• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
podrav seljačić

ja nisam probao kositi sa všekutnim flaksom,prijatelji su mi rekli da nije
dobro jer dere izlaze na glavi više nego okrugli,a efekat košenja nije
ništa bolji.jel to tako?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
podrav seljačić

ja nisam probao kositi sa všekutnim flaksom,prijatelji su mi rekli da nije
dobro jer dere izlaze na glavi više nego okrugli,a efekat košenja nije
ništa bolji.jel to tako?

ma nevjerujem da višekutni flaks može glavi išta učiniti.osim što se više troši.tako da je okrugli bolji,barem za mene

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
sad sam smanjio,,,bilo je posla 5x više... znali smo smazati i 150l mješavine!
sa trimerom kosim od 97.g. sad radim sa FS120, lagan i dosta jak, samo treba znati raditi
2,4mm je laks i okrugli je...
trimer- samo potrošni dijelovi. mast i filteri. pukla mi nosiva osovina ove godine. vjerovatno od dotrajalosti. osovina i kardan 500kn, i deri dalje :)

M

meister

Guest
Master

Dragi korisnici foruma,

Danas sam se registrirao na forum kako bih vam ukazao na potencijalno katastrofalne posljedice poslovne suradnje s članom ovog foruma, s MASTEROM!

MASTER je prevarant koji već više puta zavalio naivne seljake na način da je od njih uzeo robu bez da im je platio ili da im je skupo prodao sadnice slabe kvalitete.

Evo samo jednog od niza članaka koji su se bavili MASTERom:

MJEŠTANI BUKOVICE I RAVNIH KOTARA PROTIV VLASNIKA ZAGREBAČKE TVRTKE ‘ARIS 2000’
Berači smilja tuže Hrvoja Šimića
Nakon što su u lipnju okončali mukotrpnu i po zdravlje iznimno opasnu berbu smilja, nakon koje su tone toga sve više traženog aromatičnog bilja uredno isporučili predstavniku zagrebačke tvrtke “Aris 2000” koja im nakon dva mjeseca nije izrealizirala isplatu, berači smilja iz Bukovice i Ravnih kotara, držeći da su prevareni, za pravnu pomoć obratili su se Srpskom demokratskom forumu u Benkovcu preko kojega su slučaj prijavili policiji, te najavljuju podnošenje kaznene prijave protiv vlasnika tvrtke Hrvoja Šimića.

Šimić je okončanjem berbe, preko svoga posrednika Janka Kapitanovića iz Vrane, od sedam obitelji berača s područja Bukovice i Ravnih kotara, odreda srpskih povratnika na tim područjima, preuzeo više od pet tona ubranog smilja, uz definiranu otkupnu cijenu od tri kune za kilogram.

Premda je pravilo da se isplata otkupljenog smilja obavi odmah nakon vaganja, Šimićev posrednik Kapitanović bilje je preuzeo, natovario u kamion i odvezao. Berači su nakon toga živjeli u uvjerenju da će im novac uskoro stići, te su nakon dva mjeseca uzaludnog čekanja uzeli u ruke telefone i krenuli nazivati Kapitanovića i Šimića, pri čemu su im obojica tada bili pretežno nedostupna.

Nakon što su posumnjali da su prevareni i da će svoja potraživanja morati tražiti u dugotrajnim i skupim sudskim postupcima, obratili su se SDF-u u Benkovcu.

- Oštećene smo primili na razgovor i spremni smo im pružiti svu pravnu pomoć u okviru naših zakonskih mogućnosti - kazao nam je Glišo Kolundžić, predsjednik Odbora za povratak, obnovu, ekonomski i socijalni položaj Srba u Zadarskoj županiji.

- S tim u vezi, dio njih problem je iznio policiji, dok će dio oštećenika protiv osoba za koje smatraju da su ih prevarile, podnijeti tužbu putem mjerodavnog suda - kazao je Kolundžić.

ŽELJKO HULJEV/EPEHA

Oštećeni

Oštećeni berači: Zorica Radovan iz Nunića - 500 kg, Mirko i Đoko Stegnjajić iz Atlagića Kule - 3000 kg, Olga Dobroja iz Atlagića Kule - 300 kg, Đuro Ivanišević iz Kožlovca - 600kg, Đuro Ikač iz Kolarne - 700 kg, Jovan Drča iz Vukšića - 500 kg...

Stradala i PZ ‘Macure’

Osim individualnih berača, na sličan način u trgovanju s tvrtkom “Aris 2000” stradala je i PZ “Macure” iz istoimenog sela kod Kistanja. Zadruga je još 2007. godine, nakon tadašnje žetve, beračima isplatila 110 tisuća kuna za bilje koje je potom kao i obvezu plaćanja od zadruge preuzeo “Aris 2000”. Sredstva nisu nikada došla na račun zadruge, te je predmet do danas na Općinskom sudu u Šibeniku.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Ref...Type/ArticleView/articleId/67440/Default.aspx

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ja osobno sam radio i radim sa dotičnom firmom, i to već 3 ili 4 godine,,, mogu samo reći riječi hvale!!

M

meister

Guest
i ovi u bukovice i ravnih kotara su imali samo riječi hvale.

s njim je sve super dok ne nestane. navuce te kao kikas u prosjacima i sinovima

M

meister

Guest
oopa,pa šta je ovo,pa u ovoj državi više niko nikom ne plača

eto kad smo kod države, evo što država misli o MASTERU

Zaprimljeno 29.12.2010. broj Z-1863/10.
Na temelju Rješenja o osiguranju Općinskog suda u Zlataru od 27. prosinca 2010. god. br. OVR-1138/10, uknjiužuje se pravo zaloga radi osiguranja novčane tražbine u iznosu od 45.377,97 kuna ( četrdesetpettisućatristosedamdesetsedam kuna i devedesetsedam lipa) na ime glavnice, te kamate, na nekretninama u A, za korist:
45.377,97 KN
1. RH MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED KRAPINA
7.2.
uz zabilježbu ovršnosti tražbine prema trećim osobama.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
Meister... Uz sve duzno postovanje, ali ovo nije mjesto za iznositi necije privatne stvari u javnost, da je ne znam sta napravio.... Tema je lavanda a ne gosp. Master!!

M

meister

Guest
hmm, mislite li doista da ste u pravu?

ovi iz bukovice nisu brali lavandu nego smilje. mislite li da bi ih platio da su brali lavandu?

ma ne budite smijesni! umjesto HVALA vi filozofirate!

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
hmm, mislite li doista da ste u pravu?

ovi iz bukovice nisu brali lavandu nego smilje. mislite li da bi ih platio da su brali lavandu?

ma ne budite smijesni! umjesto HVALA vi filozofirate!

a što bi mi trebali misliti,ti si se ovdje pojavio kao grom sa vedra neba,o tebi neznamo ništa.tko si ti?sa čime se ti baviš?razlog tvojeg registriranja na ovaj
forum je blačenje drugog čovjeka,i što bi onda mogli reči?

M

meister

Guest
a što bi mi trebali misliti,ti si se ovdje pojavio kao grom sa vedra neba,o tebi neznamo ništa.tko si ti?sa čime se ti baviš?razlog tvojeg registriranja na ovaj
forum je blačenje drugog čovjeka,i što bi onda mogli reči?

drago mi je da ste postavili odlično pitanje. glupo je vjerovati bilo kome na forumu ali u ovom slućaju ja ću vam priložiti linkove na kojima su vidljive ovrhe RBA i RH MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED KRAPINA

DESTILERIJA D.O.O. KOLODVORSKA BR. 4A, ZLATAR BISTRICA 1/1
OIB: 02267491884
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-statusa-z-predmeta.htm?zpredmetId=10305950086&sudId=86 vidi aktivnu plombu Z-58445/2010 (E-41)

ARIS 2000 D.O.O. ZA TRGOVINU I USLUGE ZAGREB,FRATERŠČICA 60
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=277780086&sudId=86
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=2494710086&sudId=86
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=1282190086&sudId=86
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=277780086&sudId=86

jel sad sve ok?

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ja imam isto hrpu neplatiša, a ista tako sam i ja nekome dužan... po meni je to sistem domino kockica....
ja kupim vrećice i sapune, prodam robu, taj netko meni ne plati, ja ponovno uložim vlastita sredstva i dođem do NULE... pa opet, dužan on meni a ja nekom trećem...
i šta bi ja sad trebao pisati poimence kom sam sve ja dužan... a onda bi se vjerovatno i moje ime našlo na nekom od postova,,, ne želim to sebi a tako ni drugima!!

nemam ti šta hvaliti, kažem, surađujem s njima već tih par godina i nikad nikakvih problema!!!
ovdje nitko ništa ne filozofira... svi radimo ono što mislimo da je najbolje! nekad budemo u pravu a nekad ne, nekad se opečemo i za toliko smo pametniji!

M

meister

Guest
postoje samouki i oni drugi

samo vi nastavite suradnju s tvrtkom koja je u aktivnoj ovrsi od strane poslovne banke i od strane porezne!

DESTILERIJA d.o.o.
Privremeni stečajni upravitelj
Davorka Huljev, OIB: 34743014377
Funkcija - privremeni stečajni upravitelj
Ovlaštenje - zastupa pojedinačno i samostalno
provjerite sami na https://sudreg.pravosudje.hr/Sudreg/pages/pretragaRegistra.faces

M

meister

Guest
razlog svog registriranja sam iznio odmah u prvom postu! nema tajni!

Dragi korisnici foruma,

Danas sam se registrirao na forum kako bih vam ukazao na potencijalno katastrofalne posljedice poslovne suradnje s članom ovog foruma, s MASTEROM!

C

CottonEyeJoe

Guest
Evo ljudi, nakon 2 sezone odustajanja, mislim da ove krečem u posao sa lavandom.

Sad se trenutno bavim proučavanjem literatura, o uzgoju, održavanju, ali i pripreme zemlje prije sadnje, jer po svemu vidim da ću morati mijenjati strukturu tla - zemlja je na malom brdu, što je dobro radi odvodnje, ima dosta sunca, no neki dijelovi su dosta tvdi zbog dugo neodržavanja.
Vidjet ću što će analiza reči.

No to se lako riješi.

Planiram odmah pucati na 2 hektara, jednostavno nemam što izgubiti kad se gleda cijena mehanizacije i održavanja, a od neke NULE se mora krenuti.

Ako tko sa foruma prodaje sadnice, a da nije ispod stola, tj. da zadovoljavaju sve pravilnike, neka mi se javi pa ćemo se dogovoriti - ciljam na 8000 sadnica za početak na 2 hektara.

Pozdrav svima!

Eh, da lokacija je BJ županija:)

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
Samo da javim da cu moci proizvoditi sadnice lavande sa deklaracijom! Uz sadnice ide odmah i deklaracija o eko sadnom materijalu tj. eko uzgoj!!

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Ima tu tko posten :mrgreen: da mi proda malo te lavande da zasadim tog nekoliko desetaka grmica oko pcelinjaka?

Na vrh