• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upisnik u trgovce voćem i povrćem

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
:madmana:Moram reagirati na ovu polemiku,svake god sam po 2 tjedna u njemačkoj i malo obilazim seljake,tržnice i ostalo.
Tržni dan trg grada svi spremljeni u nac. nošnju primjer tip vadi kiseli kupus iz drvene bačve ima rukavice stavlja u prozirnu pl. vrečicu važe stavlja u još jednu vrečicu i masno naplačuje ako nisi došao do 10 PM nema više,a kod nas FUJJ svi bi tako reagirali.
Drugi prodaje jabuke,ima zanimljivu sortu jabuka njihova autohtona sorta zamolim ga da kupim sadnicu i posadim je kod nas,a on meni "MA GOSPODINE JA SAM U MIROVINI KUPIM OD SELJAKA I PRODAJEM NA TRŽNICI JA NEZNAM NI KAKO SE ZOVE TA SORTA".
Šta na to sve reči oni njihove zakone primjenjuju na nama balkancima to nas još uvijek smatraju njihov proizvod je svetinja domače je domače i toga se svi drže ko pijan plota.
Kod nas propisi,pravilnici,dozvole,upisnici,seljak mora imati faks za to sve brdo papira,a tamo radi i kotar se brine za njega da proizvodi,radi a oni prodaju ugovaraju,rješavaju.
Primjer vidjeli ste farma u sred sela kraj vrtića,škole kod nas u šumu da nesmrdi i brdo papira,i vjerujte na papirima bit će još više toga,naš čovjek se brzo slomi kada naši administrativci lupe po đepu a love im treba sve pokradeno pa jer sam se zato borio i Vi da nas sve više tlače ,radnika stočara,voćara bakicu na tržnici ,pitanje dokle i šta im još treba za EU?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
vjerujem u tvoju priću , i kod nas je slićno penzići preprodaju i rade po raznim firmicama zauzimaju radna mjesta onima koji ne rade , ali ono što kod nas prodaju OPG - ovci je prihvatljiva cijena s obzirom na onu na tržnici EU i još uvijek se teško proda . Bolje ide ona roba iz EU koja se prodaje u lidlu , kauflandu , bili , itd.... zanimljivo sviježe nije , špricano ko zna sa čime , OŽIVLJAVANO ko zna koliko puta ali to je slađe . Narod u principu ne želi u EU , ko ga pita i što je meni još zanimljivije uz toliko nezadovoljstvo raje ja lično neznam ni jednu STRANKU koja bi bila protiv EU što me stvarno čudi . Po svim pitanjima ih je manje ili više za i protiv ali ovdje ja ne znam ni za jednu ako neko zna neka javi da ih pdržum.

0804ffa37298c2a8894bc4d.gif

By arno11 at 2011-01-29

KOBAC

Član
Tu od
13 Svi 2008
Poruka
419
:madmana:Moram reagirati na ovu polemiku,svake god sam po 2 tjedna u njemačkoj i malo obilazim seljake,tržnice i ostalo.
Tržni dan trg grada svi spremljeni u nac. nošnju primjer tip vadi kiseli kupus iz drvene bačve ima rukavice stavlja u prozirnu pl. vrečicu važe stavlja u još jednu vrečicu i masno naplačuje ako nisi došao do 10 PM nema više,a kod nas FUJJ svi bi tako reagirali.
Drugi prodaje jabuke,ima zanimljivu sortu jabuka njihova autohtona sorta zamolim ga da kupim sadnicu i posadim je kod nas,a on meni "MA GOSPODINE JA SAM U MIROVINI KUPIM OD SELJAKA I PRODAJEM NA TRŽNICI JA NEZNAM NI KAKO SE ZOVE TA SORTA".
Šta na to sve reči oni njihove zakone primjenjuju na nama balkancima to nas još uvijek smatraju njihov proizvod je svetinja domače je domače i toga se svi drže ko pijan plota.
Kod nas propisi,pravilnici,dozvole,upisnici,seljak mora imati faks za to sve brdo papira,a tamo radi i kotar se brine za njega da proizvodi,radi a oni prodaju ugovaraju,rješavaju.
Primjer vidjeli ste farma u sred sela kraj vrtića,škole kod nas u šumu da nesmrdi i brdo papira,i vjerujte na papirima bit će još više toga,naš čovjek se brzo slomi kada naši administrativci lupe po đepu a love im treba sve pokradeno pa jer sam se zato borio i Vi da nas sve više tlače ,radnika stočara,voćara bakicu na tržnici ,pitanje dokle i šta im još treba za EU?

mislim da nije problem u njima nego u nama! pola tih pravila su naši nadodali da bi ispali bitni činovnici i država sama! svi krive EU , a u biti mi donosimo glupe i praktično neprovedive pravilnike

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
konstatacija 100 % točna , u isto vrijeme taj isti kupac traži 20 lipa povrata ili nema 1 il 2 kune uzima robu odlazi i kaže i to vam je dosta

baždarenje digitalne vage je 400 - 500 kn
...u hrvatskom zavodu za mjeriteljstvo, poslovnica Osijek (Vukovarska ulica) cijena baždarenja digitalne vage je nešto malo preko 60 kn...doneseš ujutro vagu, dobiješ uplatnicu koju možeš platiti u FINI ili pošti u korist proračuna Republike Hrvatske i popodne dođeš i preuzmeš baždarenu vagu s plombom i uvjerenjem...
pozzz

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
...u hrvatskom zavodu za mjeriteljstvo, poslovnica Osijek (Vukovarska ulica) cijena baždarenja digitalne vage je nešto malo preko 60 kn...doneseš ujutro vagu, dobiješ uplatnicu koju možeš platiti u FINI ili pošti u korist proračuna Republike Hrvatske i popodne dođeš i preuzmeš baždarenu vagu s plombom i uvjerenjem...
pozzz

stavrno ne mogu vjerovati da je to kod vas toliko jeftino . U Bjelovaru to ne radi niko već moram do Zagreba ili Vrbovca i sretan sam ako neko pristane jeftinije bez računa. Molim te ako imaš neki njihov kontakt broj oko ne onda ću ga sam potražiti putem neta u svakom slućaju hvala.

konobarcaspivom.gif

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
stavrno ne mogu vjerovati da je to kod vas toliko jeftino . U Bjelovaru to ne radi niko već moram do Zagreba ili Vrbovca i sretan sam ako neko pristane jeftinije bez računa. Molim te ako imaš neki njihov kontakt broj oko ne onda ću ga sam potražiti putem neta u svakom slućaju hvala.

konobarcaspivom.gif
...vage su mi sad u skladištu, a na njima je etiketa s tel. brojem (imam 3 digitalne vage) i stalno nosim tamo na baždarenje...u Zagrebu bi također morao negdje biti servis hrvatskog zavoda za mjeriteljstvo, pa to je državna firma...
...prije sam nosio kod privatnika u Osijeku ("Emos",Strossmayerova ulica), oni su ujedno ovlašteni prodavatelji i servis za vage njemačke proizvodnje "Bizerba", tamo su me svaki put oderali za više od 400 kuna...
...ovako je jednostavnije, brže, drastično jeftinije i na koncu lova ide u državni proračun, a ne nekom lokalnom gulikoži...
pozzz

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ja sam pokušao nešto naći na net-u ali sam samo našao ono štobi bilo približno opisu baždarenje tlakomjera , a o vagama ne piše ništa

Broj servisa Naziv Adresa Područje ovlaštenja Ovlaštenje
važi do 228 Otos ortopedska tehnika d.o.o. Osijek, Vukovarska 1 Uređaji za mjerenje krvnog tlaka 2012-02-03

ako je to o čemu si govorio pokušaću nazvati pa ću vidjeti što će reći iako ove kalendarske godine neću imati potrebe ništa baždariti ali dobro se pripremiti i za nagodinu.! Ako slućajno se sjetiš nabaci neki podatak jer ako je tako isplati mi se doći na rućak u Osijek i ljepo provesti .

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
to je ista ulica ali otos je firma za ortopedska pomagala,u ponedjeljak ću ti javiti adresu,to je 10 min od mene

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
U što bi ja volio da se prezivam Kosor i da imam bar jedno 16.000 kn plaću + obnašanja koje kakvih dužnosti i da uz to sve...

NE ZNAM CIJENU BENZINA!!!

Još jedno nezgodno pitanje za Jadranku Kosor stiglo je od SDP-ovaca. Zdenka Franića zanimalo je zna li koliko stoji litra najprodavanijeg eurosuper 95.

- Ja kao što znate trenutno, obnašajući ovu poziciju, ne kupujem sama benzin i to je naravno poznato - odgovorila je Kosor iz čega je bilo jasno da ne zna odgovor. No, zato je ponovno ustvrdila da će Vlada učiniti sve da se ne pogorša standard građana te da cijene benzina ne budu takve da uzrokuju divljanje ostalih cijena. Tvrdi i da Vlada nije utjecala na Inu da ne poskupi gorivo. Kako ne bi ispalo da premijerka nema pojma o cijenama benzina, potpredsjednik Vlade Darko Milinović pobrinuo se da premijerka točno odgovori na postavljeno pitanje pa joj je prišapnuo odgovor.

- Evo, 9,31. Evo to je dogovor - rekla je na kraju Kosor.

Korištenje automobila građanima postaje luksuz, ali vas se to ne tiče jer vas voze dva blindirana BMW-a na račun građana, uzvratio joj je Franić.
Maras Kosorici: Nosite Fendijeve torbice, a ljudi nemaju od čega živjeti.

Njene torbice koštaju kao mjesec dana da mi radi bakica. I za kraj :)
http://www.youtube.com/watch?v=WpWkBXkgM7g

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Evo da ne čekaš :)

OMP PJ Osijek
Željko Poturica, dipl.ing.
Načelnik Odjela
Vukovarska 18, 31000 Osijek
Tel: 031/20 81 05
Fax: 031/20 81 51

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Još jednom hvala nije hitno , pokušaču se ćut u ponedjeljak jer me baš zanima , nemogu vjerovati da može biti razlika cca 350 kn

64963035.gif
51433761.gif

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
mislim da nije problem u njima nego u nama! pola tih pravila su naši nadodali da bi ispali bitni činovnici i država sama! svi krive EU , a u biti mi donosimo glupe i praktično neprovedive pravilnike

U pravu si, uz jednu sitnu opaskicu ;) JA (a i vecina, ako ne i svi, ovdje) ne donosim pravilnike te se shodno tome (ha ;) sto kazes na recenicnu konstrukciju?) ne smatram odgovornim, molim lijepo ;)

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Još nemogu vjerovati da može biti razlika cca 350 kn

Nevjerojatno. Usput, jel' se moze osnovati firma za posedovanje u bazdarenju vaga pa iznajmiti stand na placu ili ici od kuce do kuce, uzimati vage za bazdarenje i drugi ih dan vracati? :) Za 350 kn bi tu vagu donosio nosac sa dvije hostese ili za kumice, dva bildera :))))

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Smiljane he he, jel kriza na radnom mjestu kad si toliko poduzetan? ;) Poz

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Nevjerojatno. Usput, jel' se moze osnovati firma za posedovanje u bazdarenju vaga pa iznajmiti stand na placu ili ici od kuce do kuce, uzimati vage za bazdarenje i drugi ih dan vracati? :) Za 350 kn bi tu vagu donosio nosac sa dvije hostese ili za kumice, dva bildera :))))
smatrao si da se šališ ? , al mislim da je to istina . Kod nas u Bjelovaru se vage u dogovoreno vrijeme donesu kod čovijeka ( ne želim imenovati jer svaka čast što to radi da ne moramo sami putovati u Zagreb ili slićno ) i dođe kako se kaže majstor iz Zagreba pokupi vage i za par dana ih vrati sa pripadajućim računom . A upravo to si pitao .

Uploaded with ImageShack.us

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Još jednom hvala nije hitno , pokušaču se ćut u ponedjeljak jer me baš zanima , nemogu vjerovati da može biti razlika cca 350 kn

64963035.gif
51433761.gif
cca 340 kn, platit ćeš, valjda, jedno pivo za ovu uštedu? :)

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
cca 340 kn, platit ćeš, valjda, jedno pivo za ovu uštedu? :)

200+200km * 6lit. dizela = 24 lit * 8,11 = 194,64 po mojoj raćunici ostaće za više OSJEČKIH nego što smijem pogledati heeeheeee šala ok
razmišljam o spoju ugodnog sa korisnim ima rodbine u Osjeku , Sarvašu i Dalju a s obzirom da se povremeno obilazimo onda bi to bili OK

bravo009.gif

By arno11 at 2011-01-29

Na vrh