• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upotreba visoko vlažnog kukuruza u ishrani stoke

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Hvala ti na trudu, za napisano.

Nadam se da sam bio bar malo od pomoći, :icon_blackeye:
Ako te još nešto zanima slobodno pitaj. Ako budem znao ili mogao naći odgovor odgovoriću. :)

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja danas nakon posla malo krenuo s spremanjem kukuruza u bacve malo vremena pa pomalo radim a imam i jos kukuruza za brat tak da stignem!!

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Dali smeta svinjama silaža od cijelog klipa kukuruza i sa čime ga miješate. Moram kukuruz (2t klipa) samljeti pošto nije bio zrel prilikom branja i berač mu je oštetio zrno koje će pljesniviti. Probati ću ga krunjiti, a ako ne bude išlo cijeli klip ide u silažu.
Dali svinje smiju jesti samo silirani kukuruz bez dodataka. Mislim na svinje koje nisu za tov i krmače.

Imam sita 3,2 mm, 6,4 mm i 8 mm pa silažu meljem na 6,4 mm.

Za sada dajem silažu oko 10 dana i dobro je jedu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam svojima davao samo silazu cijelog klipa i nije bilo nikakvih problema s svinjama naprotiv ludile su za njim nisam ga s nicim mijesao!!

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Ja sam prvi i zadnji put to radio. Miševi su mi upropastili 1.5 t kukuruza. Sve do jedne vreće su probušili. Bilo je složeno na otvorenom i sve napravljeno kako treba. Napravio za probu i proba je završila kako sam i predpostavljao. Ne znam na koju foru bi vreće mogle ostat ne taknute od miševa kad zahladi.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Pogledaj na stranici 5 bogec ima složeno preko 1000 vreća i nema problema sa glodavcima.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Gledao sam stranicu 5 i sve je to ljepo na slici i tak sam napravio, ali moje zlle slutnje se obistinile. Žao mi je, jer bi mi to super pasalo radi branja u zrnu i hranjenja. Al sad ti meni reci kak da ja to idem ponovo radit drugu godinu ?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Da ih staviš na nekakvu skelu od metalnih(ali moraju biti glatke) cijevi, po kojima se miš ne može popeti...

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Neznam baja i ja se bojim. Bogec kaže da nema štete. Ja sam ove godine napravio 10 vreća i do sada potrošio 2, štete za sada nemam ali mislim još samljeti 1,5 - 2 t.
Ako se stavlja u limene bačve ne znam za koje se vrijeme mora bačva potrošiti.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ja sam prvi i zadnji put to radio. Miševi su mi upropastili 1.5 t kukuruza. Sve do jedne vreće su probušili. Bilo je složeno na otvorenom i sve napravljeno kako treba. Napravio za probu i proba je završila kako sam i predpostavljao. Ne znam na koju foru bi vreće mogle ostat ne taknute od miševa kad zahladi.

Kolega koristi plastičnu burad s poklopcem za mljeveno vlažno zrno,u početku veća investicija ali može se koristiti za svašta.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Ne mogu u bačve, jer ne mogu to dovoljno brzo trošit. Ne znam, vidjet ću do druge godine.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja stavljam u bacve mada u bacve stavljam vrece jod kak hranim da uvijek mogu malo pritvorit i nikad nisam imo problema ni saka pokvarenog ili da mi glodavci stvaraju probleme!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja samo meljem klipove odmah za ishranu sta obzinjem oko krajeva da moze kombajn brat kasnije cu kad pocnem brat kukuruz radit al od cijelog klipa nema niko blizu kombajn da mi pobere u zrnu!!

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Ja sam radio u petak, 700-800 kg. Isli smo isprobati adapter s ugradjenom sjeckom. Vlaga je bila 36 %.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja krenuo danas s silazom sav kukuruz kaj smo jucer pobrali uz Kupu sta je bio pod vodom ide u bacve i sta bude losijih klipova s drugih parcela isto ide u bacve!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Zadnje bacve napunjene kukuruzom za ovu godinu punih 15 bacvi, jos mi je ostalo kukuruza koji se svako dnevno melje i ide odmah za ishranu i onaj koji se susi u kokuruznjaku!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Još stavi gore na poklopac par cigli i mila majka :) Odločno bude!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Mi isto spremamo, ali u vreće. Dosad smo napravili nekih 80-ak vreća :). Ali u planu nam je napraviti 300,400 vreća.

Najnoviji postovi

Na vrh