Ako je tko zainteresiran za put u Provansu u 7. mjesecu, nak se javi. Organizarm putovanje preko udruge uzgajivača, subvencionirana cijena za članove. Obilazak destilerija, farmi, tvornica opreme, muzeja lavande i sajmova lavande.
Imate plan puta na našim stranicama
http://www.lavander.hr pod linkom udruge "Lavandula Croata".
Da se i ja malo pohvalim sa razvojnim planovima - do ljeta će nam stići mobilna destilerija od cca 1500 litara i potpuno automatski plastenik od 500 m2. Sa sadašnjih 2 ha lavande proširit ćemo se do jeseni na 5 ha lavande.
Ne znam dali znati, ali Roko i ja imamo plantaže praktički jedan do drugoga. Moja je nešto ove godine stala, jer nismo bacali NPK, bavimo se ekološkim uzgojem. Sad je prihranjujemo sa ekološkim gnojivom iz Slovenije i bakterijama koje vežu dušik iz zraka.
Uskoro ćemo proizvesti potpuno prirodni NPK u tekućem obliku, dobiven fermentacijom određenih biljaka.
Također, ako ste zainteresirani, u 6. mjesecu u Petrinji kreće škola za proizvođače i prarađivače ljekovitog bilja, upisuje se u radnu knjižicu, i tečaj će biti besplatan ili nekih 500 kn, a inače košta 6000 kn. Udruga Lavandula Croata vodi projekt u suradnji sa profesorima sa Agronomskog fakulteta i POU Samobor.
I jel netko zna dal bi mogao Toyotu Hilux provuć kroz kapitalna ulaganja radi poticaja?