• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Važno, važnije, najvažnije...

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
mah ima ti tu svega i svačega...ure su od torpeda i ove kontrolke(ravne) a ostalo nije njegovo...npr. ove dvije žute "kontrolke" su ustvari prednji žmigavci od fiče,ova mala kutija osigurača je od tatre,neki šalteri su od mana....

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
mah ima ti tu svega i svačega...ure su od torpeda i ove kontrolke(ravne) a ostalo nije njegovo...npr. ove dvije žute "kontrolke" su ustvari prednji žmigavci od fiče,ova mala kutija osigurača je od tatre,neki šalteri su od mana....

Super si to slozil,i dobro si se sjetil kontrolke .:icon_biggrin:

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
evo moje kontrolke...

fotografija0051c.jpg

fotografija0050a.jpg

fotografija0054y.jpg

fotografija0055c.jpg

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
meni se dopada dobar sistem kod renoa 19. ima na jos na nekim modelima a to je kontrola kolicine ulja u motoru. na kontaktu pokaze svaki put koliki je nivo tako da se nemora otvarati hauba i mastiti ruke. pogotovu kod losijih motora koji troskare ulje.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
meni se dopada dobar sistem kod renoa 19. ima na jos na nekim modelima a to je kontrola kolicine ulja u motoru. na kontaktu pokaze svaki put koliki je nivo tako da se nemora otvarati hauba i mastiti ruke. pogotovu kod losijih motora koji troskare ulje.

To imaju i clio skoro svi modeli i super stvar.:icon_super:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
imaju samo sa boljom opremom. mada bih vise voleo pritisak ulja da ima. ali posto ovaj kod mene je presao da bog sacuva i teram ga ko bog djavola mozda je bolje i da nema. caure bregaste lose pa ujutru treba 10 sek. da ugasi lampu od ulja. da ima sat od pritiska pitao bih se kako jos ide . ovako samo gas patos

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nije mi jasno zakaj svi radni strojevi a u to spadaju i traktori, nemaju:
Vurice od tlaka ulja,temp.antifriza,pokazivac punjenja akumulatora,razine goriva,temp.ulja.
Ili jedno ima ili drugo nema.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kad bi to imali sve svi bi vodili racuna i stali na vreme kad primete .a kome onda onolike delove prodati .moramo i mi majstori od necega leba jesti heheee

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
kad bi to imali sve svi bi vodili racuna i stali na vreme kad primete .a kome onda onolike delove prodati .moramo i mi majstori od necega leba jesti heheee

Da u pravu si.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
bar osnovnne stvari bi trebalo imati. dograditi ako nema. vecinom nije nikakav problem ili uz manju prepravku se uradi. ali mnoge to uopste i neinteresuje niti gledaju u to. bar kod nas. zato je mehanizacija sva u jadnom stanju i niko nece ni da popravlja cak.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
sve se lako uradi ali onaj koji ima bar mrvu volje..nagledal sam se raznoraznih poljo strojeva a pogotovo traktora sa kojima se radi skoro svaki dan a čista su groblja..pa ako več i radiš sa njim pa onda valjda kolto tolko i zaradiš barem za boju ili kit...hebemu kaj da je tak teško dati 200 kn da kupiš jedan kit,šmirglin i kilu boje..pa makar ga i s kistom pofarbal opet če puno bolje izgledat nego dok je sam hrđav ili niš ne radi...ipak je ljepše raditi...a kaj se mehanike tiče i to se da srediti ako se požljivo radi sa njim ili ako se nešto i dogodi da se odma otkolni kvar a ne da se tjera dok potpuno ne stane sve...

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
imam jednu sliku da postavim od 539 da vidis kako se odrzava. a tako je vise od 50% traktora ovde.to je uzas. kad doteraju na popravku moram ih prati kausticnom sodom pa vap-om.a da negovorim o ostalim sitnicama.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
odličan primjer je i traktor od mog kuma..5 put sam ga pral prvo sa benzinom i minivasem i opet je bil mastan motor ...kabina tolko da ne otpadne a predna maska i hauba se drži na jednom šarafu..radi se o imt 539...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Sve je to do vlasnika koji ne odrzavaju i ne cijene sta imaju a kad se pokvari onda nista ne valja i pljuju po njemu ja kolko mogu vise cuvam i odrzavam sto bolje ja znam jednog starijeg covijeka koji svoj traktor tolko uscuvao da je ko novi a 70 i neko godiste je traktor ako se i malo zamaze odmah pranje i brisanje krpom!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Zemljana prasina + ulje=beton. Misterija za svakog mehanicara.
Vecina vlasnika slabo odrzava bar cistocu traktora.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ja sam alergican kad vidim mastan i jako blatan traktor ( blatan u recimo suhom razdoblju godine) ja svog cim se desi da negdje masti to rijesavam i perem. Jer nema ljepse vidjeti cist i odrzavan traktor pa bez obzira na njegove godine.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa dobro sad da treba svaki put kad malo pomasti onda iči prat..to mi je ipak bezveze...ali ipak nekakav red i kultura mora biti..kolega onda bi za tebw bio odličan jedan belarus...on bi ubrzo pohrđavel kolko bi ga pral jer neznam gdje sve ne masti...čast izuzecima...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja sam alergican kad vidim mastan i jako blatan traktor ( blatan u recimo suhom razdoblju godine) ja svog cim se desi da negdje masti to rijesavam i perem. Jer nema ljepse vidjeti cist i odrzavan traktor pa bez obzira na njegove godine.

Tako je kolega kad je prljav jako a nema nekog posla alergija me lovi i jedva cekam da ga operem i podmazem i odma mi je lakse,i da kad vidis suho razdoblje a neki voze blatan i mastan traktor i boli iih briga a meni zal!:(

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
moj dobije dva puta godisnje kupanac i to mu je dosta na pocetku 5mj za tehnicki i na kraju sezone nema vremena se vise kupat mora radit:eek::

Najnoviji postovi

Na vrh