ProvjerenoKako ti znaš da li je to najbolji odgovor ako sam ne znaš provjeriti ispravnost špere?
Ja čak mislim da piše u uputama da je obavezno svaku godinu kavu stavljati .....kava u hladnjak je ok
Krivo!Ja čak mislim da piše u uputama da je obavezno svaku godinu kavu stavljati .....
Smeta to motoru samo ti to ne znaš. Jesi li se kad zapitao čemu služi termostat i zašto svaki motor ima specifičnu količinu rashladne tekućine u sebi...kava u hladnjak je ok. ja stalno stavljam vruču vodu u traktor zimi i ispuštam. barem jedno tjedno traktor radi ako ne i češče. stavljam kafu svake 3-4 godine. ja imam imt 533 bez termostata i njemu to ne smeta.realno imr motore ako je sve ispravno je teško pregrijati.
I ja sam tako radio od 2015. godine od kada sam kupio traktor - stalno sam sipao vodu, i kada sam je ispuštao, bila je prljava, pa sam odustao od sipanja antifriza.kava u hladnjak je ok. ja stalno stavljam vruču vodu u traktor zimi i ispuštam. barem jedno tjedno traktor radi ako ne i češče. stavljam kafu svake 3-4 godine. ja imam imt 533 bez termostata i njemu to ne smeta.realno imr motore ako je sve ispravno je teško pregrijati
Možete i zavarit to dobar varioc odradi. Al antifriz je zakon .Hvala Vam na savetima drugari !
Probaću prvo sa onim prahom za zaptivanje hladnjaka, za tečni metal je i meni palo na pamet.Bitno je samo da curenje nije na unutra ka motoru, pa da meša ulje i rashladnu tečnost.
Ipak šteta nije velika koliko je mogla da bude🤬.
Mašina radi nepromenjeno, testiraću ga sutra sa dve ture drva da bih video kako se ponaša pod teretom, jer dok mašina ne radi, ništa ni ne kaplje.