi koja smanjuje snagu,i cjena na kraju ista jer ovog od 60kn 2% ili za 30kn 4% dode na isto po cjeni jer dok potrosis jeftinog 2l a skupog 1l.
Jedino što sam htio reći je da Stihl ili Husqvarna ulje ne postoji to je brend kao i Kplus ili slični proizvodi,a usput STIHL ulje je Divinol isto kako je Husqvarna Castrol samo brendirano.Usput Stihl HP je mineralno ulje a Husqvarna XP je tek ova nova generacija 100% sintetika.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Jedino što sam htio reći je da Stihl ili Husqvarna ulje ne postoji to je brend kao i Kplus ili slični proizvodi,a usput STIHL ulje je Divinol isto kako je Husqvarna Castrol samo brendirano.Usput Stihl HP je mineralno ulje a Husqvarna XP je tek ova nova generacija 100% sintetika.

Taj divinol ja sad koristim i dobim ga ispod 40,-kn po litru i to sa dozatorom :eek::
Na sajmu u gudovcu mi je rekal lik na divinol štandu da to ulje ide po MPC 6X,- kn.
Samo sam mu se nasmjeal :cool2:

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
dragi forumasi da vas pitam jel ko od vas koristio husqvarnino hp ulje za mjesavinu,,ja sam dosada koristio husqvarnino xp i bio sam zadovoljan..danas sam isao kupovati i nije bilo toga xp,pa mi je prodavac preporucio hp...

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
dragi forumasi da vas pitam jel ko od vas koristio husqvarnino hp ulje za mjesavinu,,ja sam dosada koristio husqvarnino xp i bio sam zadovoljan..danas sam isao kupovati i nije bilo toga xp,pa mi je prodavac preporucio hp...

ja nisam primjetio nikakvu razliku

Najnoviji postovi

Na vrh