• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Umjetna gnojiva

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
704
Ma kakve sankcije i gluposti. Sječam se pred 20 godina kad sam se počinjal baviti s poljoprivredom, 7-20-30 je cca 2 godine koštal 138kn vreća 25 kg, znači 73€ za metar, pa je onda pal....koga su onda sankcionirali? Sve su to trgovačke fore
Bilo je. Ali onda je bio porez 20%, a sada je 5%... prije toliko godina cijena mehanizacije i rezervnih djelova je bila barem 2x manja nego danas...prije 5-6 godina sam plaćao 330kn 7icu, s 25% poreza.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,491
Isto pitanje imam ali ako je tko u Zagorju kupovao ovih dana, planiram kupiti za sljedeću sezonu pa sa to riješim ovih dana.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,609
Nisam od proljeća nič gnoja kupoval, tak da ti nemrem pomoći. :(

Obično prije kupnje zemem telefon u ruke i zvrcnem: Gorupa, Plod, KTC, Trgocentar, Cipro i Trgostil (Lepajci). Ne znam prodaje li gnoj još netko na našem području, a meni se za malu količinu ne isplati iti nekam dalje.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,755
ja sam inače do sad 99% kupoval u ktc...bili su najpovoljniji...sad sam prije sjetve moral kupiti negde drugde jer ktc nije imal 7-20-30 i platil sam poprilično skuplje...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,384
Ja uzeo 15-15-15 476 eura sa pdv, Kan 325. Nešto malo Uree sam uzeo, mislim da je oko 450 eura, manje više sve spremno, vidit ćemo dobra ili loša odluka.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,384
Eh da, to sad fino zvuči, tak sam i prije dvije godine kupio Kan i 15-15-15 po 800-900 eura tonu, plin je skup, pitanje jel će bit gnojiva, na kraju u proljeće bio Kan 350-400 eura, 15-15-15 isto pojeftinila dosta iako sad je situacija drugačija što mislim da možda može više otići gore nego pasti dole.

Antonio kod koga si to uzeo?
Trgoimport, Kloštar P. Phosagro i Geneszis.

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
267
A gledaj. Kupil si i onda a i sad na jesen. Barem nisi drzavi vratil porez i placal pretporez, troskove sisi napravil

Najnoviji postovi

Na vrh