Ovo što si do sad naveo mi se čini kao premalo informacija da bi ti netko mogao dati pouzdanu informaciju. Daleko sam od stručnjaka, ali iz nekih svojih iskustava i grešaka imam neko mišljenje koje uzmi s rezervom i vidi da li će se podudarati s još nekim kome vjeruješ:
1.) Ako nagib nije velik onda se po mom mišljenju ne treba zamarati orijentacijom terena.
2.) Šuma s bilo koje strane ti je veći problem nego bilo što drugo. Ako se odlučiš na sadnju poželjno bi bilo odrezati sve grane koje idu na taj teren na kojem bi sadio. U svakom slučaju nemoj saditi ništa 5-6 metara od šume jer će vrlo vjerojatno rasti vrlo kilavo (kao kod mene). Mislim da se ne isplati investirati u sadnice koje neće dobro rasti.
3.) Stvar koja ti je vrlo bitna, a koju nisi spomenuo je sad u kišnom dijelu godine pratiti da li ti se zadržava voda na terenu. Nakon obilnih kiša obavezno pogledaj da li nastaju lokve i ako da koliko dugo se zadržavaju odnosno da li je teren porozan ili drži vodu dugo. Ako će ti se voda zadržavati to maslini ne pogoduje i trebati će vrlo vjerojatno raditi drenažu pa i to ukalkulirati u inicijalne troškove.
Javi nam kakva je zemlja... jel više krški teren ili je više zemlja.. jel zemlja glinasta.. ona tipična teška crvenica ili kakva....
4.) Uzmi uzorak tla i odnesi na analizu... to ti košta parsto kuna (kako gdje - pogledaj na internetu gdje ti je najbliže ili gdje ti se najviše isplati). Taj kome nosiš će ti znati reći kako uzeti uzorak iako i tog ima na internetu.
5.) Ako se odlučiš za sadnju svakako rupe treba iskopati što prije da ostanu otvorene do proljeća....
Ako se odlučiš javi pa ću ti pisati dalje par detalja što i kako bi ja da sadim svoje ponovno (kako je čovjek pametan nakon što nešto odradi loše)