• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Imao sam takvu ideju sinoc,dok sam montirao lance,ali za inat kratak je sraf od lanaca za centimetar,pa cu verovatno ili montirati(zavariti) duzi sraf i da odradim kao sto si rekao,ili da samo isecem taj taj sraf i zavarim alku od lanca za postojeci klin od koji je na podiznim polugama.
Svaki problem ima resenje,a dve glave a pogotovo tri su pametnije od jedne :)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Mudrujete bezveze...
Ovako dobivas veci hod kao sto je vec navedeno, malo manju podiznu moc, ali ako ne nosis neke velike terete, mislim da je to zanemarivo.

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Gore grudve velicine televizora u zivotu nisam tanjirao.
Sad dosao iz njive,posle sata popravke.
Molio bi za malu pomoc,dok sam se okrecao u njivi,isao u rikverc smotao pun desni, i taman da krenem napred,tockovi mi se skupili i video sam da rukavac levi iskocio iz lesista.
To sam uspeo nekako da vratim,mada tockovi nisu u centru za sad,moje je pitanje: da li iskakanje rukavca iz ležišta moze biti jer su lose spone?
Sutra nameravam da idem u kupovinu svih cetri spona i da zamenim,nadam se da nije neki peh u stubu volana.

Posljednje uređivanje od moderatora:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Procitaj par postova unatrag, ja sam imao slican problem. Meni je iskocilo iz kucista volana pa se kotaci spojili. Zar se nije i tebi isto dogodilo? Ako je to u pitanju, dovoljno je skinuti stup volana i nastimati oba zupcanika u kucistu volana da budu na sredini a svaki ima 16 zubi. Znaci svaki zupcanik na 8 zubi kad ga gledas na sredini rupe stupa volana. I ujedno tad nastimas na krajnicima da kotaci stoje ravno. Kad sve to odradis, na kucistu volana imas vijke sa obje strane za podesavanje hoda zupcanika tj. Koliko imaju lufta. Stegnes to po nekom osjecaju da volan nije pretezak a da zupcanik ne preskoci zbog lufta.

Ako ovo nije slucaj kod tebe, valjda ce moje iskustvo nekome jos pomoci.

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Mene buni to sto ne izbacuje stalno, recimo sad smotam pun levi,pun desni po 10x, nece da izbaci rukavac iz lezista. Zato sam stekao utisak da mi izbacio u njivi jer grudva zablokira tocak,a spone leve lose i dobije 2-3cm vise lufta pa iskoci iz zupcanika u stubu volana.
Zamenicu spone,pa cu tako na licu mesta utvrditi,ako i tad izbaci,onda rasturam stub volana.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Naravno da je bolje da ti kugle nemaju lufta, ali nemaju puno veze s tim. Ak preskoči zupčasta ploča, problem je u kućištu volana.
Damirko ti je dal dobar savjet.

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Stigle kugle spone,sledi zamena.
Damirko,da bi se uzupcili zupci na kako kazes 8zuba,sta sve mora da se poskida? Kuciste da izvadim? ili moze i spolja nekako da uhvatim?
Unapred hvala na pomoci.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Skini samo stup volana sa 4-sarafa i skini krajnike. Onda mozes zaviriti u kuciste i vidjet - izbrojat broj zubi na zupcanicima i nastimat sredinu svakog zupcanika a ujedno i ustimat da su tockovi ravni.
Meni je 8 zubi polovica zupcanika. Nemoras vadit kuciste

Edit: ja sam morao sva cetri krajnika do kraja uvrnut u one stange volana da bih mogao,dobit da je sve centrirano

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Hvala puno na pomoci,uspeo sam nastimati. Skidao sam stub,uzupcio nekako,pa posle spone zavio koliko da budu tockovi pravi.
Zanimljivo da nije uopste bio uzupcen kako treba,tako sam godinu dana koristio traktor,cudi me da ranije nije ispao rukavac iz lezista.
Spone su bagatela,manje od 5e komad, uzeo sva 4.

Ponovo hvala,dugujem pivo :)

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
A dusmani kazu da mali ursus ne moze da vuce 4 krila :D

Prilozi

• 20171022_193100.jpg
    20171022_193100.jpg
    24.7 KB · Pregleda: 67
  • 20171022_193113.jpg
    20171022_193113.jpg
    22.3 KB · Pregleda: 59

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Moram priznati da je i meni mali medvjed poceo biti sve bolji i bolji. Od kad sam skinuo kabinu, puno sam se vise privikao na njega. U zadnje vrijeme mi se dosta dobro pokazao u brdu, nije posustajao ni na mokrom ni na kosinama. Morat cu jos probat postimat kocnice jer moram na stojeci nagazit na njih da bi koliko toliko zakocio niz brdo (prazan) :(envy):

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Jel si stelovao onaj sraf ispod patosa?
Ja sam ga pred leto stelovao-zavio do kraja tokom transporta psenice u silos,ali nije opet bilo to to,kocio samo jedan tocak.
Pred kraj leta sam oterao kod mehanicara,zamenio kompletne pakne,sad dobro koci. Sa punom prikolicom drva ukocim niz brdo bez problema.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Vjerojatno je i kod mene ista situacija, jedan koci... stelao sam ali ili nije dovoljno ili ne vrijedi. Mozda su se pakne nauljile. Na zimu kad mi ne bude trebao, pozabavit cu se kocnicama a po reputaciji ursusa, naci ce se dotad jos ponesto za popravit :icon_blackeye:

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Sredi obavezno,pogotovo sto imas brda. Kod mene imam pravilo i mali princip: Traktor ne mora biti oku lep,ali kocnice i osvetljenje moraju raditi.

Iz kojih si razloga skinuo kabinu? Smetala ti pri ulasku-izlasku? ili ti jednostavno lepsi bez kabine?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Smetala mi za ulaz i izlaz, kao u bunkeru. Preglednost po sumi mi je puno losija, zapinje svuda, odsjaj sunca na staklima, zamagljena stakla, odzvanjanje lima-buka itd... nisam se uspio naviknut na kabinu, a prvotno sam bas kupovao traktor s kabinom.

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
Istina,malo je iritirajuća buka u kabini malog mede ali kad nije velika hladnoća skinem vrata onda se ta buka malo smanji pa se da izdržat,ipak još uvijek ju imam gore jer me već dosta puta spasila od kiše a i pomaže kod sunčanih dana u ljeti samo bez vrata jer sa vratima nije za izdržat po vrućini :(grin):

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Meni od februara stoji kompletna kabina koju sam kupio,u zabludi bio da je fabricka za ursusa,ali sam posle istrazivao po netu i da je samo slicna,nije sto posto ista.
Tako da ce ici u prodaju ta kabina,pa kad naletim na potpuno fabricku za ursusa.
Fabricki mi u saobracajnoj stoji da je traktor sa kabinom,sad me obadvoje malo u razmisljanje bacili...vise volim traktor sa kabinom,ali ako malom ursusu kabina nije bas idealna za korisnika. Sad je biti il ne biti

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,496
Da je to zatvorena kabina kao na vladimircu il novijem zetoru, onda bi i meni dosla u obzir. Ovako sve minusi osim sto stiti po kisi, jakom suncu i vjetru. Ja svoj i pravilu ne koristim po kisi, a ostalo mogu predurat. Da se bavim ratarstvom, vjerojatno bih ostavio kabinu...

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Da smo barem u istoj drzavi,da je otkupim od tebe :)
Pravo da ti kazem,godinama sam u traktorima sa kabinom,al eto na ovaj mali ursus sam se navikao bez kabine,lakse ulazim sa sve tri strane... Jedino da drzim kabinu za jesen-prolece.
Ko danas kad me nevreme uhvatilo,ajd sto me oduvalo,all kad krenuo pljusak....

Na vrh