12,4-28. 6,00-16
Uni 445 = Fiat 450
Štore = Fiat 420
Motori isti, hidraulika identična, neznam jel ista (na Štoreu je talijanska).
4 sinkronizirane brzine, niži i širi od Štorea, teži i drugačije polužje volana, veći tank, veći akumulator. Eto.
12,4-28. 6,00-16
Uni 445 = Fiat 450
Štore = Fiat 420
Motori isti, hidraulika identična, neznam jel ista (na Štoreu je talijanska).
4 sinkronizirane brzine, niži i širi od Štorea, teži i drugačije polužje volana, veći tank, veći akumulator. Eto.
Hidraulika ne mojem je talijanska (i pumpa i tijelo). Na gornjim podiznim polugama odliveno je FIAT.
A koje je godište taj stariji? Naš je 1980., a kupljen '81. Narančasti.
Znam da je motor rumunjski po alternatoru, a anlaser je Iskra. Kasnije serije imale su i Iskra alternatore.
Za tvoju informaciju: susjedov motor oduvjek manje dimi od mojega i ima drugačiji zvuk, a kupljeni su isti dan na istom mjestu.
Hidraulika ne mojem je talijanska (i pumpa i tijelo). Na gornjim podiznim polugama odliveno je FIAT.
A koje je godište taj stariji? Naš je 1980., a kupljen '81. Narančasti.
Znam da je motor rumunjski po alternatoru, a anlaser je Iskra. Kasnije serije imale su i Iskra alternatore.
Za tvoju informaciju: susjedov motor oduvjek manje dimi od mojega i ima drugačiji zvuk, a kupljeni su isti dan na istom mjestu.
Mali orsus (predpostavljam da misliš na malog) nema sinhrona.Nitko nije još objasnio da li ursus ima sinkronizirane brze brzine te da li se šaltati može samo s kuplungom bez međugasa i ostale kemije?
Mali orsus (predpostavljam da misliš na malog) nema sinhrona.
zdravo.sta mislite o ovom traktoru?prodaje ga jedan moj prijatelj.kaze da ga mu je napravljen remont.sve novo.kaze da su djelovi koji su ugradjeni original rumunjski.prodaje ga 2900 eura..meni ga ostavlja za 2700.ja bi mu ponudio 2500...pa me interesuje...kakvi su za oranje...koliki su potrosaci...recimo po hektaru..na sta da obratim paznju kad ga idem pogledati...ja imam IMT 542 pa mozete li mi reci neke usporedbe..naravno ako neko ima iskustva sa oba ta traktora.
pozdrav iz makedonije
(ranije sam hteo da kupim vladimirca T25,al posto su svi po oglasima vec prodani,a bilo ih je recimo sa 800-900 rh za oko 1500 eura-sa kabinom)
da jos kazem da mi traktor treba kao pripomoc za 542,jer me ubija to prekapcanje prikljucaka.....
u ovom slucaju bi 542 bio ispomoc,dobri su to traktori
nisam ga prodao jos.ma prosle godine sam imao dve jako dobre ponude za tomicu...al me moji odvratili od prodaje.tomica ima svoje kvalitete...al sta mi vredi kad nemogu mu nista prikopcati od IMT-a...bilo mi je ponudjeno 2000 eura...al ga nisam dao.jedan mi ga rodjak trazio za 2000 eura stim da kad mi god zatreba mogu ga uzimati i koristiti po nekoliko meseci tokom godine...jer njemu treba veoma malo...samo za prskanje i kad kad rotofreziranje malog vocnjaka.nisam mu dao svoj tomo, al sam mu nasao drugog 21ks dosta ocuvanog sa plugom, za 1700 eura.pa sad mi krivo sto ga nisam prodao...za plus 500-600 eura,njegovo bi mesto zauzeo jedan ovakav univerzal...Ja ti nemam iskustvo ali mogu ti nesto rec, jedan stvarno dobar prijatelj ima IMT 539 i u445 ali nova linija, uvjek se malo "raspravamo" oko traktorima so nego.
Njegov univerzal traktor ima oko 7-8000 radni sati, kupio ga novi, traktor dimi skoro od novi, plavi dim, ali to je bilo normalno za univerzala, svaki dimi,a snaga ima ko prvi den, za seto to vreme je 2 puta menjao lezajevi na reduktori na poluosovini, i opet ima lufta, kada ga zdrmas na kotac se to oseti. Za oranje 539 nije mu ni do kolena, ora dubije i dosta je brz orac sprema 539, bas sam ga pred 7 dana gledao kako ora sa jednobrazdni plug na 50 cm dubina, od 542 je bolji to 100%. Da nisi prodao tomu, gledao sam ga u oglasima?
Pozdravartyman: