Ono što sam vidio da je bilo pokušaja osnivanja zadruge na ovom forumu, ali da nije uspjelo. Ja osobno mislim da je to rješenje, kako zbog plasmana tako i troškova inputa, to bi svakako bilo dobro kad bi se izrealiziralo.
Sto se tice osnivanja zadruge radi plasmana proizvoda to se sigurno kod nas nece dogoditi jer previse smo razliciti i prevelika je razlika u kolicinama kojima raspolazemo, u sortimentu, udaljenosti i vjerujem da tu nekog zajednickog dogovora sigurno nece biti,,,
Ono sto bi mene zanimalo je smanjenje ulaznih troskova (za koje isto vjerujem da su tesko ostvarivi) te poneko strucno putovanje van Hr,,,
Naravno kao udruga mogli bismo organizirati i strucna predavanja ali ne na nacin kao sto smo do sad imali prlike slusati, povrsno i sa podacima od prije dvadesetak i vise godina,,,
U nas ima, vjerujem, dovoljno strucnih ljudi koji mogu odgovoriti na pitanja zastite, gnojidbe ili same tehnologije uzgoja i obrade,,,
Naravno da nebi bilo lose cuti i nekoga iz zemalja sa naprednijim tehnologijama uzgoja,,,
Dakle ovdje mislim prvenstveno da se pozove jedan ili vise predavaca ali usko vezano uz temu koja bi se obrađivala te da se pri tom moze interaktivno komunicirati sa predavacima a ne da to, kao u vecini slucajeva do sad, bude samo monolog,,,
Tu vidim prostora za udruzivanje ali prodaja tu se nikad necemo moci dogovoriti niti imati zajednicki nastup,,,