Tko želi, može doći komotno kod mene skupljati sjemenje koprive i kositi ju (zemljište daleko od ceste, livadica od 1300 kvadrata, nikad ničim tretirana, a kopriva se širi ko luda. Žao mi je što je češće ne koristimo za hranu, najviše za čaj i definitivno tretiranje vrta i voćnjaka.
Kaže mi prije godinu dana kolega s posla u Zgb: joj da znaš kako sam dobro varivo od koprive jučer napravio. Pitam ga ja gdje je brao. Kaže mi on, gradski dečko(bio sam i ja iako greškom), da je kupio na Dolcu za, čini mi se, 7 kuna kilogram !
Ja umro od smjeha i kažem mu da dođe kod mene s kamionom ako želi i da si bere, al jbg, svi bi da im drugi sve napravi, pa sam mu donio jedno tri kile.
Ivakopriva jedan savjet: ak želiš da ti kopriva fino napreduje i da bude eko i da usput ne trošiš gorivo i sebe samoga na košnju - nabavi ili rentaj preko proljeća i ljeta kozu, ovcu, patke, guske(kravu nemoj jer sere ogromno pa će ti zagaditi i zgaziti koprivu) i imat ćeš savršen koprivnjak s engleskom travicom maltene okolo jer niti jedna životinja ne jede svježe koprive(sušene i kuhane itekako).
Te živine će ti sve pobrstiti osim koprive i usput pognojit. I nemoraš ništa okopavati, frezati...
A najbolje ti je koza ili guske. To može jesti samo travu, tak da besplatno imaš mesa i mlijeka, a koprivnjak savršen. Ali ak nemaš ograđeno, onda isklučivo guske(sklepaš im neku nastambicu) i navečer im baciš malo kukuruza tek toliko da se zadržavaju na posjedu.