• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Universal 445

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,969
Nemaš tu baš kaj sam radit.
Kad se raskopa vidjet kaj sve treba radit a trebat će vjerojatno sve promjenit.

Jaso0312

Novi član
Tu od
25 Kol 2024
Poruka
6
Majstor na kraju nije imo volje da zamjeni semering na papucici za šperu pa cu najvjerovarnije morati sam znacu skidam zadnji poklopac dje je pufer i trebo bi prici cjeloj situaciji bez da se pola kraj mjenjaca.lp

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,969
Nije semering nego O-ring.
I da, moraš ga otraga otvoriti inače male su šanse da ga zamjeniš. Ako je osovinica špere malo poderana onda ništa od posla. Curit će i dalje.

Jaso0312

Novi član
Tu od
25 Kol 2024
Poruka
6
Ma skoro se nikad i ne koristi ta spere al kazu mi da je malo zeznuto za zamjenu zbog opruge nju je tesko vratit nazad.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
8 Sij 2024
Poruka
39
Pozdrav,imam problem skinuo sam glavu hidraulike utb 445 i promjenio gumice i reko idem očistiti još ventile jer je poskalivala stalno hidraulika i kad sam odšrafil onaj sigurnosni ventil nađem unutra jednu malu o ring gumicu potrganu neznam od kud je dal je na sigurnosnom ventilu napred jer on dodiruje glavu i onu rupu il od kud. I sad ja to složim upalim i sad samo diže od sebe a ručka za spuštanje ne funkcionira uopće ide skroz labavo nešto je zaglavilo il kaj,jel zna neko molim ljepo

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,845
Pa i ne izgleda loše uz neke preinaka, škarigo doli, parafangi od IMT a za istaknuti ugrađen je pomoćni hidrauličli volan. Slikano u krugu AM grupe u Buzetu, detaljnije se nisam raspitivao. Kričavo plava boja i bijele felge aaaaaaaaaaaa ne baš .
20251001_102954.jpg

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,969
Ako je to voćarski model a čini mi se da je, onda je to u originalu išlo sa takvim blatobranima i auspuhom

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,845
A moguće, nisam obraćam pažnju na to a ko je tako onda je uži od standardnog.

Futa

Novi član
Tu od
13 Lis 2023
Poruka
19
Na univerzalu 73-ća godina proizvodnje stavljena komplet nova glava volana, kupljena u Univerzal Sesvete i stavljena pomoćna hidraulika volana, ona sa strane kaj ide, i traktor i delje ima lufta ili ti praznog hoda pa bježi po cesti. Probal sam na onom šarafu sa strane na glavi smanjiti luft, ali se onda teže mota i opet ni to to. Ima ko kakav savjet kaj bi još mogel probati i kaj da radim? Rekel mi je i majstor koji je sve to ugrađival da ni on ni zadovoljan kak je to ispalo al da nemre više niš napraviti, eventualno kad se sve to malo razradi podmetnuti nekakvu pločicu negdje, nisam skužil gdje, pa da bi onda taj prazni hod mogel biti malo manji.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,743
Taj prazni hod se ne može izbjeći na takvom sistemu, zato je on super za radove u manjim brzinama gdje se ne kuži da ga treba malo kontrirati stalno. To je koliko para toliko muzike . Isto je i na mojem, zato ću kroz neko vrijeme staviti orbitrol i srediti to.

Najnoviji postovi

Na vrh