• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Marko svaka čast,samo naprjed sa poslom,baš me zanima kako će izgledati kad se ofarba.Jesu ove podizne ruke od hidraulike od zetora jer kod njih su čini mi se ovako četvrtnog izgleda?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Poslije Gospe kreće rasklapanje laganim tempom i gledat će se da se uradi sve što treba od mehanike, a ja se iskreno nadam da će ostati nešto od budžeta i za boju i malo lickanja.

Borislav, ne znam od čega su, kupio sam ih polovne. Odgovaraju perfektno, ali nisu iste kao što su bile. Promijenio sam ih radi toga što su originalne bile dosta rasklimane, jedno oko je čak ispalo. Nove bile skupe, ove našao relativno povoljno, ali zbilja u odličnom stanju.
Bome imaš oko za detalje!

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Jesu jesu od zetora sad sam se sjetio.A može se lako primjetiti kad su slike dobre,a vidim da je nova i desna poluosovina i desna prednja felga je od imt-a kao kod mene samo što je kod mene sa lijeve strane,ako se ne varam nov je i alnaser?Valjalo bi kad bi stavio most onaj četvrtni od c360 da ti jednako troši gume.

Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Moguće da su od Zetora, i boja kao da je Zetorova.
Poluosovina mislim da je nova, bila je nekad prije pukla. Vidi se da je i na desnom reduktoru plavi poklopac.
Felga je bila pukla tati u oranju.
A za alnaser ne znam, moguće da je novi.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kako rastaviti i skinuti donji snop zupcanika u mjenjacu?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Odvojiti motor od getribe i odvojiti getribu od diferencijala . Getribu na pank i sve ti se bude pokazalo ako imas volje .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Sve sam rastavio, motor je odvojen, diferencijal izvaden i cijeli gornji snop i kardanske osovine povadene. Ostao je samo taj donji snop sa velikim zupcanicima. Znaci ipak moram odvajati ta dva kucista?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
jeben posao je to što mu se događalo kad to rastavljaš jel izbacivao.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Nije izbacivao. Ima sve dosta lufta. Iglicastih lezajeva nema nigdje gdje trebaju biti, a ovi kuglicni lezajevi se svi klimaju. Promjenit cu cijeli gornji snop sa lezajevima, diferencijal i vidjet cu sto cu sa donjim, mislim da necu morati ništa.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Pazi da ti zupčanici na donjem snopu nemaju lufta na kajlama.
Misliš mjenjati konusno tanjurasti par ili kučište trkača ili sve komplet?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Osovinice i trkace, a najvjerojatnije i sami konusno-tanjurasti, već kad je sve rastavljeno i promjenjeno

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako je na zakovice i u dobrom stanju nemoj niti skidati pinjon i koronu.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Marko kažeš da ćeš možda mjenjati konusno tanjirasti,e kad bi našao taj tanjirasti i stavio od nekog zetora koji paše na ursusa,pa me zanima dali bi onda proizvodio onaj zvuk iz difrencijala.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
355 i 360 su isti diferencijali, susjedov moj bivši 360 i susjedov 355 zanemarivo se čuju u odnosu na mog zetora3511s, u nekom momentu imam osjećaj da bu sic otpal kakve zvukove i vibracije proizvodi.
Kad prođe jesnski dio posla reduktori idu širom i kučište i trkače bum zamijenil jer to je jedino ostalo nezamjenjeno pa bumo vidjeli.
Ovo bi trebalo pasati na ursusa čak ni ni skupo sam kvaliteta je vindija:icon_hang:http://www.antos-trgovina.hr/shop/product_info.php?cPath=21_54_357&products_id=8324

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
To i mene zanima. Kako ima 360 ? On dosta manje zuji. Moj 355 probija uši.

Ma i 360 se neki isto dosta čuju,a neki manje.Moj 360 duplak je 89 god, a drugi 360 je 85 i ovaj iz 89-te se nekako manje čuje u odnosu na ovog drugog ali uglavnom ne čuju se dosta da zuje.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod mene ima oko 20 3511s na njima se ne čuju bočni reduktori . Bil je jedan Usrani 360 koji je imal Zetorove bočne reduktore i bil je tih .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Razmišljao sam o tome, vidio sam na jednom videu na YT-u gdje je umjesto Ursusovog stavljen Zetorov, ali ne znam od kojeg bi odgovaralo. Ako netko zna neka napiše pa ću potražiti. Volio bi i ja da vidim razliku.

Najnoviji postovi

Na vrh