• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Znam i ja al večinom na donjoj kuki ili imaju nešt pojačano skalamareno za gornju.
Ja ču morat obavezno skidat remeneicu na kardanu ako hoču stavit gornju kuku.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
hmmm @puki .... ja moram skidat kuku svaki put kad je kardan u igri .... Bus prezivel ! Nisi ni prvi ni zadnji ..... :icon_pidu:

Prilozi

• 2014-08-01 17.55.08.jpg
    2014-08-01 17.55.08.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 1,116
  • 2014-08-01 17.55.13.jpg
    2014-08-01 17.55.13.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 1,568

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Ajmee.... pa kak to.. ja nikad nisam moro skidat gornju poteznicu...
a što se tiče donje,evo imam ja za prodat,možda fale klinovi ili kaj,ali nije korištena,zatrpana stoji u garaži već 39 godina,skoro

automatska-kuka-ursus-c-335-povoljno-slika-37808602.jpg

Ovo je simbolična (ukradena) slika sa njuškala,moja je sive boje...

- Samo mi nemojte slat privatne poruke,jer sam alergičan

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ja sam kupil Medu bez te donje kukue. Imal je samo gornju, a lakse mi je bilo ovo napraviti nego preradjivati na prikolici rudo .... Tak je kak je, meni dobro ....

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
@gomahers Takva kuka bi mi možda čak još bolje odgovarala za stavit kuglu.

@zgzac Ovo izgleda čvrsto i ljepo je blizu! Sviđa mi se.

Ovak to kod mene zgleda!

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
znam zzac,nisam ništ loše mislil,nego,meni nikad nije smetala gornja poteznica za remenicu... Ajd puki zmeri promjer remenice,ja cu na svojoj,pa da nije tu kakva razlika

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@puki22 o gornjoj sam ti i prico znam kak vozi frend pomazem njemu i bratu vozit s bratom sam se pokumio na ovoj prikolici s slike s 335 nikad ispod 5m ne vozi kum je tad s torpedom dopeljo 6,5m bukovine i grabrovine!!

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@puki, isel sam na to da mi cim blize bude osovini. Zbog pritiska jednoosovinke !!
@gomahers, sve OK ! Nista nisam uzeo za negativno !!

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Kod Torpeda je to malo cvrsce napravljeno imam ga pa znam i vozi on 8m sirove bukve na puferu,a Ursusom se nebih usudio to uraditi jer bi sigurno vrlo brzo one usi potrgalo na kucistu.Za donju kuku isto takvu na Ursusu 100 dzakova cimente je prekinu ako cimne na rupu a to je 5T ako je po asfaltu ili bez rupa moze proci.Ja tovarim 5m sirove bukve ili graba na dodju Ursusovu 335 ista takva kao na slici ali hrasta 4 i svaki put kad tocak u rupu upadne gledam jel prikolica jos za mnom ide dok kod Torpeda nema toga razmisljanja i samo mogu felne na prikolici popucati.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Veliki medo ima slicnu (nije ista da se majstor ne uvredi) donju kuku kao puki22-jev, i sa 6m sirove hrastovine iz sume tegljim bez problema, i nikad pukla...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Očekujem detaljan izvještaj kaj se sve u motoru mjenjalo i kolko je koštalo

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bit će naravno.
Znam da su komplet novi sklopovi unutra, znači stublina, klip, karike, kaj se tiće obrade, sređene su klipnjače i sređena je komplet galva, novi ventili i sve kaj treba, bila je katastrofalna,
Radilica veli majstor da je potpuno dobra, naravno idu svi novi ležajevi, pumpe nebudemo sad ništ dirali, isto su dobre.

Dok rešim računa z njem, budem znal koliko su djelovi koštali.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam, rekel je majstor da su zamjenski, 300 i nekaj kunića po klipu, ti verovatno znaš koji je proizvođač. Navodno da su originalni oko 500 kn po klipu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ti za petsto su najvjerojatnije Mahleovi Poljski.
Ma dobro bu to da je bilo kaj unutra, ionak nebu bog zna kaj delal

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Točno to! Nebude on više oral i takve teške operacije delal, ima ovi veliki traktori za to!
Za kositi i pripeljati bude dušu dal i išel još 20 let :)

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Imam još onu automatsku. Al mi stoji na tavanu. ona je najbolje riješenje za jednosovinku.

Vlah

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
64
Pozdrav meštrima od malog 335!
Jel moram promjeniti il mogu natuči nove pakne za kočnice? Ima di na forumu postupak rastavljanja i sastavljanja?
Jel mogu (trebam) blokirati (i kak) onu cjev od hidraulike koja ide od ispod sica otraga i strši nad kukom s desne strane? To je valjda za nekaj kaj ja nemam, pa bi to htel maknuti.
Semering na izlazu kardanskog vratila slini ulje. To otšrafim onih (čini mi se po sjećanju) 6 šarafa i zamjenim. Jel tak?
Ak se nekom da, nek mi napiše iskustva s promjenom pakni za bremze, ili bar kolko vremena mi za to treba. Imam uobičajene alate i prosječno znanje šarafljenja, tak da bi sam probal napraviti večinu stvari na traktoru jer si nemrem priuštiti majstora (a i daleko mi je).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Skidaš samo reduktore, truba ostaje gore, i kad izvadiš ugledačeš pakne i doboš.
Obloge pakni možeš nanitati ali ti se ne isplati jer su kompletne nove poprilično jeftine.
Pomaži i razradi osovine odozdo i kod rastavljanja desne strane stisni šperu i učvrsti ju u stisnutom položaju kod i tjekom rastavljanja.

Kolko bu vremena tebi trebalo ja to neznam ali ako se ujutro primiš posla na večer bi trebal kočiti

Najnoviji postovi

Na vrh