• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-360

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@MUHA jel bi mogel takav zvuk proizvodit termostat ak se je raspal illi kučište počohalo unutra?

Tu od
24 Srp 2012
Poruka
89
Tomo je 72' godina, deda ga kupio uhh prvi traktor u kraju bio :))
A zakaj ne zumberak? :(
Ps. Termostat je izvaden kad je generalka pravljena kupio sam novi, upalili traktor prvi put nakon generalne i zakuhal umalo, izvadili ga i bacio ga u tntntn :))

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Re: Ursus C-360 čudni zvukovi

pozdrav dečki...imam c-360 i proizvodi čudan zvuk na prednjoj strani motora, negdje kod razvoda se čuje... a zvuk je, možda ćete se smijati, kao da je progutao sovu :icon_axe: ako netko može pomoći bio bi zahvalan :icon_kidra:

Vjerojatno neki lager dobil lufta pa je počel fučkati, drugo mi ne pada na pamet ili je sajla od obrtaja na suho pa fučka! Probaj prvo nju gore kod vure otšrajfiti pa malo nali nutra ulja i sturiraj par put makinu pa buš videl. Ako ne prestane onda zovi dr. Muhu u pomoč, on ti u večini slučajeva ima ljek za međede!:icon_weed:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525

... Ako ne prestane onda zovi dr. Muhu u pomoč, on ti u večini slučajeva ima ljek za međede!:icon_weed:
Njegov generalni savjet je: prodaj medu :icon_weed:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Njegov generalni savjet je: prodaj medu :icon_weed:

Ali u staro željezo da ne pate svi kao mi ponosni vlasnici!:icon_pai::icon_mrgreen:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
@MUHA jel bi mogel takav zvuk proizvodit termostat ak se je raspal illi kučište počohalo unutra?

Očito nije kad ga nema untra.
Nego, kak si samo došel na ideju termostat? Meni to nikad nebi palo na pamet.

@ čika Franc.
Za maturu trebaju idealni uvjeti.
Mir, tišina i volja. Dok ja do Žumberka dojdem nekaj bu sigurno falelo.

@ ZJ i Kavasaki.
Čitate mi misli :icon_pray::icon_pray:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Promjena cirkulacije vode kod zagrijavanja....
Vibracija puknutog ilj oštečenog termostata al očito nije,vidim da puno ljudi sa foruma nema termostate i voze na vodu,i oni večinom i imaju neke probleme.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ja nikad na takve probleme nisam naišel.
Da bum iskren nisam ni čul vodu da tak mumlja da se to čuje u radu motora, čak ni onda kad na čep leti van jer je zakuhal.

Čak bi se usudil reči da je to nemoguče da voda stvara takav zvuk

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Ako ima zetorov ventilator iznad 2000 okretaja bi on mogel davat takav zvuk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Povlačim se iz rasprave, ali kavitacija vodene pumpe i vrtložna turbolencija nije u pitanju, naročito ne na Ursusu.
Ako se od silne buke koju prizvodi zadnji kraj čuje buka od napred, onda to ne miriše na dobro

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Jesi prerešetal po poklopcu razvoda sa šerafcigerom i uhom na njemu?
Moraš čuti odakle dolaze zvukovi, jedino ako ti slon u uho prdnul :(giggle):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
I prije toga skine remena da mu ne bi ventilatoro odigral "falu" po ušima .

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To se podrazumjeva, ili nek pripazi i zeme dugački šerafciger.
Tvoja preporuka je u svakom slučaju sigurnija

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Hočeš reči da se nigdje ništ ne čuje?
Ni u razvodu ni na onom gusenom djelu bloka kroz koji prolazi osovina sa radilicom kompresora :icon_scratch::icon_scratch:
Jesi skidal remen dole?
Jesi klimal za remenicu?

Tu od
24 Srp 2012
Poruka
89
Sve sam ispreslusal, bas sve, klimal remenicu, skinul ju i upalil ga na par sek i zuji i dalje i j***t ga...najbolje ga na lomači zapalit :mad:
I da auspuh mi se zastopal, bi mu bilo kaj da samo cijev stavim?

Na vrh