• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upotreba visoko vlažnog kukuruza u ishrani stoke

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
malo smo si radili proslih dana,,,

Prilozi

• 053.jpg
    053.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 247
  • 063.jpg
    063.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 312
  • 057.jpg
    057.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 262
  • 060.jpg
    060.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 298

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak to da sa sameom vrtite mlin, to bi imt-u bilo lijepo zagrijavanje, pogotovo 13t sto nije pretjerano puno :)
Kak se budu miskeci smijali u tim vrecama ;)

Auuuu, nekad je stari 560 vrtio silomlin, e to je bila muka za traktor, a potrošnje ode u nebo.
Isto tak bi bilo i za 565, spor je na kardanu pa mora ići pun gas, i onda puno troši i hoće mu biti teško pa treba malo zatvoriti mlin.
Ovak Same to vrti na 540E na 1800 okr motora, traktor doslovno šapće, ne osjeti se da mu je imalo teško, uostalom ni ne čuje se traktor, a dok je prije silirao 560 to je bila grmlajvina na dvorištu. :)

Koliko treba radnika za direkt u vreće?? Ja tako planiram za iduću godinu, do sad smo napravili oko 250 vreća :).
Sve ovisi kakvi su radnici. Nas je recimo bilo 6, što je previše, recimo 4 čovjeka je sasvim dovoljno.
Jedan da priprema vreče ispod ciklona za zamjenu, jedan nosi od ciklona do mjesta gdje se veže i slaže, jedan koji veže i jedan koji slaže i ti se mjenjaju.
Kod nas je recimo od bratića mama dodavala i zamjenjivala vreče ispod ciklona, ujak je punio i nosio od ciklona do mjesta za slaganje, baka i dedo su vezali, a ja sam slagao. Dok smo došli na 5 red baka mi je pomagala malo zahitataviti vreče gore pošto su bile velike od 50 kg, a dok ih za par sati premečeš oko 150 kroz ruke dosta ti je :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Re: UPOTREBA VISOKOVLAŽNOG KUKURUZA U ISHRANI SVINJA

Meni je puno posla dok nameljem u prikolicu pa tek onda u vreće.. tako da ću definitivno do iduće godine uzeti ciklonu i direkt raditi. Moje vreće su nešto manje.. imaju nekih 35-40 kg.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ima više veličina vreča.
Bilo je 150 po 50 kg, pa kad smo to potrošili još smo namjeli nekih 30-ak manjih, te važu 30 kg i s tim sam se igrao na kraju, bacal sam ih na 7-8 red visine ko od šale :)

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Slike mljevljenja zrna.

Video
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=V4DdJqSe69E&feature=youtube_gdata_player[/YT]

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da moj otac ovo vidi usisavačem bi skupljal mrvice ....a i vi ste mogli neku vreču staviti na izlaz

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Slike mljevljenja zrna.
slike se ne citiraju
marko93

Video]

Šteta što nemaš šuber na prikolici.. išlo bi to puno lakše.

Posljednje uređivanje od moderatora:

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Dvojica na prikolici i prikolica je gotova za 30-40min, ova cjev se puni do vrha i tako da cjelo vrijeme curi u ciklon.
Bilo bi manje fizičkog rada ali pošto nema šubera dobro je i tako.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

A prišvajsat šuber 20 minuta posla

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
5 tona prikolica.
Kipati može samo bočno i ne radimo puno sa zrnjem pa je tako kako je.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720

A prišvajsat šuber 20 minuta posla
Pa oni pokazuju da su vrijedni a ne kao neki koji to odrade kao lijeni preko šubera

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da melju 100 t naravno da bi imali šuber i 4-5 prikolica sa šuberom :)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Ujak melje godisnje cca 60 tona, sused mu prek 100 pa brat i ja vecinu zlopatamo s aluminijskim l lopatama za snijeg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A nas 2 ili 3 kod kolege Belca pospremimo oko 100t godišnje sami. :) i kaj je najbitnije, kičma se čuva za poslije.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Danas se kod mene malo mljelo:

Natrpali smo danas 40-tak vreća.

Biće i video da se vidi kako Zekan prede :). Ostalo nam je za samljeti još jedan koš od T40 i to je to za ovu sezonu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Evo i obećanog videa:

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=xrYWHKKO9io&feature=youtu.be[/YT]

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Nije presuh kukuruz?
Inace lijepo ide, al jesi li razmisljal o nekoj kanalici na kraju prikolice i kipanju u silomlin, dosta je sporo ovo lopatanje.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311

Pa nemozes kipati klip. Da sporo je jbg, ali ni traktor ne može više od ove brzine lopatanja. To je posao kad radiš sa zrnom, a dok ne prijedjem na zrno ide i ovako dobro. Samo do jeseni moram uzeti ciklonu da trpam direkt u vreće. Mislim da nije presuho, jedu krave i kad je mokriji kukuruz i kad je suh.

Najnoviji postovi

Na vrh