• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja natičem vreće od krumpira. A po pitanju cijene u dogledno vrijeme, ne sikiram se previše jer na sad otvorenom tržištu prekupci ne mogu diktirati cijene a i naše novo zasađene površine su globalno nezamjetne da bi se poljuljala cijena sirovine.

OldCat

Član
Tu od
9 Svi 2014
Poruka
44
Gospodo, s čim kopate rupe( lopata ili svrdlo) i kako označujete rupe čuo sam da je dobro obilježit krečom!?
Vapno-kreč ti je najbolji, najbrži i naj jeftiniji materijal. Stavlja ga se fanglom vrlo malo jer je dobro vidljivo na tamnijoj zemlji.

ivicalo

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
22
Da uskocim sa pitanjcem. Kako vi odrzavate nasad unutar redova? Frezanje, košnja ili kemiia?

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Malčiranje s malčerom s bočnim diskom. Kemija se koristi minimalno.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Ovaj disk je dosta loš - koristi ulje od traktora. Znači radi na izvode od kipe.
Nema hidraulički osjetnik - ticalo već se pomiče mehanički. Znači to je za starije nasade OK.
Za mlade nasade će trebati pošteni kolac pokraj lješnjaka (odnosno dva kolca).

Bolja opcija je imati spremnik ulja na malčeru i pumpu na reduktoru malčera, hidraulički osjetnik - ticalo na ulje i onda radiš kako hoćeš.

Kakav traktor imaš ? Ako imaš traktor koji ima malo ulja u hidraulici, ulje će se pregrijavati te će se morati dodati hladnjak ulja.

Također da bi ovo koristio moraš imati traktor koji ima dva odgovarajuća priključka hidraulike i pumpu dovoljnog protoka.

Disk od INO-a koji sam ti kopirao s odvojenim sustavom (zaseban spremnik ulja) je skuplji od navedenog malčera.

ivicalo

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
22
Dosta blago brdo.
Traktor je torpedo TD55.

Posljednje uređivanje od moderatora:

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Da razmisliš o rotokosi s bočnim diskom perfect rf270, ako nije preveliki nagib, traktor je pogoni bez problema, samo bi u odnosu na nagib terena bilo pitanje efikasnosti bočnog diska, koliko ti je red od reda voćki

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Isti razmak kao i kod mene. Stvar je da zemlja bude što ravnija i tada stroj bočni disk radi savršeno, ima opciju sa hidroticalom i opcija mehanička na feder. Da li imaš i bočni nagib zemlje u odnosu na redove ili je nagib samo po dužini redova.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
KOKOT AGRO prodaje te rotokose. A upiši na YouTube perfect rf270 pa pogledaj. Iz osobnog iskustva ti to mogu preporučiti jer je to dobro napravljen stroj. Koju imaš površinu.

ivicalo

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
22
Za sada 1.2 hektara, a i koristio bi ga jos za kosnju ispod elektricne ograde. Koji ti imas i koja mu je cijena

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Imam taj perfect rf270 sa hidro bočnim pomakom i meh. bočnim diskom i teram ga najnormalnije sa imt 549, imam dvoradnu hidrauliku za bočni pomak i stroj je napravljen za profesionalnu upotrebu. Cijena budeš sam pital Kokotagro iz Jaske.

Najnoviji postovi

Na vrh