• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Usluge u poljoprivredi

Vladimir1986!

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
13
Pozdrav ekipa
Zanima me sad s obzirom na ove nove cijene goriva kako se sad kreću usluge:
- tanjuranja
- prelazak rotobranama
- sjetva žitnom sijačicom
- sjetva kukuruznom sijačicom
Radim dosta uslužno i nisam pametan uopće šta naplatiti.
Hvala

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,261
To bi ti trebao ipak najbolje znati..
Ovak možemo,ja bi ovak,ja bi onak..ja sam loš ekonom,pa ako trošim 30l goriva za neki posao,a do sad me koštalo to gorivo 25e,a sada košta 36e,podignuo bih za tu razliku u cijeni..ako imaš jeftinije zalihe goriva i stalne mušterije,nebi podizao cijene..ali to sam ja👍

Vladimir1986!

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
13
To bi ti trebao ipak najbolje znati..
Ovak možemo,ja bi ovak,ja bi onak..ja sam loš ekonom,pa ako trošim 30l goriva za neki posao,a do sad me koštalo to gorivo 25e,a sada košta 36e,podignuo bih za tu razliku u cijeni..ako imaš jeftinije zalihe goriva i stalne mušterije,nebi podizao cijene..ali to sam ja👍
Po kojoj cijeni ste uopće dosad naplaćivali recimo sjetvu?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Marko355

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,621
Da napišeš odakle si i gdje radiš te usluge, možda bi ti netko i mogao reći.
Nije isto raditi hektar nekog posla npr. u mojem kraju, i negdje u Međimurju, Zagorju, ili nekim brdima, gdje su usitnjene parcele.

Vladimir1986!

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
13
Da napišeš odakle si i gdje radiš te usluge, možda bi ti netko i mogao reći.
Nije isto raditi hektar nekog posla npr. u mojem kraju, i negdje u Međimurju, Zagorju, ili nekim brdima, gdje su usitnjene parcele.
Znači radi se o Slavoniji sve je ravno i u blizini kuće sve.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
647
Nije isto radiš li uslugu na 10 parcela od 1 po ral ili na jednoj od 10 rali. Nije isto da kada radiš usluge desetorici mušterija po malo ili pružaš uslugu nekoliko mušterija koji imaju veće površine. Jer sigurno je da ćeš imati manji učinak u bilo kojem poslu kada više moraš trošiti vremena na pripremu i put. Kod kombajniranja u mojem kraju cijena usluge jako ovisi o godišnjim površinama koje se vrše kod nekog gazde (doslovno može biti skoro dupla razlika). Onda se gleda razina organizacije (doslovno koliko ćeš čekati na praznu prikolicu ili na repromaterijal) - a i pouzdanost plaćanja (kod starih mušterija prilično točno se zna, nove mušterije mogu biti priličan problem). Ima tu dosta faktora, ali koliko sam vidio vani postoje razrađeni cjenici usluga (prilično visoke cijene), pa se onda na njih daju rabati ovisno o faktorima (veličina parcele, veličina mušterije, udaljenost itd.). I da usluge uopće ne bi smio pružati za plavom naftom, u teoriji - tako da treba gledati poskupljenje bijelog goriva.

Najnoviji postovi

Na vrh