• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uredjivanje polja

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
za pocetak,ako ovakva tema vec postoji negdje,preselite ovo. trazio sam,ali nisam nasao..

dovodimo u red jednu parcelu.



zuto uokvireno je bilo ili zapaljeno ili iskrceno,tako da nije bilo strasno kao sto na googlu izgleda. rasla je vrba debljine palca i poprilicna trava. ali nista strasno. jedini je problem sto se vec 2. godinu izorava razno korjenje i panjevi pa tu i tamo pukne koji saraf na plugu.

ovo crveno uokvireno,e tu je vec bilo posla. nazalost,nemam sliku kako je to izgledalo prije nego smo poceli cistit. s jedne na drugu strano se nije vidjelo,a o prolasku kroz to da ne govorim. grmlje je bilo neka 3 metra visoko. zivicu i razno grmlje smo porezali,ostavili smo samo panjeve da pocupamo korjenje a ostalo zapalili. drvece pokusavamo iscupati citavo. ako se porusi,panj ide van samo s kombinirkom..




od one zivice ja sada ostalo ovo:










kad nema kombinirke,dobar je i on :)




nesto ide bez problema:




s lijeve strane se vide 2 ili 3 iscupana drva:




mora past. na ovaj ili onaj nacin :blackeye

[youtube:x61hjs60]Xv1dlDQAl_Y[/youtube:x61hjs60]

sada ce imat lopata i sjekira posla.. :roll:



ovo je jedan malo duzi:

[youtube:x61hjs60]cBZCPY0JIZQ[/youtube:x61hjs60]


i jedna "umjetnicka" za kraj:

 

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
341
Pohvalno djelo,ali ne nacin,zasto se rasipati sa resursima,to se sve srusi za 5 deci mjesavine :scratch ,kasnije ce u oglasu pisati,prodajem MF 3050 kao nov :blackeye
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
pajdo kaže:
E ovaj traktorista stvarno ima strpljenja i živaca!

ako se cudis ovome,nisi onda vidio nista ;)
bili smo danas ponovno tamo cupat ovo sitnije sta se vidi na slikama. za to treba zivaca. 100 puta naprijed nazad. pa ti sklizne lanac,pa ne svezes dobro..

nije sajla jos niti jednom pukla.

suljos kaže:
Pohvalno djelo,ali ne nacin,zasto se rasipati sa resursima,to se sve srusi za 5 deci mjesavine :scratch ,kasnije ce u oglasu pisati,prodajem MF 3050 kao nov

pisat ce MF 3050, dobrom stanju ;)
jesi zainteresiran za kupnju? za dobre novce sve ide..

najlakse je uzet motorku i sve to porusit. nikakav problem.
ali mi to krcimo s ciljem da se ta cijela tabla obradjuje. dakle treba sve pocupat van.
bilo bi jednostavno odrezat drvo metar iznad zemlje,malo otkopat oko panja i bagerom ili kombinirkom samo izvalit panj van. ali kao sto pise gore,kad nema kombinirke dobar je i traktor..
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
krenuo sam neki dan zubit preostale livade,i kad sam došao na jednu,a ono šumarija iztarupala šikaru koja je dijelila dvije livade,tzv.među.Pošto radim obje livade,zbog svoje dobrobiti i dobrobiti rotacione kose morao sam to sve svući na hrpu,moram pričekat da se osuši pa ću zapaliti..

DSC00808.jpg
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
jucer i danas se opet krcilo. jucer sam zaboravio fotic,tako da kapitalce nisam slikao.


malo teza masinerija..



vece panjeve otkopamo,sajla oko korjena i gas. drukcije nejde..









za danas bi to bilo to. u kisa nas je oprala, ali samo je prasinu pokupila s vrha.



nastavak sutra..
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
dbro je dok se radi ali kaj nije bolje da se zaveže u korjenu staviš polugu na hidraulik i digneš pa malo naprijed nazad i izvadiš s lakočom nek ovak vuči nja dugačkoj sajli. ja kad tak vadim nešto van polugu na didraulik zakačim noko panja na najbližoj točki dignem hidrauliku do kraja znači malo ga podbodem i samo krenem naprijed i odronem. takav panj nije velik da ga ja ne povučem odnosno traktor a i opteretim osovinu tak da odmah zagrabi i sam krenemi eto posao gotov. šteta što nisam slikao dok smo čupali ja i tata da nam je veča njiva. debelo tak s hidraulikom i polugom i kreneš samo a tim se bavio mf3080 dok sam s zetorom izvačio cijela srušena stabla s krošnjom na put gdje smo tovarili za drva doma. isto zetor nije maknuo s mjesta s takvim komadom. lijepo sam lanac oko debla zakačio i oko polude dignuo da ga opteretim i gas i čas posla je bilo gotovo. dok samo živicu sam s ralicom i mf-om pogurnuo harpu i zapaliokasnije sam to izrigolao s plugom i običnim drljačama izvačio korenje al još i nakom 3 godine nađe se tu i tam koji korjen. baš šteta kaj namam slika nikakvihal dbro vama to ide
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
onak na dugacko smo cupali u proljece. nismo ni pomaknuli drvo dok nismo skopcali sajlu koliko smo visoko mogli i gas. iskrenuli smo tako nekih 5-6 stabala,ali smo odustali nakon sto smo 2 strgali.

ovo manje korjenje cupamo traktorom,a sve vece opkopamo kombinirkom,pa sajla okolo i vuci van. samo kad tako kopas,ako je velik korjen ostane po kubik zemlje gore pa i vise tako da nejde samo tako van.

prije nas je neki specijalac poceo to krcit tako sto je porezao 15ak stabala uz samu zemlju. sada je to zaraslo i nevidi se panj dok ne stanes na njega. vjerujem da cemo ih jos nekoliko naci kada se to bude oralo..


danas nismo puno napravili. brzo nakon sto smo poceli je pukao lajtung na kombinirci tako da smo ga skinuli i otisli doma.

jedna za kraj.

 

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
969
jedno pitanje!
zakaj kapčite sajlu tak nisko na traktor? :scratch
da ju pokapčite na višlje rupe bolje bi vam traktor vlekel ;) ...provjereno... :mrgreen:
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
hm,zasto..

u biti bez nekog razloga. zadnje je bila jednoosovinka zakopcana pa je tako ostala poteznica.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,071
evo i ja sam uredjivao malo teren za nasad oraha
kao prvo promaseno je vrijeme radova posto je vegetacija bujna i pravila mi je velike probleme
ali posto sam imao jaku ekipu uradilo se dosta posla

radi se o totalno neprohodnom dijelu koji je nekada davno bio vocnjak ali je zarastao usled nedostatka radne snage za odrzavanje , znaci NEMOGUCE je bilo proci kroz taj dio bez motorke ili trimera

na slici se vidi samo ekipa koja je isla i bacala na vatru ,uprkos zelenilu gorilo je ko ludo
ekipa koja je isla ispred njih je bila naoruzana sa :STIHL 009 i 026 ,DOLMAR 109 ,HUSKA 268 , STIHL FS350 trimer

najvise problema mi je pravio mrki trn kako ga mi zoveo jedva sam se trimerom obracunavao snjim posto je gov*o nevidjeno

ostalo je jos da se dovrsi posto nas je kisa juce otjerala i posle toga ce doci veliki rudnicki buldozer da to poravnja
ali sam morao da sklonim ovo rastinje posto bi masina izgubila dosta vremena na tome, a i preglednije mu je za rad posto se radi o povelikom nagibu
 

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
969
..ja.. kaže:
hm,zasto..

u biti bez nekog razloga. zadnje je bila jednoosovinka zakopcana pa je tako ostala poteznica.
za jednoosovinku štima,jer ona pritišće traktortak da ima dobar grip,ali za vući ovak nešto dok ti je prikapčeno tu ti dolazi do kontraefekta i traktor gubi grip(prianjanje za podlogu ;) )...probaj to pokapčiti na gornje rupe pa budeš vidio da traktor nebude toliko proklizaval i bude jači za povuči,jedino ak nema naprijed utege dok dobro zagrebe postoji mogućnost podizanja prednjeg kraja,ali do onda on već potrga sve otraga :lol: :lol: :lol: :lol:
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
gubi grip tek ako je sajla na onom sta vucemo zakopcana vislje nego na traktoru ;) u tom slucaju se rasterecuje zadnji kraj traktora, a ako je obratno,tada se opterecuje zadnji kraj i sve sta vec dolazi s tim..
dok je kran gore,moze ici samo za jednu rupu vislje pa mislim da nebi imalo nekog vidljivog efekta.
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
konacno je i zadnji panj vani..






sada ostaje samo jos poravnati sve i preorati..
 

Najnoviji postovi

Na vrh