Kak to da sa sameom vrtite mlin, to bi imt-u bilo lijepo zagrijavanje, pogotovo 13t sto nije pretjerano puno
Kak se budu miskeci smijali u tim vrecama
Auuuu, nekad je stari 560 vrtio silomlin, e to je bila muka za traktor, a potrošnje ode u nebo.
Isto tak bi bilo i za 565, spor je na kardanu pa mora ići pun gas, i onda puno troši i hoće mu biti teško pa treba malo zatvoriti mlin.
Ovak Same to vrti na 540E na 1800 okr motora, traktor doslovno šapće, ne osjeti se da mu je imalo teško, uostalom ni ne čuje se traktor, a dok je prije silirao 560 to je bila grmlajvina na dvorištu.
Koliko treba radnika za direkt u vreće?? Ja tako planiram za iduću godinu, do sad smo napravili oko 250 vreća
.
Sve ovisi kakvi su radnici. Nas je recimo bilo 6, što je previše, recimo 4 čovjeka je sasvim dovoljno.
Jedan da priprema vreče ispod ciklona za zamjenu, jedan nosi od ciklona do mjesta gdje se veže i slaže, jedan koji veže i jedan koji slaže i ti se mjenjaju.
Kod nas je recimo od bratića mama dodavala i zamjenjivala vreče ispod ciklona, ujak je punio i nosio od ciklona do mjesta za slaganje, baka i dedo su vezali, a ja sam slagao. Dok smo došli na 5 red baka mi je pomagala malo zahitataviti vreče gore pošto su bile velike od 50 kg, a dok ih za par sati premečeš oko 150 kroz ruke dosta ti je