Baš me zanim na kraju godine izvještaj o broju sunčanih dana i izmjerenim temperaturama. Osim oborina, mislim da slavonija ne zaostaje puno za dalmacijom. A za mnoge stvari su ljudi govorili da uspjeva samo u dalmaciji (lavanda, breskve, smokve,maraska ...) Ima jedan manji višnjik maraske u baranji, totalno je uspio i nema razlike, višnja je super, osim što ima jednu manu, to da je maraska
Tako da priće uspjeva vamo ovdje ne, više ne piju vodu. A jedino ako baš višnja želi kamen da čeliči korjen
Ima tu kamenoloma pa ju možemo malo okameniti, da dobije pravi ugođaj dalmacije
Ima jedna tvrtka u Niza kod Koške, nedaleko od Osijeka prodaju inaće jabuke, jabučne octe i sokove. Sokovi su odlični 100% jabuka, prošle godine su radili sok od višnje, odličan je. Vjerujte mi na riječ, dok ga piješ liječi, ali je problem što su drastično smanjili zahilu i sad ga više ne žele prodati. Cijena je bila paprena 10 kuna litra, ali vjerujte da vrijedi svake kune. Imao sam 2 kartona od 5 litara i puklo je unutar 2 tjedna, jedva sam dobio još jedan da počastim jednog budućeg industrijalca sa ogromnim površinama višnje, ne bi li pokrenuo proizvodnju tog soka i usrećio nas sve
Inaće ta tvrtka pravi Marischka Kumris domaći liker od višnje dobiven tradicionalnim postupkom
Odličan je i treba ga probati, samo je cijena malo paprena 35 kuna za pola litre :scratch