• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 - Hidrostaticki volan

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Hmm, bas sam sad gledao na motor, ali ne znam gdje ti to tocno mislis da bi se pumpa mogla pripasati? Ako treba budem neke slike dao

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Cilindar je jedna od jeftinijih stavki
Pumpa, spojka, rezervar, cjevovod, orbitol, pripasivanje .... daleko si ti još od željenog rezultata, a ni cifra koju sam rekel nebu puno manja.

Kužim ja kak si ti zamislil oko povezivanja, ja samo mislim dali za to ima potrebe i jel ima ekonomske računice.

Pumpa ti ide ispred boš pumpe ako je stvarno gore motor kojeg si navel. On ima guseni poklopac razvoda.

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
A gle taj motor je dovezen iz Austrije, znaci tamo je bio na jednom viličaru ( ne znam tocno marku) jedan mehanicar nam je rekao da je to od 6911, oko 65 ili 70 konja, mogu uslikati ako je potrebno sta i gdje, za tocan tip motora ne znam ni ja niti itko ali valjda bi trebao biti ako je on tako rekao, valjda je on strucan ne ja :D

Dakle dali ta pumpa izgleda ovako?
ff22ao.jpg

(to nije moja slika) i evo jos jedne dakle otvor gdje bi trebala pumpa ici ali kod mene nije tako nego je cijeli poklopac preko cijelog znaci do druge strane
jrsl89.jpg

(isto nije moja slika)

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Viličar je najvjerojatnije bil Desta, oni su ugrađivali Zetorove motore nekad.

To je to kaj je na tim slikama.
Poslikaj svoj poklopac da vidimo kak je kod tebe.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako nema poklopac za pumpu , onda gdje točiš ulje u motor ako je sa desne strane ispred pvp onda bi motor mogel biti od 5711 ili 6711 no ni je ni bitno znači ne paše ti ta pumpa nego ona kaj ju vrti radilica a tu je teško naći ili kemija na remen ventilatora .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovo ti je cisti servo skuplja varijanta.

Ovo je orginalna varijanta poluserva na starijim zetorima,a ono kaj ti je zj rekel je novija varijanta koja se moze ugradit naknadno za 2500 i 5000 kn ovisi ciji uzmes i ti imaju stngu koja ide na cilindar di je razvodnik koji odreduje pomicanje cilindra.

Posljednje uređivanje:

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
To nije servo da..to je ono sto ja zelim izvesti, uglavnom sutra cu vam poslikat sve oko motora da tocno vidite pa ce mozda i netko znati o kojem je rijec, a znaci ako nebi pasala ta originalna pumpa koja, od cega i gdje bi mogla ici druga? :s:
Inace hvala svima koji ste pomogli bilo kako.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj hidrostaticki nije servo?
A onaj na drugoj ima dosta mehanickih djelova i pobudu preko poluge,kaj bi to bil servo?

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Nije stvar u tome da se kupi sve gotovo haha ;) a i ne pase pumpa dakle treba pripasivati neku drugu.

Oficir objasnjeno ti je na prvoj stranici mislim razlika izmedju hidrostatickog i servo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kolega oficir, stvarno me sad iznenađuješ! :)

Ono s gornje slike kak veli kolega ZJ je čisti hidraulični volan!
Znači, PUMPA-ORBITROL-CILINDAR.
Ista stvar ko i na IMT-u recimo, tak imam ja na 565.

A donja slika je Servo, to je taj "pomoćni" volan o kojem pričamo.
Znači, PUMPA-VENTIL-CILINDAR.

Na bilo kojem traktoru gdje je dvosmjerni cilindar smješten paralelno uz most, a ispod volana imamo orbitrol, bez ikakvh veznih spona na relaciji volan-prednji most, to je hidraulični ili hidrostatički volan.
Naravno, postoje izvedbe na nekim traktorima da bude cilindar i bočno smješten, fiksiran negdje za trup traktora, ali opet radi sve ne isti princip.

A servo, kao na tvojoj donjoj slici je tzv. "pomoćni volan", baš je netko objašnjavao u nekoj temi i svidio mi se naziv "mehanički volan potpomognut hidrauličnim cilindrom", e to ti je kak ti nazivaš čisti servo :)

Posljednje uređivanje:

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Evo slika cilindra, dakle klip mu je promjera 22mm, duzina cijelog cilindra je 780mm, a klip dok izade on je dakle samo on bez onog vrha gore gdje se kvači, 260mm. Slabo se vidi na slici
3534fux.jpg
, evo i slika cijelog
jv1vrs.jpg
.

Evo i motora za ove kojima sam obeco; lijeva strana:
rt3lp5.jpg
, mjesto gdje bi trebala ici originalna pumpa kako sam vidio na onoj slici ali nista od toga:
osv1iq.jpg
, i desna strana motora:
2qthg6f.jpg

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Zetorov blok je, ali ne s onakvim poklopcom o kakvom smo pričali.

Daj probaj slike postaviti da su odmah vidljive, one prošle sam ti prepravil.
Ako zapneš javi se na pp.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Sa ovim cilindrom ne vjerujem da češ bit zadovoljan jer če bit prevelika razlika u okretajima volana u levo ili desno_Orbitrol daje istu količinu ulja kad vrtiš u obe strane a komore cilindra bi trebale biti sa što manjom razlikom.Uvek je razlika u kubaturi za debljinu klipnjače ali kod tog cilindra če bit razlika kubature medju komorama prevelika.Orbitroli se kupuju po kubaturi cilindra i obrtajima volana od krajne desne do krajne leve.Prije kupnje ili izrade treba znat po mjerama kakvu robu je potrebno imat da bi to radilo približno kak treba.

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Aha hvala, a kad bi bila kombinacija da skinem sa nekog kombajna u dijelovima npr. orbitrol i cilindar samo, kakva bi mi pumpa onda pasala, a mozda i njegovu isto nekako pripasati?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja bi pripaso pumpu od malog TVa koji ima pogon pumpe preko remena (TV420).Za volan sasvim ok.

Na vrh