• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VIC

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo me opet,posto imam puuuno vremena zbok izolacije.
Dosao covjek u penziju ziv i zdrav a namucio se u zivotu,svakih jada i briga.Odluci on tako nakon razmisljanja sebi ispuniti zelju iz mladosti.
Slusaj zeno moja,evo djecu smo odgojili,dali im kruv,nesto para usparali a i otpremnina dobra sjela,menije zelja da si
uzmem novo auto.Imas pravo kaze ona,uzivaj jos ovo malo ko zna sta ce sjutrabit(dje je nadje :unsure: da mi je znat).

I tako ujtru krene on svojom dvicom za grad,udje u fino uredjen A.Salon i to ni vise ni manje nego Porseov.
Dobar dan pridje mu ljubazno neki mladic,itebi sinko,nego ja sam doso uzet kola.Za koga to uzimate ovaj ga upita malo zacudjeno,zasebe sinko,nego ti meni pokazi novu911-icu,to mi je najljepsi auto poslije Citroena Zabe ak si je zna.
Nazalost gosp. nemamao trenutno taj model al imamo drugih,boljih i jeftinijih ako su to vase fin.mogucnosti.
Neboj se ti sine za pare te mu pokaze stanje St.knjizice,momak proguto knedlu i trazi po narudzbama,evo gosp. ove godine nista,tek slijedece na proljece.Molim kaze covjek,pa sta tamo gore u njemacku rade,nekad je to brze islo,slusaj ti mene sinko,aj ti zapisi moj. telefon i ako sredis to u mjesec dana dacu ti 500€,a ako nemere odo ja u Mercedes da pitam tamo za auto.
Momku zasvjetlucahu oci i pocne mucati,pa znate,ovaj... raspitacu se ja jos u drugih nasih salona i dotrca ispred covika da mu otvori vrata.

Blizi se mjesec dana niko se nejavlja,misli se covjek nista od toga malo se otuzio,primjetila to zena pa ga tjesi,sta si se uculio tolko, pa ima drugih auta i to svakakvih.Otiso on jadnik na trijem jednu zapalit kad zazvoni telefon,potrci on ko mladic i zadihan se javi,da ja sam kaze i prepozna glas mladica.Evo g.Maricu sutra mozete pogledat i po zelji preuzet vas Porse 911 ja sam se potrudio.
Svaka slava tebi sine eto mene sjutra radosno uzvrati covjek.
Stize on ujtra rano prvim autobusom,pridju autu,fino mirise ,najloni na sicevima,nije nicija guzica u njega sjela,covjek radostan vadi 500€ i dade mladicu,ajmo sad rijesit formalnosti.Mladic se odobrana potrudio da mu objasni sta sve ima i moze ovo auto,obeco prvi servis besplatan i tako svasta nesto.

Sjede covjek u svoj Porse i odma gore na autoput,vozi 150 i nemere da vjeruje da tolko juri ,nista ne skripi,necuje se vjetar pa mu to bilo cudno ko da mu to falilo.Stisne on,i evo na 180 ko od sale,zaore se njemu obrazi,majko moja nikad nisam brze dozivio,e nema do svabe.No nije se dugo veselio,u retrovizoru ugleda plava svjetla sto mu prilaze,al probudi se u njemu neki bunt onaj izvorni balkanski,prodju mu kroz glavu sve godine odricanja,zrtvovanja i nepravdi sto je dozivio te nagazi on ovu zvijer.
Pici on 250na sat,nestadose svjetla,osjeti on potpunu slobodu ko da je on sam na svijetu sa svojim Porseom iz snova.Svidje se njemu taj novi osjecaj,no pocela ga polako kopat sumnja dali je uradio ispravno,vaze on lijevo i desno al djabe covik citav zivot bio posten i marljiv,te stade na prvom pogodnom mjestu.Ceka on,nema ovih,cak mu bijese i pomalo zao sto ih nema,te u glavi vec i smislja izgovore da malo umanji krivicu.
Kad evo ti njih,stanu ispred njega,prillaze mu a on jedva se snadje i otvori nekake prozor i trazi papire.
Dobar dan pridje sredjovecni g.policajac,molim vozacku i prometnu ko da nista nije bilo,pogleda i provjeri papire te pogleda na sat i kaze.
Gospodine Maricu evo smjena mi zavrsava za 5min. ako nadjete jedan dobar ralzog vase voznje ja cu vas pustiti.
Primjetio covjek dobrotu u policajcu i da ovaj govori posteno pa poce: evo moj gospodine sta mi se desilo.
Prije dvije sedmice mi pobjeze zena s nekim policajcem pa ja sve usebi mislio da mi je vracate.

Ovaj ga u cudu pogleda,malo razmislja i kaze: evo vam papiri,sretan put i lijepa kola ste kupili,ako bude srece i zdravlja i ja cu ko vi kad dodjem u penziju.

ps,ja malo odulji,no brez smijeha na ulici i drustvu ti je djabe zivot

Posljednje uređivanje:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo jos jedan oglas,koji sam procital na AT.oglasniku Fundgrube.
Prodajem padobran,jednom koristen,nikad neotvoren,vrlo povoljno. :unsure:

ps.evo za samoubojice iz zasjede dobar odabir

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Mujo nazove Fatu iz Njemačke:
- Fato, jesi to ti, ljubavi moja?
- Jesam, jedini moj, a ko je to?
------------------------------------------------------
Negdje na periferiji Mostara ljube se momak i djevojka u njegovom
BMW-u i kaže lik:
-Moram nešto da ti priznam.
-Šta? - uplašeno upita ona.
-Ja imam ženu i dvoje dece.
-Uh, dobro je, ja mislila da BMW nije tvoj!
----------------------------------------------
Ljubljana...
Lep sončni den....
Ptiček žvrgoli.......
Kroz dvorište se širi ženski glas:
- "Safeteeee!!! 'Ajde jeb'o te, daj se, ba, javi na telefon...
zove te Low Battery...već četvrti put!!"
----------------------------------------------------
Voze se Mujo i Haso u autobusu. Kaže Haso: "Majstore, daj pusti malo taj air condition . . . "
A Mujo će: "Nemoj, ba, bolje daj neke narodnjake . . . !"
--------------------------------------------------------
Žali se Mujo Hasi:
"Jučer sam došo kući i zateko Fatu u krevetu s Japancem!"
"I?!?"
"Što i? Ništa, otkud ja znam japanski?!"
---------------------------------------------------
Ciga doživi saobraćajku i dovezu ga u urgentni.
Viče doktor: - Sestro, instrumente!
A na to će Ciga: - Gde bre sad da ti sviram, sav sam izubijan!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Ako je 2 jaja i 100 zuba krokodil onda 2 zuba i 100 jaja more biti samo starački dom

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859
Drage dame, nemojte slat za Božič želje po savršenom muškarcu.
Jedan čovjek u crvenom sa jelenima je danas tri puta pokušao da me otme.

Najnoviji postovi

Na vrh