Pozdrav svima,kao sto vidite novi sam na forumu,imam 22 godien i interesira me uzgoj divljači...za početak jedino sto imam je 3ha livade,eventualno mogucnost je prosiriti i na sikaru koje ima oko 10ha...da se ne zaletim prejako,zanima me da li mogu dici kakav kredit za tu namjenu sa nekim pocekom,posto vec imam kredit za auto,da sebe dodatno financijski ne opterecujem...htio bih uzgajati(iako vec doma imam fazane,prepelice i trčke) navedene vrste ali u večim količinama...naravno za prodaju lovačkim drustvima,za treniranje pasa ili pak hotelima,restoranima...cura se zainteresiala za uzgoj divljeg zeca,znam da je lani postojala subvencija za zeca pod uvjetom da sa 20% sudjelujem ja,a 80% dodjeljuje drzava..sto se pernate divljači tice,za prepelicu,fazana i jarebicu mislim da je poticaj 6kn po kljunu pod uvjetom da ih se proizvede vise od 1000komada...sad me zanima,posto nebih otvarao obrt vec obiteljsko gospodarstvo,ili poloprivredno,ali me interesira jer sijao bih kuruz i jecam ili nesto slicno tako da odmah imam i hranu za divljač,da li drzava potice tako nesto u smislu "razvoj ruralnog podrucja" ili tako nesto,te me interesira da li netko je u slicnoj situaciji?
zaposlen sma u drzavnoj firmi,te me zanima da li sam mozda zbog toga nekim djelom zakinut sto se poticaja tice ili necega ako se ne bavim iskljucivo poljoprivredom?
zahvaljujem...
ps.jos imam pitanja za neke traktore i tako,ali neznam da li da otvaram posebnu temu ili mogu sve trpat ovdje?
LP,
Velimir
zaposlen sma u drzavnoj firmi,te me zanima da li sam mozda zbog toga nekim djelom zakinut sto se poticaja tice ili necega ako se ne bavim iskljucivo poljoprivredom?
zahvaljujem...
ps.jos imam pitanja za neke traktore i tako,ali neznam da li da otvaram posebnu temu ili mogu sve trpat ovdje?
LP,
Velimir