🤣🤣
Muškarac u trgovini:
“Žena mi da popis šta da kupim. Na njemu piše:
- brašno
Dođem u trgovinu, nekako nađem di stoji to brašno. Kad tamo, oštro, meko, kuruzno, pšenično... 😮
- zovem trgovkinju. Dođe.
- Trebam brašno.
- A za čega vam treba.
- Za ženu.
- A šta će ona pravit?
- Nemam pojma. Eno je doma, kuva.
- Šta kuva?
- Nemam pojma, nisam pito.
- Onda sami odaberite. OK, hvala. Odabro sam kuruzno.
Na popisu piše i - sirće
Nekako sam našao di stoji ocat. Ali di je sirće?
Zovem trgovkinju. Dođe.
Trebam sirće. Pa evo vam ga, stojite pred njim. Di? Gledam, nema ga nigdje. Ona pokaže na ocat. Tu vam je. Aaaahaaaa... pa to je isti vrag. Hvala gospođo. 🙂
- Gledam, ima bijeli ocat, žućkasti ocat, alkoholizirani ocat, crvenkasti ocat...
- Kupim onaj crvenkasti, podsjeća me na vino, a i piše vinski. S tim ne mogu pogriješiti.
- Gledam dalje. Piše:
- prašak za pec.
- Odem di stoje praški. Kad ono Faks Helizim, neki strani, neki neizgovorljivi. Uzmem neki zeleni, piše da je za prirodu dobar il tak nešt. Pere i u vešmašini.
- iduća stavka je neki grincajg
- Koji je to vrag? Muvam se po trgovini ali nemam pojma di je to. Zovem trgovkinju. Tražim grincajg. Eno ga tamo, pokazuje mi prema salatama. Hvala. Odem tamo i gledam. Ima svega. Al nigdje ne piše koji je taj grincajg. Neka biljka je. Uzmem repu i strpam ju u kolica. Valjda je to grincajg. Zašto to ne napiše na hrvatskom? Jel tak teško napisat - repa? 😮
- dalje piše - higijenski ulošci. E to znam, odem di su paste za cipele i odaberem neke strane, piše da su mirisni, antibakterijski ulošci za veličine cipela 42. Dobro, moja žena nosi 38, ak su joj preveliki, odrezat ću ih. Malo na peti, malo na prstima, i ko bok, ko vidi u cipeli da su skraćeni.
- onda piše - jeger. Odem di su vina i uzmem flašu Jegermaistera. Malo mi čudno, otkad voli pit tu rakijetnu, al, valjda joj treba za kuvat. Sigurno će to izlit u kaki paprikaš il ćušpajz...
- onda piše - kraćice
- tu sam stao. Ovo je neka greška garant. Il je mislila gaćice ili kvačice? Šta ću sad? Praktičan kakav jesam, kupio sam i paket gaćica i paket kvačica, nek joj se nađe. Jedino nisam znao koju veličinu gaćica nosi pa sam joj uzo one neke XXXL. Ak joj budu prevelike, imat ću krpe za brisat u garaži. Te stvari si je uvijek kupovala sama, otkud sad mene šalje po to. Valjda nije imala vremena jer kuva...
- još je napisala i krpice za flekice
- Odem di stoje metle. Tam imaju one Vileda krpe i kante. Gledam, Viledine krpe su skupe. Šta fleka zna jel krpa od Vilede il neka no name. Uzmem paket velikih krpa. Jest da je napisala krpice. Prerezat ću joj ih popola ak joj budu velike. Osim toga, ove će brisat i fleke (velike) i flekice (male). Ne bude li joj pasalo, drugi put ću kupit maramice. Valjda će joj bit po volji.
Uglavnom, kupio sam sve što je napisala.
Ne znam koji joj je vrag bio, iduća dva dana sam spavo i jeo kod mojih staraca. Valjda je imala one dane u mjesecu, ko će ga znat. Nisam se usudio pitat šta joj je. 😮
Sad redovno opet ide samnom u šoping. Meni to paše, dok ja gledam šta ima novoga na odjelu s TV-ima i autodijelovima, ona u međuvremenu nakupuje svega za kuvat. Sretna ona, a sretan bogami i ja. Mir u kući je najvažniji.” 🤨