• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VIC

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Bio kod frenda i malo trkeljali kak je bilo :p
Na seoskim zabavama u redu do zida sjedile drugarice sa svojim kćerima, a kurajberi sakupljali hrabrost kod šanka.
Jedan se odluči i ode do djevojke:
-Da li bi plesala sa mnom?
A mamica će:
- Najprije moraš mene pitati!
- A ne drugarice pa da me Vaš muž prebije jer sam tražio da plešem sa Vama!
Običaj je bio da se pita mamicu dozvoli li da dečko smije plesati sa njezinom kćeri .....i kak mama odluči:unsure:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Evo "Nas" u jako lošem vicu, jer "Mi" uvozimo radnu snagu:

Nepalci 1.png
Nepalci 2.png

A ovo su naše trenutne brojke:
Nezaposlenost u HR.png
Moje pitanje glasi: zašto "Mi" uvozimo radnu snagu iz drugih Država dok ima na našim "Zavodima za zapošljavanje" prijavljenih nezaposlenih i nezaposlivih građana?

Prvo svima njima ponuditi eventualnu prekvalifikaciju na realno životno i stručno usmjerenje, te bilo kakav posao za koji su mentalno i fizički sposobni, a ako ga odbiju momentalno ih brisati, te skinuti s bilo kakvih naknada i prava.
Kao drugo ako i dalje odbijaju da normalno rade i za svoj život zarade, zašto ih ne društvenom prisilom zaposliti u obnovi nekakvog jadranskog otoka gdje bi na brzinski način naučili da je rad taj koji je stvorio čovjeka, a ne državne jasle i sisa???

Zanimaju me Vaši stavovi o ovome.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Moje mišljene je takvo da radnu snagu treba i platit, na domaće mislim.
Danas niko neće delat za 6000-7000 hiljada kuna.
Dok radna snaga iz drugih država ima manji standart i njima odgovara tak delat.
Evo ti primjer, naši vozači nećeju vozit ispod 15 do 17 hiljada, dok stranci voze u tim firmama za 10hiljada.A neki i za manje.
Njima je to ok, al naši idu van za boljom plaćom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dragi kolega @plus
Pitanje ti je heretično, , nerazumljivo, neetično, neprovedivo...
Da su htjeli raditi ne bi bili na burzi...no, eto, jesu jer su i oni glasači...

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Evo "Nas" u jako lošem vicu, jer "Mi" uvozimo radnu snagu:

View attachment 40131
View attachment 40132

A ovo su naše trenutne brojke:
View attachment 40130
Moje pitanje glasi: zašto "Mi" uvozimo radnu snagu iz drugih Država dok ima na našim "Zavodima za zapošljavanje" prijavljenih nezaposlenih i nezaposlivih građana?

Prvo svima njima ponuditi eventualnu prekvalifikaciju na realno životno i stručno usmjerenje, te bilo kakav posao za koji su mentalno i fizički sposobni, a ako ga odbiju momentalno ih brisati, te skinuti s bilo kakvih naknada i prava.
Kao drugo ako i dalje odbijaju da normalno rade i za svoj život zarade, zašto ih ne društvenom prisilom zaposliti u obnovi nekakvog jadranskog otoka gdje bi na brzinski način naučili da je rad taj koji je stvorio čovjeka, a ne državne jasle i sisa???

Zanimaju me Vaši stavovi o ovome.
Koliko ima na burzi radno sposobnih ili kako ti velis na jaslama isto toliko ih ima zaposlenih na drzavnim jaslama koji nis ne rade a primaju placu.Jel biš ti svoje dijete koje si godinama skolovao pustio da radi na bausteli ili ga savjetovao da saceka posao u struci? Nemojte sr.... bezveze

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nije probelm bilo kaj delat ak je posel plaćen, ali po meni nema smisla radit 200 sati mjesečno za 6hiljada kuna, to je izrabljivanje radnika, ili onim tetama u dućanima za 3 ili 3500 kuna.
Ljudi ima, ima radnika ali radnika se mora i platit.
Vele nema konobara, nema ugostitelja, ima al nisu ludi da delaju za neku mizeriju.
A gazde se bogate na njihovoj muci.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Koliko vidim po primorju ugostitelji ljepo obnavljaju vozni park a radnike kad bi i dalje mogla placat drzava. Dosta im je i minimalac.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,490
Kupljenec i ja sam za to da se dadne i pomogne ako netko nema, ali to ako netko nema mora imat objektivne okolnosti i razloge.
Mene bi bilo sramota da mi netko daje, i da živim na nečijoj grbači, a imam dvije zdrave ruke.
E sad o isplativosti rada, ja uvjek radim kad mogu raditi za više radim za više, a kad na tržištu ima viška radnika normalno je da cijena pada.
Koliko je to meni OK, to je moja stvar, ali ljudi nikako da prihvate da da živimo u tržišnom gospodarstvu.
Zato država bi trebala napraviti reviziju socijalnih davanja da sebi olakšan, ali to neće napraviti vlast radi biračkog tijela.
Kod mene ima dosta onih koji primaju socijalu, i u fušu odrade još par dnevnica i kraj neće više radi, doma ima punicu ili mamu koja ima mirovinu ne rijetko je njemačka mirovina i onda čuvaju(čitaj trpe ju) tu babu ne što je vole već što ima kapital.
Zato nebi bilo loše imati jedan otok na kojem bi se sticale radne navike, a ne ovako ljudima ne odgovara Plenković ne odgovara Milanović, svatko mu je kriv, a on neće radi.
Zapamtite NE ZAPOSLEN UM JE VRAŽIJE IGRALIŠTE, i od tuda mnogo problema izlazi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Koliko ima na burzi radno sposobnih ili kako ti velis na jaslama isto toliko ih ima zaposlenih na drzavnim jaslama koji nis ne rade a primaju placu.Jel biš ti svoje dijete koje si godinama skolovao pustio da radi na bausteli ili ga savjetovao da saceka posao u struci? Nemojte sr.... bezveze
Ako ja ser... ti jedeš go... Ako ti se to ne dopada biraj što i kako pišeš!

Po pitanju školovanja godinama - ako ništa nije naučio neka radi i na baušteli.
A ima primjera da je i akademski obrazovana mlada profesorica otišla iz HR u Kanadu i tamo godinama radi na blagajni samoposluge. Nije izmišljena osoba nego kćerka od sestrične.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Isto tako jedna ekonomistica otišla u Njemačku. Tamo pakirala robu u kutije. Kad je gazda to saznao odmah ju je prebacio na njoj odgovarajuće poslove.
A kod nas?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@Kupljenec, nije to grijeh.
Grijeh je da se stručne i obrazovanje ljude (bilo koje struke), koji znaju i žele raditi, ne plaća adekvatno.
Uostalom, zadnjih pol godine su svima umanjene plaće (i penzije) ne normalnom porastom cijena gotovo svega. Država urednoubire svoju četvrtinu, a nama je kupovina moć pala bar za 25...30%, ak nije i više.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa nije grijeh, ali meni nije jasno kad neko veli školovane ljude treba platit, treba sve ljude platiti. Nebitno na školu, mada bi više trebalo platit neškolovane jer teže poslove delaju.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,490
Jedan stariji vic.
Kaže liječnik pacijentu:"prema stanju koje vidim u nalazima, vi bolujete od raka debelog crijeva, i ostalo vam je još mjesec dana života."
Na to će pacijent: "doktore molim vas da u otpusno pismo napišete da sam obolio od HIV-a."
"zašto? " :upita liječnik
A pacijent odgovara :"bolje da kolege misle da sam umro kao jebonja, nego kao seronja"

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,490
Nakon dugog života, bez nekih većih turbulencija jedna gospođa dođe na red da stane pred sv. Petra
I reče njoj Petar :"postupak je jednostavan vaša duša ide u čistilište, i nakon tri godine ako ne bude nekih većih problema idete u raj, u slučaju nekakve kardinalne greške vaša je donja etaža pakao i nema vam povratka "
Gospođa bezpogovorno pristaje, ta što joj drugo preostaje, ali zamoli sv. Petra da joj dopusti vidjeti muža koji umro dvije godine ranije.
Sv.Petar ju upita :" što mislite gdje se on nalazi sad, kakav joj je bio za života? "
Odgovori ona da je bio pre dobar da je sigurno odmah išao u raj.
I gleda Petar spisak svih koji su tad došli k njemu ali ga nema, pregleda on i čistilište nije ni tamo, opet pregleda spisak raja, nema ga, pa pregleda i pakao nije ni dolje, viče gospođa nije on u paklu, kaže joj Petar ma nikad ne znaš kakav je bio iza leđa, ali nakon više uzastopnih pregledavanja nema ga na niti jednom spisku.
Kad padne na pamet sv. Petru i upita on gospođu:"koliko ste dugo bili u braku "
53 godine odgovara ona
A sv. Petar će na to :"pa gospođo, što niste odmah rekli, on je među mučenicima"

Najnoviji postovi

Na vrh