• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upotreba visoko vlažnog kukuruza u ishrani stoke

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Kako ne, samo se otvori zadnja stranica i od dasaka napravis ko lijevak, iz sirine prikolice da ide na sirinu otvora mlina, ako si strahu za zekana, stavi proksimu na mlin
A mislio sam da nije presuha sad za fermentaciju posto se preporuca da zrno bude od 28-30% vlage za silazu zrna

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak nebi mogwl kipati klip iz prikolice??
Mi smo par godina tak mjeli cjeli klip direkt na šuber na Pronarki, samo mora biti veliki šuber-ispust i jedan čovjek koji regulira protok, stojiš i čeprkaš, nije ni upola teško ko lopatati iz prikolice.

Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Re: UPOTREBA VISOKOVLAŽNOG KUKURUZA U ISHRANI SVINJA

Ja meljem samo one sitne klipove, jer kad istrpavamo sitne ostavljamo da strane i meljemo ih u vrece.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311

Jel sabijas vreće dobro? Mi trpamo kantom srot i nakon svake kante sabijemo vreću od dno.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako je cijela vreća nemože biti pljesnivo na dnu! Jednostavno nemože.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Može biti ali kad ju sabijate ako ima kamenčića na podu to probuši vreču i kvari se. Ja nikad ne sabijam vreče jer su mi pucale po šavovima.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311

Meni nikad ne pucaju, jedino kad je dignem pol metra u zrak i pustim normalno da će pući. A sabijamo ih u prikolici..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi ne sabijamo vreče, dovoljno ju je samo kad se ispuni rukom pritisnuti i dobro zavezati, uvjek bude dobro.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
S obzirom kakva nam je bila prošla godina i sve ono loše oko kukuruza,ja sa svojim iskustvom sa samljetim vlažnim zrnom sam prezadovoljan,od 150 vreća,sveukupno 3 pokvarene i bačene,glavni krivac je miš.Sada se kreće na kukuruzanu i ruljenje.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311

I ja imam još 20-30 vreća, napravili smo ih valjda 500 i isto je svega par njih bilo probušeno :).

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589

Dali je ako se silira u silos obavezno gazit brasno? I koliko mora odstajat prije nego se smije trosit?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bučo, priključi ovaj mlin na donje poluge. nedaj bože da se zaglavi ili nekaj slično. Kad poleti (mislim, kad ga kardan okrene), netko bu poginul.

Najnoviji postovi

Na vrh