Pozdrav svim lješnjakoljupcima
još jedan novi...
Brinem o 200-tinjak stabala i grmova ljeske 5,6 godina od kada su se šogor i sestra odselili.
Imam dosta problema jer je nasad zasađen 2-2 metra razmaka i urod nije dobar.
Prije je to bilo sve raslo u grm pa sam ja počeo prerađivati da raste u stablo.
Bilo je dosta sitnih lješnjaka koje sam naravno posjekao da bi se istarski duguljasti i rimski okrugli oprašivali kolko tolko.
Nasad je star 14,15 godina .
Po mojoj procjeni najbolji prinos naravno ne točno u kilu je bilo 25 kila očišćenih lješnjaka dakle mizerija.
Ove godine mi je izgleda pokradeno dosta uroda , mada je nasad iza kuće ali štala zaklanja pogled prema nasadu.
Od prije 2 godine imam barem traktor kosilicu Mcculloch da mogu bez muke održavati i kositi travu.
Imam još zemlje pa mislim zasaditi još 1h lješnjaka ali sve kako treba dakle zemlju na analizu, razmak 5x4 ili 3m...
Trenutno ne posjedujem traktor ali za 4,5 godina imat ću mogućnost da kupim manji traktor,
pa mislim da bi bilo dobro da zasadim još nešto.
Iskreno nikakav rad me nije privlačio prije 30-te godine života ali sa lješnjakom sam kliknuo vrlo brzo.
Malo sam ljubomoran na sve đombe ovog foruma koji su krenuli saditi ranije i imaju puuuno više nasada.
Posao koji radim nije nešto a nemam uspjeha u pronalasku novog pa sam si zamislio da krenem raditi ono što volim.
Sada čitam forum od početka i upijam sve što mi je potrebno i zahvaljujem se na svim tim silnim stranicama.