250-300kg ima prava roto bala,e sad neki baliraju grmlje i panjeve,a neki pravu livadsku travu,pa moraš imati pouzdanog čovjeka,iako navijam za lucernu,jer sa lucernom bi se "provukao" sa manjom količinom žita(kukuruz-šrot).
Netko prodaje bale po 100kn,netko po 300kn,moraš sam vidjeti gdje je najbolje i po kojoj cijeni.
Edit: ta ispaša ti je "tanka" tako da ja računam da je nema,to je ispust za protezanje nogu
Osim ako ne posiješ kakvu travu,pa radiš pregon,tj na polovici su par dana,pa ih premjestiš ba drugu polovicu dok se ova ne oporavi.
Ps. Cijena žita ti varira od godine do godine.
samo informativno.....već dugo me to zanima kao i količina i sastav obroka za tov junadi, ali nikad konkretnog odgovora.Kolega već imate nekakve krave ili je to samo informativno?
Nisu.ali mi se cini da nisu cistokrvni,
ja za dve krave stalne i njihove teliče koji rastu i postanu juniči moram dovesti 13 do 15 sipovih trojki (to je onaj veliki senator). taj senator je uvijek pun nabit do vrha . tako za 35 krava složi si matematiku.A kad bi recimo 35 krava držao na nekih 2 Ha....više kao ispust i hranio ih....koliko bi čega po kravi godišnje morao obezbjediti ?