Prije sam gledao taj video uz kavu na mobitelu. Sada sam ga ponovo pogledao na kompjutoru, pa da malo pojasnim svoje prve komentare.
1. "Čvrstoča gornje ploče": tek sam na monitoru skužio da je samo sa sa dvije šarafcinge /stege (crvene strelice) stegnuta ta ploča na postolje od cirkulara, zato mu toliko vibrira dok udara sa sjekirom po trčku / panju.
2. Nema riješeno sprječavanje okretanja komada (zaokružena zona ispod svrdla).
3. Čovjek se koristi kompromisima, poštujem taj njegov stav, ali morao bi on radi svoje sigurnosti i efikasnosti još malo poraditi na tome.
Nisam siguran da mu je prijenos broja okretaja optimalan, jer sam se ja dosta zabavio s tom problematikom i testirao. Također mu je i samo jedan remen ipak premalo za pogon. Koristi trofazni elektromotor, a nije si ugradio promjenu smjera okretaja motora itd.
Ja sam to sebi nakon određenih eksperimentiranja i dorada doveo na ovaj nivo:
"Graničnik" protiv okretanja komada mi je prvo bio kao zavarena debela pločica, ali dok je naišla kvrga, odrezala ga je. Onda sam ga izradio u obliku slova V i zašarafio sa M12 šarafom. Nova kvrga je odrezala i taj šaraf. Sada je graničnik zašarafljen sa M16.
Isto tako mi je važno bilo odrediti optimalan izgled i mjesto na kojem taj graničnik ulazi u pukotinu kalanog komada. Uglavnom nakon tih početnih istraživanja i prilagodbi koristim ga više od 5 godina, naravno da mu je sada ploča oguljene farbe itd
.
Napisao sam i pokazao ovo, da ne bi netko pomislio da samo pljujem po tuđem stroju, a svoje rješenje nemam, ili skrivam.