• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Ima tu tko posten :mrgreen: da mi proda malo te lavande da zasadim tog nekoliko desetaka grmica oko pcelinjaka?

ejjjjj!nemoj tako,da ja tebe pitam jel si ti pošten da kupiš moju lavandu

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Ma rekao sam posten jer je netko gore pisao o nekom nepostenju jednog clana foruma pa sam to onako cinicno napisao ;)

Samo daj ponudu na pp. Ako nisi predaleko pazarit cemo.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ja ti poklanjam 10 komada... niti ja propasti a bome se ni ti obogatit...
ako si u blizini, javi se...

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
ja ti poklanjam 10 komada... niti ja propasti a bome se ni ti obogatit...
ako si u blizini, javi se...

Uf,odlicno javim vam se na pp.
Ja sam iz Siska,a vi iz Hrv. Kostajnice vidim.
Pa na Djedu se raskusuramo :mrgreen:

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ma to te ja pitam.. prodano :) :)
ne moj TE mi govoriti Vi...nisam ja tako star :):)

3-4x dnevno sam u Sisku..pa ti povezem ako hoćeš do Sisak... nikakav problem!!

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
ajme ljudi,nije dobro,danas sam bio na polju i imam što vidit,izgleda da mi se suši lavanda,poslje onog naglog zatopljenja bila su dva mraza,izgleda da su uzela svoj danak :?

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
na koliko si pripremao zemlju, tj. koliko si duboko orao, i koliko ti je star nasad... da ne tražim sad po forumu!! pozz!!

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
pre pre plitko!!!
postoji mogućnost da se smrzla.... ali nadam se da nije!

obavezno duboko oranje prije sadnje lavande!!

našao sam podatak koji kaže da korijen lavande ide čak do 4m u dubinu!! onda možeš mislit koliko je bitno da je tlo što rahlije i kvalitetnije obrađeno!

ako imaš vremena, slikaj i stavi slike pa da vidimo...ja ću svoju otići obići i malo fotkati, pa da usporedimo!!

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
iskreno, mislim da će se ova osušiti...
oranje ti ima i te kako veze... pogledaj par nasada koji su plitko orani, popiši šta su sve ljudi radili te koliko je star nasad...dođi kod mene na njivu i pogledaj razliku!! u to sam 100% siguran... u par slučajeva sam se i posvadio sa ljudima, gdje su tvrdili da mi nasad nije star koliko ja tvrdim da je... jer je njihova starija od moje i ne izglada upola dobro kao moja...
ali,,,znaš onu staru: svaki cigo svog konja hvali!!
primjer ti je moj susjed,,,od njive do njive cca 200m zračne udaljenosti... plitko oranje, slaba početna prihrana, košenje prvih par godina... kod mene- duboko oranje, frezanje i okopavanje prve 3 godine....ni upola ne izgleda kao moj nasad!!
sadim na jesen još 10.000 sadnica,,,opet ću isto napraviti!

bez motike mo korov neće da raste :) !!

nadam se da ti se neće osušiti... ako ti je puno takvih sadnica, tj. ako se vidno razlikuju od onih "zdravih", onda ti se suši, ali ako ti je cijela tabla poprimila takav izgled...potjerat će! prati samo male sitne izdanke...!!

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
onda se ne brini!
dok je sunca i dok je toplo, odi na njivu i probaj sa prstima lagano šuljkati grančice!
pri dnu grma tj. prem sredini grma lavande, grančice bi trebale otpadati, dok bi na vrhu trebale dijelom ostati na stabljici,,, ako je tako, grmovi će izrasti nanovo!
a druga proba je- probaj prelomiti koju grančicu, da li lako puca ili je žilava
treće je da škaram odsiječeš 10-ak grančica sa par sumnjivih grmova, svaki presjek grančice mora biti čist ili ujednačen, ali ako se kora osipa-otpada i ako je prošaran smeđom bojom kroz sredinu. e onda se grm smrzao!

mislim da ti je to čisto normalno... tako je i mene ŠLAGIRALO prve godine.. :) :) ne brini ništa, još ćeš ti nama konkurirati sa lavandom!!
držim ti fige, sretno!! javi čim vidiš prve izdanke!! a znam da hoćeš :)))))

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
pratit ću situaciju i javit svaku promjenu,bila ona dobra ili loša i stavit ću koju sliku ako će biti vidljive promjene.

vama konkurencija,baš...haha

P

patrik2

Guest
Lavanderi... evo mene ponovo...
imao nekih problema s mojim starim accauntom, pa sada napravio ovaj privremeni u nadi da ce se sve riješit.

Kako si Roko...šta ima kod tebe...kako šibaš moguće je da i jagode narastu na lavandi ovo ljeto.
Čekamo ljeto...ovo bi moglo biti prvoklasno.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
alo Patrik..nema te duuuugooo dugo vremena...

ma mijenjam taktiku od ove godine... imam pre pre veliku narudžbu vrećica, pa me to UBI...cjenjkanje i natezanje sa cijenama,,,koma...

riješio sam nešto na moru, čekam potvrdu za 6 prodajnih mjesta...

cijene sam srozao MAXimalno... vrećica 10g već od 2,00kn komad!!

...ne pravi ražanj. zec je još u šumi... lako da bi ova godina mogla biti dobra... bar se nadam, jer sam dogovorio plasman za svih 2,5t suhog cvijeta...nadam se da će ga biti toliko :) :)
sadim na jesen još minimalno 7.000 sadnica...ako Bog da i više, samo da zemlju kupim...

kako si ti? kako plantaža-posao?

P

patrik2

Guest
2 kune vrećica....joooj...nemoj da te vidim u mojim krajevima. dosta nisko..
a posao...a tako...jebo ja onoga ko izmisli krizu...
nasadi idu dobro, malo frezanja bilo ovu sedmicu, zadovoljan...

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ma ima me i tamo :) :)
nego, to je veleprodajna cijena vrećice... to je cijena ispod koje ne idem! prije sam trčao za 3kune po vrećici i prodam 30kom..a sad trčim za kunom i prodam 1000komada!

ja planiram kupiti strižnu kosu, a labinku ću vjerovatno prodati...stoji mi već 2 godine u garaži, ne mogu u nasad lavande- preširoka mi!!!

P

patrik2

Guest
a u tom grmu leži zec.
ma kak si to sadio da ti nestigne labinka u red, naravno govorimo kada je u punom cvatu. Meni moja prođe bez problema.
Znaš da imaš strižnu i za labinku.
A i da znaš da sam zainteresirani kupac. :)

Na vrh