• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uređenje traktora-ozivljavanje starih strojeva

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
A vidi se šta ti je kvaliteta izrade. Neusporedivo sa jednim današnjim 'malim' traktorom tipa IMT,torpedo, a Ruse neću ni spominjat.

Svaa pohvala majstore! :)

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
fino radi...
koliko ide km/h?
pazi da ga klinac ne zabije u ogradu, bude veselja u ulici....

N

Nevjernik

Guest
ima dijelova za njega ali u austriji i njemačkoj

Cijena tih dijelova je paprena ima mi prijatelj deutza jako star zlen mal nezz koliko konja .
Uglavnom došla ga glava oko 5000 kn polovna jedva našao.
Inače takav traktor je više za muzej nego za raditi.

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Cijena tih dijelova je paprena ima mi prijatelj deutza jako star zlen mal nezz koliko konja .
Uglavnom došla ga glava oko 5000 kn polovna jedva našao.
Inače takav traktor je više za muzej nego za raditi.

Dobro kažeš al dok ide ide.
gledam glava motora nova za imt 558 2400 kn:icon_super:

N

Nevjernik

Guest
Dobro kažeš al dok ide ide.
gledam glava motora nova za imt 558 2400 kn:icon_super:

A da dok ide aj al da imam tako nešto u garažu i van za 50 goidna i eto novaca.
A bar za imt ima glava polovnih iako nije skupa nova.

Farbarista

Novi član
Tu od
21 Srp 2012
Poruka
29
Pozz kolega Skladistar molio bih te da pitaš kolegu koju je boju koristio za limariju za Štore 504 odnosno koji
RAL tražim već dugo to ili je čak nabavio original boju i da li zna netko drugi možda.hvala

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pošto sam krenuo sa uređivanjem limarije na svom U-445 došao sam do jednog problema :(wasntme):. Skinuo sam limariju i dao blatobrane poravnat jer su bili u lošem stanju, čovijek mi ih je relativno dobro i izvukao sobzirom na stanje u kakavom su bili. Sad sam ja još neke neravnine malo pokitao sa armatur kitom koji se neće nikako osušit već dobra 3 dana. Sa kitom sam dobio i onaj utvrđivač i njega sam skoro sveg potrošio na onu manju kanticu kita, blatobrani su stajali prvi dan na suhom pod krov ali na niskoj temperaturi, kasnije sam ih stavio u toplu prostoriju ali i dalje se kit ne suši. U čem je problem i kako sad to skinut dolje ako se ne posuši????

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Najvjerojatnije ti nesto nije bilo uredu s kitom i utvrdivacem najbolje ti je to s spartlom sastrugat dole i na novo pokitat jedino ako si ih cijele prekito onda s onom cetkom sta ide na busilicu ili fleks skines!

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
hladnoca dosta utice na susenje kita. mislim samo da nisi dobro izmesao ocvrscivac i kit i to je vecinom problem. svaki bi morao da se osusi bar za 5 casova da je -10 napolju ako je izmesan dobro. mozes ga probati malo zagrijati sa grejalicom ili toplim vazduhom sa fenom. ova vlaznost vazduha dosta otezava susenje pa ga i ja cesto pistoljem na vruc vazduh ubrzam po susenju ili kvarcnom grejalicom. ako ostane rovit skidaj spahlom dokle se da skinuti i brusilicu i skini pa ponovi. mora se brzo izmesati i dobro zato idi sa manjim kolicinama za mesanje. mogucnost postoji i da je promrzao kit od hladnoce i to mi se desavalo, ili je istekao i rok upotrebe .

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Grijao sam ga danas sa fenom al ne pomaže, vjerojatno će morat to sve ić dole pa ponovit postupak. Mješao sam ga u manjim količinama, još sam se bojao da mi neće bit dosta utvrđivača al bilo je taman.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nesto ti nije valjao kit skini to dole i ponovo nema ti druge nakon tri dana bi se moro stvrdnut ako nije ni nece da neznam sta probas!

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
onda ti najverovatnije kit izmrzao ili prosao rok. probaj skini pa zamesaj malo tog kita i stavi na papir i u toplo pa vidi hoce li se stvrdnuti posle 2-3 sata mah. nesto mi to lici da je propao .

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
poslal bum ti svoju seku, ona je stručnjak za kitanje i farbanje...:(giggle):

Najnoviji postovi

Na vrh