• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
To kaj se čuje ti čuješ u mjenaču ili u zadnjem kraju?
Dali ti možda iskače iz brzina?
Predpostavljam da najviše u 4 i 5 .

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Neiskače iz brzina.
Čuje se u svakoj al samo pod žešćim opterećenjem, recimo u drugoj u oranju, al primjeti se samo po vibraciji, i to svakih sekundu-dvije, u trećoj češće, itd. u petoj je to konstantno na 2100okr/min motora iznad te turaže prestaje. U bilo kojoj sporoj i 1-voj brzoj ništa. Vibracije se fino osjete na volanu.
Pa po tome ispada da je poslje mjenjača jel? ili na izlazu iz mjenjača? Teško je kod njega primjetit odakle dolazi kad runji na sve strane.
Brijem da je dif, baš ću morat probat kad se zakopa vidjet jel ima razlike kad vrti samo ljevi ili desni točak, onda mogu eliminirat bočne ako nema razlike. :mrgreen:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Malo mi je čudno to kaj se pri večim okretajima motora u 5 prestaje. Probaj provjeriti ležaje u reduktorima da nemaju lufta. Digneš kotač u zrak i probaš.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Nemaju, probano ;)
Ma prestaje tek na skoro full gasu. Mislim da poklopi vibracije s nekim drugim vibracijama pa se ponište, il nemam pojma.
Uglavnom, bit će ispuštanja ulja.

Jel znaš koji zekan ima isti zadnji kraj?

Fala na trudu! :partyman:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Neznam točno ali mislim da bi od ovih manjh četvrtaka to trebalo biti isto.
Samo neznam gde buš našel zekanov zadnji kraj :scratch

B

Bobo

Guest
muhanicar kaže:
Neznam točno ali mislim da bi od ovih manjh četvrtaka to trebalo biti isto.
Samo neznam gde buš našel zekanov zadnji kraj :scratch

Ima u susjedstvu, ne boj se ;) Moze se rec slobodno otpad traktora i slicne mehanizacije...

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Bome taj ursus bruji na sve strane jas am namotirao kabinu pa to sad nemres se vozit diferencijali zuje za popizdit a daj mi recie kaj je kod moje hidraulike otislo pumpa ili kaj????

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Bobo kaže:
Ima u susjedstvu, ne boj se ;) Moze se rec slobodno otpad traktora i slicne mehanizacije...
Bobo znam da se nađe samo ne za male pare.

PS. slobodno mi pošalji broj telefona od tog otpada ako nije problem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
bornakutina kaže:
Bome taj ursus bruji na sve strane jas am namotirao kabinu pa to sad nemres se vozit diferencijali zuje za popizdit a daj mi recie kaj je kod moje hidraulike otislo pumpa ili kaj????
Za to brujanje su ti najbolje rješenje slušalice :lol:
I nisu diferencijali nego reduktori :oops:

Kaj se tiče tvoje hidraulike. Dali imaš sa čim izmjeriti pritisak? Ako nemaš probaj na ler gasu povuči ručicu za kiper. Motor mora osjetiti opterečenje. Ako ga ostaviš pod teretom dali poluge padnu dole? Kolko sam skužil kad ga jako otraga opteretiš on ne diže do kraja. Prema tome je možda problem u polužju a rad toga polužja regulira ručica S-P. Koliko lufta ima otraga gdje se kopča treča točka?

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
I nisu diferencijali nego reduktori :oops:
a to da te sunke sastrane hehehehe

Kaj se tiče tvoje hidraulike. Dali imaš sa čim izmjeriti pritisak? Ako nemaš probaj na ler gasu povuči ručicu za kiper. Motor mora osjetiti opterečenje. Ako ga ostaviš pod teretom dali poluge padnu dole? Kolko sam skužil kad ga jako otraga opteretiš on ne diže do kraja. Prema tome je možda problem u polužju a rad toga polužja regulira ručica S-P.
ok probat cu pa cu javit ...tanjurace sam ostavio na njemu da vidim u kakvom je stanju hidraulika i drzi ne pada...

Koliko lufta ima otraga gdje se kopča treča točka?[/quote]
ovo nerazumijem sta me pitas???

mislis na topling ili kak se vec to zove ima malo lufta klima se to di se kopca...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ako ima malo lufta to bi trebalo biti u redu.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Probao ono sa rucicom za kipanje kada je na malim obrtajima u leru osjeti se opterecenje kada micem rucicu za kipu budem posudio ruku za klade ponovo pa cu opet probat dizat pa cu najbolje znat da li je u hidruliku greska ili u polozaju rucicer s-p sada mi je na sredini ta rucica i ok mi je sad sam zadaovoljan sa hidrulikom sa finocom hidraulike prvenstveno....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Na Ursusu ručica S-P bi trebala stajati ili napred ili nazad što znači da je svakako problem na polužju ali ako si ti zadovoljan kak ti sad hidraulik radi ostavi ga tak kak je i radi.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
da ja kada stavim polozaj hidraulike na P ne dize mi dovoljno visinu a kad je na S onda imas na grubo 3 polozaja gore dole i neka sredina nece polako dizat ruke sad je na sredini p a cu vidjet kak ce mi bit radit....budem se ja Ursusu vj prilagodio sta drugo i da sam da javim pakne se vise ne griju sve ok koci kotac dobro vj se to grijalo dok se nije potrosio onaj prvi sloj pakni...

M

marke3603p

Guest
ursus4514 kaže:
E i mene zanima 904b a znam nesta o njemu tezak dosta...neki imaju multypower neki Ne, mal potrošač, za to godiste uredna kabina i dosta široka..hidraulik dost dobar ore sa 3x12 bez problema...! :mrgreen: :mrgreen:

Ja imam ursus c-385A (4X4) traktor je fenomenalan samo kaj moj nema turbo a 904B ima ja sa svojim vučem plug 3X14" i ide ko zmaj i nemem pogovora na njega!

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
evo ja kupio izvod za kipu za ursusa c-360 e sad me zanima na koji saraf stavljam taj izvod na onaj na kojem je strelica pokazuje u saraf ili ona koja pokazuje van sarafa to bi trebalo na izlaz??i zanima me da li trebam i onaj drugi saraf ili moze ici onaj koji je kod mene na traktoru na izvodu ?? i zanima me da li ce se meni ruke dizat kada cu to koristit ili je to kod mene odvojeno posto ja imam posebnu rucicu za to???

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ako strelica pokazuje van onda bi bilo logički da ulje ide van ;) Što znači da tu ide lajtung, a ovaj drugi gdje strelica pokazuje unutra je povrat.
Trebaš kupiti i šuplji vijak. Kad skidaš čep primi sa ključem 24 onaj donji dio i skini samo čep isto ključ 24, a ako se donja redukcija otpusti obavezno ju dotegni.
Kod tebe se nebu ništ dizalo jer ima posebnu ručicu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Za povrat ulja ako imaš kakav hidro motor ili nekakav razvodnik koji zahtjeva povrat u kučište.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Je.
Ali, to nemora biti nužno i povrat, možeš spojit i dvoradni cilndar, jer ručicu ''kipe'' možeš gurnut i prema dolje i onda na taj ''povrat'' ide ulje van. Dakle, to je i dvoradna komanda, i/ili 2 jednoradne.

Na vrh