• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

G

ggaspari

Guest
pozdrva svima,
lavanda stara oko 2.5 godine. koje gnojivo da koristim ? KAN ?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
po meni lavanda netreba gnojiva
ja u svih tih 7 godina nisam bazio ni zrno gnojiva, ni umjetnog ni prirodnog, i svake godine je extra urod.

A

Alisabel

Guest
Može li mi itko reći, čitala sam u novinama da su ukinuti poticaji za trajne nasade masline, vinovu lozu i voćke, da li znate što je sa lavandom i poticajima ? Jel sve ostalo isto ili su i to ukinuli,,,,zna li tko pravu informaciju ?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Novi pravilnik o poticajima ne spominje poticaje za podizanje trajnih nasada vec samo ono sto se zvalo "godisnja placanja", dakle za odrzavanje. Zakljucak: ukinuti su svi poticaji za podizanje trajnih nasada, pa medju njima i za lavandu.
Ima negdje link na taj pravilnik.

A

Alisabel

Guest
Tako je , ja sam se direktno u ministarstvo raspitala poticaj je ukinut sa 23.07.2009 pa i za lavandu, oni koji su do tog dana tražili poticaj vjerovatno će ga i dobiti.
U mom slučaju dobila sam pozitivnu povratnu informaciju iz ministarstva.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
poticaj za podizanje nasada je ukinut... 14.000,00 kuna / hektaru
ostaje za ovu godinu godišnje plaćanje od 1.250,00 kuna / hektaru, a za EKO uzgoj 1.650,00 kuna ... navodno bi EKO trebao skočiti na 5.000,00 kuna po hektaru i tako bi trebao ostati.
ukidaju se plaćanj-subvencije za proizvodnju sadnog materijala (eko također)...

sva davanja za podizanje nasada se prebacuju u kapitalna ulaganja i račun preko 40.000,00 kuna.

tako sam ja bar skužio kad sam razgovarao sa čovjekom!!

A

ajajas

Guest
Pozdrav svim uzgajivačima ove prekrasne biljke, a posebno Roku. S njim san se čuja par puta i privatno. Jedno vrime san bija "zapalija" za uzgoj ali me život odveja na drugu stranu. Nije mi žao, moje kalifornijske gujavice čine čudesa. Ljudi stvarno ste ekipa za pet +. Samo naprid, pono pozdrava sa Jadrana.

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
je ljudi točno je --nema više poticaja za sadnju trajnih nasada bilo koje vrste nasada!!!!

Za sada ostaju ove poticajne mjere za održavanje ali ja mislim samo do ulaska u E U !!!

nakon toga bi i to sve skupa se mijenjalo ,nezna se još u kojem obliku ali nešto bi trebalo i ostati za nas proizvođače.
Sav povrat ide preko kapitalnih ulaganja -minimalno je račun 40.000 kuna ali bez PDV-a.Malo je složenije ali da se i taj račun malo napuhati pa se opet dobro dobije!!! Ha,ha,ha :lol:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
cipiripi1967 kaže:
...

Za sada ostaju ove poticajne mjere za održavanje ali ja mislim samo do ulaska u E U !!!
......
Nece EU samo tako ukinuti poticaje za svoje seljake tako da ce ti poicaji sigurno (po mom sudu, molim lijepo) ostati barem nekoliko godina i nakon sto udjemo u EU

S

Seraf

Guest
pozdrav svima...

ja sam novi i na forumu i u uzgoju lavande... ove godine posadio 2500 kom...

prvo vidio sam da netko traži staklene bočice... firma se zove bumbar u sv. nedjelji ima bočice kakve vam srce želi (inače sam i pčelar pa znam iz tog izvora) imaju i web stranicu pa pogledajte...

drugo zanima me ovi kotlovi koji se nude ovdje po forumu jesu li oni tlačni ili ne??? koja je razlika između tlačnog kotla i običnog (mislim u količini ulja), koji je bolji itd????

e da i netko je rekao da mu se nije primilo 50% nasada... ja sam posadio prije 3 mj, do sad sam na 2500 kom našo 4 posušene sadnice.

A

AngelusArt

Guest
. dva put se ispisao isi post pa jedan brišem :scratch ... neznam zašto..

A

AngelusArt

Guest
Poštovani
slučajno sam naletila na ovaj forum i zbilja svaka čast uzgaivačima! Volim lavandu i željela bi ju nuditi kao dio svog prodajnog asortimana pa me zanima tko od Vas prodaje lavandu (sušeni cvijet) u rinfuzi ili kako se to već zove na kg. i koja je obično cijena iste?
Također sam vidjela da je ponekad lavanda u vrećicama ljubičasta a neke i nisu... nekako su smeđe... o čemu to ovisi i koja je razlika? Zbilja se ne kužim u sve to pa oprostite unaprijed ako pitam smješna pitanja :)
Unaprijed hvala. ;)

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
pozdrav i doboro došli na forum !
mislim d aprodaju svi sušeni cvijet, samo je pitanje koje količine trebate?

razlika u boji lavande u vrećicama je prvenstveno zbog različitih vrsta sam lavande...

A

AngelusArt

Guest
Iskreno nemam poima koju bi količinu trebala ali mislim da bi mi za početak cca 5kg bilo dosta - da probam kako bi to uopće išlo, pa ako bi se pokazao interes uzimala bi ja i više :p , ali nisu to sad neke količine, znam i sama. Nisam ja tvornica :D :lol: Može na pm.

A

Alisabel

Guest
Ovisno kako se suši cvijet, ako je kako bi trebalo u suhom i tamnom prozračnom onda zadržava boju, a neki je bace i na sunce da se što prije osuši. To znam iz pričanja sa drugim osobama.
Onda pohvale webmasteru foruma, na blagdanskom štihu hedera naslova foruma i bilo je vrijeme.
Inače eto kod nas je Istra pod snijegom , kojeg nije napadalo tako već 30 godina. a mi se radujemo ko mala djeca...zajedno sa klincima.

M

marica

Guest
pozdrav! evo i mene..od 5 mjeseca razmišljam o tome da posadim lavandu, u 7 su (naravno) ukinuli poticaje...i dalje je ostala moja želja za sadnjom 1000 sadnica, razgovarala u 9 mjesecu sa rasadnikom u Solinu. i kažu oni meni sve lipo, 3 kn po sadnici, i triba izorati u jesen. Međutim kako se meni to sve odvuklo (jer sam i inače neodlučna osoba) ne znam da li ce to sve biti ok ako sada poslije ovog sniga izorem i obradim zemlju da posadim lavandu u 5 mjesecu. Isto tako da li je cijena 3 kn ok? ima li tko bolji prijedlog? Nekako mi se čine ovi u solinu najprihvatljiviji s obzirom da sam i ja na jugu (zadar) pa mi se čini da će se njihova sadnica ipak bolje prilagoditi ovoj našoj škrtoj zemlji nego neka sadnica koja je "odrasla" na kontinentu. eto hvala unaprijed i idem copy-paste ovaj post na jođ jedan forum o lavandi koji sam našla..pozzdrav iz sniježnog i hladnog zadra...

A

Alisabel

Guest
marica kaže:
pozdrav! evo i mene..od 5 mjeseca razmišljam o tome da posadim lavandu, u 7 su (naravno) ukinuli poticaje...i dalje je ostala moja želja za sadnjom 1000 sadnica, razgovarala u 9 mjesecu sa rasadnikom u Solinu. i kažu oni meni sve lipo, 3 kn po sadnici, i triba izorati u jesen. Međutim kako se meni to sve odvuklo (jer sam i inače neodlučna osoba) ne znam da li ce to sve biti ok ako sada poslije ovog sniga izorem i obradim zemlju da posadim lavandu u 5 mjesecu. Isto tako da li je cijena 3 kn ok? ima li tko bolji prijedlog? Nekako mi se čine ovi u solinu najprihvatljiviji s obzirom da sam i ja na jugu (zadar) pa mi se čini da će se njihova sadnica ipak bolje prilagoditi ovoj našoj škrtoj zemlji nego neka sadnica koja je "odrasla" na kontinentu. eto hvala unaprijed i idem copy-paste ovaj post na jođ jedan forum o lavandi koji sam našla..pozzdrav iz sniježnog i hladnog zadra...

Mislim da nećeš fulati ako uzmeš lavandu od Solina, cijena je OK...i imaš od njih certifikat. Inače možeš proći i skuplje.
Ja ti ih toplo preporučujem, :D ...i ugodni blagdani.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
Inače možeš proći i skuplje.

.......a bome i debelo jeftinije....

Najnoviji postovi

Na vrh