• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Proces je vjerojatno isti,samo sto.dodtatno moram skidat hidraulik... A ulje se svakak mora ispustit

zore22

Član
Tu od
11 Tra 2015
Poruka
45
Jel sjedalo za ursusa moze i na IMT ?

mislim da su nova sjedala univrzalna il sam u krivu?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Ja sam kupio univerzalno sjedalo (reko trgovac), ali za ursusa 355 pa sam ga morao prerađivati.

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Lijep Vam pozdrav forumaši. Vlasnik sam malog ursusa i imam 2 problema:
1. iskače iz 1i 4 brzine i rikverca tj. kada ubacim samo se mjenjač vrati; rekoše nekih utvrđivač brzna (kuglica ispala ili tako nešto). Kako da to poravim?
2. curi mi ulje kraj kardana iz mjenjača? predpostavljam da je semering. Kako ga najjednostavnije zamijeniti?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Što se tiče semeringa straga imaš 4 vijka koji drže ploču oko kardana na kojoj je semering. Skineš ta 4 vijka i uzmeš dva vijka M8 i zavrneš ih u one dvije rupice na toj istoj ploči koje se inače ne koriste, one služe kao izvlakač. Svakako vadi ulje prije toga ili parkiraj na jaaakoj nizbrdici. Zamijeniš semering, staviš mase za brtvljenje i vratiš gore :D

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Del bi ruku u vatru da poklopac semeringa drži šest vijaka.

Za iskakanje brzina bi ti preporučil skinuti poklopac mjenjača kad bu već ulje van i pogledati.
Iz mnogo brzina to iskače da bi se samo tak kvar riješil.

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
Hvala Vam na odgovorima, za vikend ću pokušati zamijeniti semering. Što se tiče mjenjača skidao sam veliki poklopac i jednostavno bez ikakvog otpora mogu pomijerati sa desne strane (gledajući kada sjedemo na traktor) onu polugu koja unacuje u 1 sporu, 1 brzu (4 brzinu) i brzi i spori rikverc, dok za 2,3,5 i 6 brzinu (lijeva strana gledajući kada sjednemo na traktor) polugu ne mogu lahko pomijerati tj. ubacivati u brzine.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Jel znaš možda koliki protok i tlak razvija ispravna pumpa?
Tlak se otprilike može ispitati na način da na pumpu spojiš neko prozirno crijevo i digneš ga u vis. Za svaki 0.1bar treba ti metar crijeva.
Na sličan način se može ispitati dobava, kanta i štoperica:^):

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
lijep vam pozdrav. naisao sam na jedan problem na svom malom ursusu. u želji da zamijenim semeringe na poluosovini i kočnice (koje su skroz otišle) skidajuči lijevu trubu raspao mi je se ležaj (valjkasti) jer vidio sam oštečenja na dijelu koji treba da drži valjke. pošto sam amater može li mi neko reći kako se zove taj dio da ga mogu naručiti. Usput da pitam pošto mi je se pomjerio konusno tanjirasti i sve što je unutra jer se mora rasklapati i gornji dio gdje je hidraulika ili se može naštimati nekako drugacije. nisam imao sada kada da fotografišem jer je mrak ali ću postaviti fotografije. izvinjavam se da dužem postu.

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
ovaj dio što drži ovaj valjkaski ležaj mi je odišao

Prilozi

• ursus koćnice.jpg
    ursus koćnice.jpg
    74 KB · Pregleda: 496

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
Pozdrav svima, imam problem na hidraulici svog ursusa pa se nadam da je netko imao sličnih iskustva i da se to da rješiti. Znači pod večim teretom mi propada hidraulika i opet se vraća u položaj gdje je bila, za sad to nije jos tako jako izraženo al bih htio to rješiti da sam miran od toga...zahvaljujem unaprijed svima koji mogu pomoći na bilo koji način

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
To ti se počelo odjednom događati ili već duže vrijeme?

Rješenje ti je poklopac hidraulika dole, promjeniti manžetne i kariku na klipu, gumice u razvodniku i peglaj dalje dok opet ne krene. Investicija manja od 100 kn ako radiš sam, barem kod mene.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
Skužio sam prije nekoliko mjeseci da je počelo lagano propadati i moram to rješiti, kupio sam danas gumice u setu, investicija od 65 kuna al bude počekalo da završe radovi jer ne ću stici to složiti iako mi je sad poklopac dolje i bilo bi najbolje to rješiti

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ako ti je poklopac dolje zamjeni manžete i kariku, jer je to uzrok "zocanju" poskakivanju poluga.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh