1000 Eura jeeeeeee
artyman:
pa gledajte i solarij se plaća
ono što je definitivno,nebih išla ispod 1ha,mislim da je to neki minimum za smisao,sinoć sam pitala grah,i tako mi je opao-ništa ispod 1ha
i do sad sam imala skupe hobije,što ne bih dosegla vrhunac ludila????
e sad,što očekujem....dakle od toga ne mogu živjeti za sad,znači moram negdje raditi,i na tom istom mjestu biti prijavljena,ako sam dobro razumjela,bez obzira na to ja mogu slobodno imati OPG i sebe kao jedinog člana tog uvaženog društva...i delam ja,plaćam sve iz svog dzepa,odnosno malčice se znači pokrijem s poticajnim sredstvima (to mi dođe kao s šupljom dekom da sam se pokrila,jelte...kakve papirološke obaveze imam ja,ili financijske kao o-pe-gejka???? kakve još troškove početne imam,osim sadnica i tome srodno? osim raznoraznih taksa lijevih i desnih....dali sam dužna još kome što platiti,osim onoga što odlučim da mi je potrebno za samu lavandu????na početku,sredini ili kraju godine??? ok,o tome mozemo i tamo u drugom topicu.
savršeno mi je jasno da je o ručnoj obradi nešto lakše pričati nego je izvesti,kužim računicu,i sve mi je jasnije da će biti potrebna mehanizacija (dali bi moglo proći da na rolama jurim sa srpom?)
Jel ti meni želiš reći da bi mi se svakako isplatilo imati neku frezu,eto,ti si sve to prošao,pa danas znaš-što se isplati raditi ručno a što ne,kad govorimo o mojih 1ha???? pravi traktor mi treba samo za pripremu zemlje,a kasnije eventualno mogu razmišljati o daljnoj mehanizaciji...ili da razmišljam odmah,uf...
naravno sad sve pričamo o nekom minimumu,odnosno shvaćam što želiš reći,od onog početkog poimanja kakav je to posao,mislim da se treba spustiti na zemlju (doslovce) i znati što je najgore što ti se može dogoditi,pa ako u startu znaš da ćeš zasigurno iskrcati iz džepa toliko i toliko love,a ukrcat ćeš nazad samo omote od kaugume i crno ispod noktiju....barem znam gdje sam,a mislim da bi moj mukotrpan rad bio zamijećen od Fortune,pa zato sam i pitala kao krajnji slučaj za otkup cvijeta po najnižoj cijeni,ali opet se čovjek nada da u međuvremenu bi se otvorile i neke malo bolje opcije
još jedan pitanjac,dali cijena proljetne sadnice varira po godinama ili se manje više drži neke uravnotežene cijene? na koliku cifru maksimalno bi čovjek mogao računati?
I Roko,puno puno ti hvala
rayer: što da ti kažem,dabogda ti svaki grm dao 150kg cvijeta
artyman: