odgovori za: dobro došli na forum
MARE
1.DA
2.definitivno...da
3.manja površina za frezanje tj. košenje između redova gdje nema folije
4., 5., 6. i 7. ne znam jer ne sadim na foliju...
otvor na foliji..što je veći to je boje-više vlage za sadnicu ali i više korova koji se sa ničim drugim ne može riješiti osim ručnim pljevljenjem trave...
nakon sadnje..kopanje i frezanje. prve 3.godine moraš joj dati ono najbolje..prozračno i rahlo tlo za bolje razvijanje korijena
10. Zlatar Bistrica..ARIS2000 MASTER
TANITA...nema na čemu.. :mrgreen:
sa malčiranjem obrađeješ samo "gornji" sloj zemlje tj. niti korova se ne riješiš 100%... a frezanje obrađuje sloj od 25-20cm, prozračuje zemlju i dovodi vodu u dublje slojeve što je jako dobro ako dođe do suše u ljeti.
dodatni poticaj za ulje..to je rekao LAVANDER. to bi njega mogli pitati...?!!
ALEX...
ja sam plaćao oko 7.000 kuna na ha...tu ulazi đubrenje(oko 20 prikolica/ha), duboko oranje(50cm), agrovapno 1.500kg/ha, MAP 500kg/ha i rotobrane 800kn/ha....
da radim ponovo, opet bih isto napravio...
sadnice...svi su ti tu negdje..samo je pitanje koliko koštaju
IVICA78
i moja je stara 2godine...sad možemo uspoređivati sadnice :mrgreen: :mrgreen:
ja sam gledao za mobilnu destileriju..imam projekat, došla bi me oko 19.000 OJRIĆA
PLAM..dobro došao na forum
tako mi je i samom..ove godin sam(za razliku od prošle :mrgreen: 6xfrezao) frezao 4x cijeli nasad lavande i sad moram još jedno preći kompletnu njivu...i za ovu godinu gotovo...ufff
-šišanje, pa tamo u 10.mjesecu
-ja ih radim do kraja 6. mjeseca. ne koristim hormon rasta, zat otako kasno prestajem sa pelcanjem
-dokle god nema velike zime...do kraja 10. mjeseca....
dec ol foks for tudej :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: