• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uvoz tj (Unos) poljo mehanizacije iz EU

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Kakva je situacija u vezi kupovine i dovoza priključaka iz Slovenije.Da li za kupljeni npr. plug moram imati račun ili ugovor ako prodavatelj nije u PDVu, i čime ga smijem prevesti preko granice? Da li mora biti registrirani prijevoznik ili može bilo tko? Da li Slovenci traže neke norme za kamiončiće i da li se mora javljati na špediciju ili samo pići?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kupiš pluga, na opčini ovjerite ugovor, cca5€, natovariš i gas. Do 9999€ te nitko ništ ne pita.

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Za plug ne treba apsolutno ništa,imali smo ugovor svaki put (nije bio ovjeren),nitko nije pitao ništa na granici... Nisu ni tražili nikakve papire za kamion,osim prometne,vozačke,i naravno,osobne...
Za traktor se isto ne plaća ništa,osim kaj se mora ovjeriti ugovor,samo kaj je naš bio ispod tih 9999e,pa ne znam kako ide za skuplje.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pajdo mi ima prek firmu baš za mešetarenje i rekel mi je da do te cifre se ne podlježe nikakvim porezima, carinama itd kaj se tiče mehanizacije i dovoljno je samo ovjeriti ugovor na opčini za svaki slučaj a kak je sa uvozom traktora, neznam, ali ako ga misliš regati tu kod nas onda valjda moraš imati neke ugovore ovjerene!
Gogo, to ste sad več u eu uvozili, koja je šema bila i kaj se sve gleda dok rešavleš uvoz?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Uvozili smo prošle i ove godine,tri puta po plug, i jednom traktor. Velim,za plugove ne traže ništa,kamion su pregledavali na ulasku u Slo, a kad smo se vraćali,otvarali smo ga samo jednom,jer je carinika baš zanimala vrsta pluga. Bio je neki razgovorljiv tip,i poljoprivrednik u slobodno vrijeme,jedva smo ga se riješili.
Za traktor se kod nas plaća homologacija,800kn i gotovo za dan-dva,i normalno tehnički,i osiguranje,a iz Slo je potrebno donijeti odjavljenu knjižicu vozila,i ovjeren kupoprodajni ugovor. Traktor si nismo doma vozili sami,jer nam ne stane na kamion,ali opet kod toga nema problema,samo treba paziti na pretovar.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Thx!
Daj mi sam reci homologaciju ti je radil lokalni tehnički ili si moral kam iti i kaj sve gledaju na traktoru?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Imam pajdaša na tehničkom,i on mi je sve napravil,ja nisam imal nikakve brige oko toga. A gledali su brojeve šasije,broj kabine,izmjerili su širinu,dužinu,najnižu točku,i ostalu klasiku. Sve skupa,nema prevelikih troškova,osim prijevoza. Ja sam riješil prijevoz traktora za 300€, 500 kilometara sve skupa,a to je dosta jeftino,imal sam sreće,inače je dosta skuplje.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,754
Moral bi po jedan priključak za traktor otprašiti u Poljsku...jel ima kakvih novotarija po tom pitanju unosa ili strpam u kombi i gas?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,634
Dobro je imati nekakav papir (račun, ugovor) kao dokaz da ga nisi vkral.

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Ako si u sustavu pdv-a trebao bi imati izvađen "europski porezni broj" tako da ga plačaš na licu mjesta bez pdv-a.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Moral bi po jedan priključak za traktor otprašiti u Poljsku...jel ima kakvih novotarija po tom pitanju unosa ili strpam u kombi i gas?
Tamo sam vidio neke kombajne, cijena ok, oko 10000-12000€, znaci i on se samo doveze uz nekakav ugovor, moze se i navesti cijena od 9000€, kako bi se izbjegao porez.....jel netko uvozio, da znam tocnu proceduru

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ako nisi porezni obveznik ne možeš izbjeć plaćanje poreza.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
A sta je sa onime da nema poreza na poljo strojeve?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Do 9999€ ne plačas neki porez ili tak nekaj na uvoz. Tak je meni rekel čovek na granici sa Slovenijom pred 2g dok sam upital za nekve plugove.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Ako nisi porezni obveznik ne možeš izbjeć plaćanje poreza.

Nisam u sustavu pdv-a, znaci na iznos stroja od 10000€, ja trebam platiti jos 2500 poreza?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nisam u sustavu pdv-a, znaci na iznos stroja od 10000€, ja trebam platiti jos 2500 poreza?
Ne, do 9999€ ne plačaš ništa, samo papirovinu koju trebas da ga tu registriraš.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ivanz@ šta kupuješ ?

Zanima me neki kombajn, kod nas traze oko 20000€, a vani je takav 10000-12000€ i jos da dam za prijevoz 2000€ isplati se....malo kombiniram za slijdecu godinu, nebi jos uzimao, zanima me procedura, da nebi bilo iznenadenja

Najnoviji postovi

Na vrh