• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Video isječci

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Video dokaz kako se to ne bi trebalo konstruitati, niti time raditi... A i sjekira mu je...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Točno to i još par detalja kao čvrstoča / debljina gornje ploče, pa mogućnost da mu okrene komad...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Prije sam gledao taj video uz kavu na mobitelu. Sada sam ga ponovo pogledao na kompjutoru, pa da malo pojasnim svoje prve komentare.
1. "Čvrstoča gornje ploče": tek sam na monitoru skužio da je samo sa sa dvije šarafcinge /stege (crvene strelice) stegnuta ta ploča na postolje od cirkulara, zato mu toliko vibrira dok udara sa sjekirom po trčku / panju.
2. Nema riješeno sprječavanje okretanja komada (zaokružena zona ispod svrdla).
Kalač 8.jpg
3. Čovjek se koristi kompromisima, poštujem taj njegov stav, ali morao bi on radi svoje sigurnosti i efikasnosti još malo poraditi na tome.

Nisam siguran da mu je prijenos broja okretaja optimalan, jer sam se ja dosta zabavio s tom problematikom i testirao. Također mu je i samo jedan remen ipak premalo za pogon. Koristi trofazni elektromotor, a nije si ugradio promjenu smjera okretaja motora itd.
Ja sam to sebi nakon određenih eksperimentiranja i dorada doveo na ovaj nivo:
WP_20161030_15_59_49_Pro.jpg
WP_20161030_15_59_20_Pro.jpg
"Graničnik" protiv okretanja komada mi je prvo bio kao zavarena debela pločica, ali dok je naišla kvrga, odrezala ga je. Onda sam ga izradio u obliku slova V i zašarafio sa M12 šarafom. Nova kvrga je odrezala i taj šaraf. Sada je graničnik zašarafljen sa M16.
Isto tako mi je važno bilo odrediti optimalan izgled i mjesto na kojem taj graničnik ulazi u pukotinu kalanog komada. Uglavnom nakon tih početnih istraživanja i prilagodbi koristim ga više od 5 godina, naravno da mu je sada ploča oguljene farbe itd ;) .

Napisao sam i pokazao ovo, da ne bi netko pomislio da samo pljujem po tuđem stroju, a svoje rješenje nemam, ili skrivam.

Najnoviji postovi

Na vrh