J
Juls
Guest
Pozdrav svima. Ima li tko iskustava u proizvodnji visnje?
ideeeš, koliko je to litara soka od višanja... a tek kolača sa višnjama... super, Roki ide to tebiROKI kaže:Ja trebam sada (čim se popravi vrijeme) sadit 40 ha Oblačinske višnje na vlastitom korjenu. Ugovaram i kooperaciju za sadnju višnje na nekih 160 ha.
ROKI kaže:Ja trebam sada (čim se popravi vrijeme) sadit 40 ha Oblačinske višnje na vlastitom korjenu. Ugovaram i kooperaciju za sadnju višnje na nekih 160 ha.
ROKI kaže:Kod SL. Broda. Neznam kako ću sadit jer sve ovisi koliko će se tlo prosušiti. Imam dva traktorska svrdla za bušenje rupa, a ako nebude moglo sa njima onda ručno kopanje slijedi. U brazdu nikako jer ima puno nedostataka. Teško je jednobrazdnim plugom izvuću pravac ako teren nije ravan, vraćanje zemlje natrag, u slučaju nagiba moguće je otjecanje vode kroz brazdu i zemlja se oko korijena "opere" tj. voda ju odnese i može sadnica izmrznit. Ima još nedostataka, ali i sadnja svrdlom zna biti problem ako je tlo prevlažno (pogotovo ako je tlo strukturno teže) jer svrdlo svojim vrtenjem zagladi stjenku rupe pa tu zna biti problema onda. planirao sam saditi čim vrijeme dozvoli, ali izgleda da će sve ostat za proljeće nažalost.