• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 - Hidrostaticki volan

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
A ja bi koristil postojeću, soma ako ne i više bi za drugo ostalo.
Jedini problem bi bil kaj bi se stalno morala vrteti.

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Ja bi pripaso pumpu od malog TVa koji ima pogon pumpe preko remena (TV420).Za volan sasvim ok.

A gdje ju smjestiti onda?

A ja bi koristil postojeću, soma ako ne i više bi za drugo ostalo.
Jedini problem bi bil kaj bi se stalno morala vrteti.

Koju postojecu? Od traktora bas hidraulike?

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Koju postojecu? Od traktora bas hidraulike?
- da..a tak i tak u većini slučajeva se stalno vrti,odnosno,vratilo je stalno uključeno.. ali tu onda dolazi ventil prioriteta,ak se ne varam...

CaseIH

Član
Tu od
3 Stu 2013
Poruka
57
Pa i nije mi bas stalno ukljuceno vratilo, zasto bi bilo? Ali bolje bi mi bilo da pripasem pumpu preko remenice nekak, ali ne znam od cega mozda od kombajna nekog ako ima posebnu za volan..

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Sa ovim cilindrom ne vjerujem da češ bit zadovoljan jer če bit prevelika razlika u okretajima volana u levo ili desno_Orbitrol daje istu količinu ulja kad vrtiš u obe strane a komore cilindra bi trebale biti sa što manjom razlikom.Uvek je razlika u kubaturi za debljinu klipnjače ali kod tog cilindra če bit razlika kubature medju komorama prevelika.Orbitroli se kupuju po kubaturi cilindra i obrtajima volana od krajne desne do krajne leve.Prije kupnje ili izrade treba znat po mjerama kakvu robu je potrebno imat da bi to radilo približno kak treba.
može li se razlika eliminisat ili ublažit zakretanjem rukunice za koju je cilindar vezan?

Pa i nije mi bas stalno ukljuceno vratilo, zasto bi bilo? Ali bolje bi mi bilo da pripasem pumpu preko remenice nekak, ali ne znam od cega mozda od kombajna nekog ako ima posebnu za volan..

audi 80 ima pumpu za volan koja daje 120 bari (doduše tako na njoj piše)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
Edo, postoji prigušni ventil kojim se balansira različit volumen komora cilindra.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Postoji i cilindar koji ima iste komore i namjenen je za volan.
Mada i ovaj prolazi.

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Citroen Bx, diesel,ugrađivali smo na jednog Đonija.. servo volan,pogon preko remenice... e sad .kolki protok i ostalo,ne se sjećam,ali radi odlično.. mogu i sliku plasirat ovih dana...ako treba

Na vrh