• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

L

Lavander

Guest
Ako je tko zainteresiran za put u Provansu u 7. mjesecu, nak se javi. Organizarm putovanje preko udruge uzgajivača, subvencionirana cijena za članove. Obilazak destilerija, farmi, tvornica opreme, muzeja lavande i sajmova lavande.

Imate plan puta na našim stranicama http://www.lavander.hr pod linkom udruge "Lavandula Croata".

Da se i ja malo pohvalim sa razvojnim planovima - do ljeta će nam stići mobilna destilerija od cca 1500 litara i potpuno automatski plastenik od 500 m2. Sa sadašnjih 2 ha lavande proširit ćemo se do jeseni na 5 ha lavande.

Ne znam dali znati, ali Roko i ja imamo plantaže praktički jedan do drugoga. Moja je nešto ove godine stala, jer nismo bacali NPK, bavimo se ekološkim uzgojem. Sad je prihranjujemo sa ekološkim gnojivom iz Slovenije i bakterijama koje vežu dušik iz zraka.

Uskoro ćemo proizvesti potpuno prirodni NPK u tekućem obliku, dobiven fermentacijom određenih biljaka.

Također, ako ste zainteresirani, u 6. mjesecu u Petrinji kreće škola za proizvođače i prarađivače ljekovitog bilja, upisuje se u radnu knjižicu, i tečaj će biti besplatan ili nekih 500 kn, a inače košta 6000 kn. Udruga Lavandula Croata vodi projekt u suradnji sa profesorima sa Agronomskog fakulteta i POU Samobor.

I jel netko zna dal bi mogao Toyotu Hilux provuć kroz kapitalna ulaganja radi poticaja? :)

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Neznam baš za auto.Piše poljoprivredna mehanizacija,..hm...neznam probaj ispitati.
Budući da i ja uzgajam lavandu,koliko je došla ta destilerija(možeš i na pm)
Vidio sam i berače na tvojoj stranici pa me zanima i njihova cjena?

L

Lavander

Guest
Koliko sam skužio, Hilux je radni stroj pošto je pick-up, pa bi semožda dalo progurati to.

Destilerija, mobilna, cca 25 tisuća eura. Samo što je problem sa proizvođačem jer je izglea otišao u stečaj pa sad kemijamo sa jednom firmom kod Zagreba i jednom iz Novog Sada.

Oni berači sa slika, to su strojevi sa Novog Zelanda i čuo sam sa čovjekom koji ih radi. Kaži da su ih jedan košta 10 000 dolara, novozelandskih. To su sami proizvodili za svoje potrebe.

U Francuskoj ima firma koja je specijalizirana za te stroejve i razen ostale za lavandu, ali su im cijene paprene.
Cijeli kombajn sa 3 glave košta 50 000 eura. Uz njega, ima berač koji veže u snopove, berač koji usitanjava materijal radi efiksnije destilacije i berač koji reže standardno, onako kako mi to inače zamišljamo.
Ovaj berač šta usitnjava baca materiajl dirket u mobilnu retortu destilaotra koja se kasnije samo prišteka na maticu-parogenerator i kondenzator. Takav mi imamo u planu nabaviti do ljeta.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Lavander kaže:
Koliko sam skužio, Hilux je radni stroj pošto je pick-up, pa bi semožda dalo progurati to.

Da, pise poljprovredna mehanizacija, ali u proslogodisnjem pravilniku. Upravo sada se radi novi pravilnik pa ce mozda biti neka druga formulacija.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Sa stranice clier.fr vidio sam te strojeve pa sam poslao e-mail čovjeku koji ih proizvodi.
Za berač koji se montira postrance na traktor košta 41 079.00 €?
Šta to može bit tako skupo?
Evo cjeli mail:
TARIF
RPP25..................................................41 079.00 €
RPP27A...............................................11 353.00 €
Paching up box..................................... 1 200.00 €
Dealer cost departing from our firm. The packaging costs will be borne by the buyer.
30 % cash with order.
The rest of payment before the shipment.
The order must be passed during august before the season of harvesting. Before order please contacted us.
If you more information, please do not hesitate to contact us.

I slika

Obrisan neispravan link.

Sada vidim,postao sam poljoprivrednik.Fešta večeras!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

L

Lavander

Guest
Da, to je to, to sam i ja dobo. To oni zovu "en vrac", iliti usitnjene stabljike, koje baca iza u taj kontejner. U nekim varijantama je taj kontejner retorta destilatora pa se samo prišteka na paru.

Idemo 2.7. preko udruge u posjet CLIER-u i ostalima pa čemo vidjeti šta kažu. Ako ima još tkozainteresiran, javite čim prije.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
oko 2.490.kuna...plativo u 5 rata, hoćeš da ti pošaljem ponudu mailom

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Prvo trebam proć školu,ali moji roditelji su zainteresirani,pa pošalji slobodno.

L

Lavander

Guest
Dobio sam jučer ponudu za 2500 kn na 5 rata, 6 dana u Provansi. Još možeš zatražiti subvencioniranje troškovas od općine ili grada, županije, pošto je stručno putovanje, pa prođeš jeftino ili džabe.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
samo mi javi dali si dobio mail...da znam svome zemi reći da ti pošalje plan puta

D

dinko

Guest
Smiljan kaže:
Inace evo link sa rucnim strojem za berbu lavande (i caja), stroj je tezak oko 12 kg i dvoje ljudi ga nosi. Cuo sam da su neki radili prilagodbe i za traktor. Ako mi tko da link gdje mogu sherati PDF, uploadam i user manual sa specifikacijom.
Obrisan neispravan link.
ima li itko pojma koliko ovo cudo kosta? :scratch

D

dinko

Guest
vjerovali ili ne, odgovor na ovo pitanje sam dobio za samo 4 minute :shock:

ludi australci :D

Hi Dinko,
the time saving harvester is only $2344 AUD plus Air Freight to Croatia. We have sold a few harvesters to Croatia.
regards
Steve Rolfe

D

dinko

Guest
Patrik kaže:
Koliko bi došla poštarina,odnosno prijenos avionom?
treba nac tih par sretnika koji su vec kupili pa ih pitat :)

M

Master

Guest
Lavander kaže:
Destilerija, mobilna, cca 25 tisuća eura. Samo što je problem sa proizvođačem jer je izglea otišao u stečaj pa sad kemijamo sa jednom firmom kod Zagreba i jednom iz Novog Sada.
pazite se mobilnih destilerija - osobito onih iz vrbovca

G

ggaspari

Guest
Dobar dan,
Nisam 100% sigurno ali milsim da likovi iz australije imaju prednstavništvo u Finskoj
Berač košta oko 10.000kn ako se ne varam , nije neka cifra

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
jel možeš gdje nabaviti kakvu informaciju...ime firme ili bilo kakav kontakt da ih probam kontaktirati...hvala

Na vrh