• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

P

pergar

Guest
pa gledaj ...špera se ne isključuje kad stojim na mjestu,,ali ju ne mogu ni uključiti,,nego moram lagano krenuti naprijed onda ona uzubi.Malo se čuju zupčanici ali mislim da to nije strašno..što se tiče kočnica i ja ću dati ove svoje koje sam kupip prenitati onda će valjda biti bolje,,,što se tiče lamele,,,,naprimjer vozim po cesti 3 m drva ubacujem iz 5 u 6 i kad dam puni gas čini se kao da klizi onda oduzmem gas i on se zalaufa kvačilo vata pri vrhu da li se može poštelati,,,ako ne nek vozi dok vozi jer mi je mrsko rastavljati na pola ...,.,

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
najbolje je isprobati speru na mjestu.....stavis traktor na ravno, podignes jednu stranu i ako nece da uskoci onda malo okrenes podignuti tocak tok ne uskoci.....kad uskoci, na toj poziciji tocka onda probas ukuljucivati-iskljucivati blokadu....znaci kad su zljebovi poravnati; i tako treba da ide "k'o mlijeko", ako tako steka onda ce u radu mnogo vise

nekad pomogne da ga malo driblas gasom, napravis trzanje, da bi blokada iskocila

kod zglobnih traktora npr. to ide vrlo jednostavno cimanjem volana lijevo desno, tek toliko da se poremeti brzina lijevog i desnog tocka

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ispričavam se na OT. Bio sam na našem čakovečkom otpadu kamo je ntko dovezao vladimiraca. Koliko sam uspio vidjeti, čini mi se kompletan osim zadnjih kotača. Vele majstori da je kao ispravan....inače ima i jedan onaj pravladimirec dt20, no nažalost već je razrezan..ako nekoga intetresira nek se požuri jer to tamo dugo ne stoji..

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Izrezani su već.Sad sam zval.Veli da ih je bilo jedno 3 komada.Ali da su motori i getribe cele.Tak bum moral koji dan iti gore pa bum pogledal kaj je ostalo od toga.Inaće,cena je porasla.Po 5 kn/kg su takvi dijelovi.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Je, izrezani su pravladimirec i dva mccormika, a ovaj vladimirec je friški, jučer ili prekjučer dovezeni. Tomu još ima nade do kraja tjedna. Možda bi se dalo kaj is kemijati oko cijene, stari pozna tam neke ljude.

Posljednje uređivanje:

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Omađijaj me!Bum se zaletel koji dan pogledati gore da vidim kaj to je.Moral bum i nekakvog železja nabaviti isto_Ova informacija ti je super.Na pp mi pošalji broj moba,pa ak se odlučim za kaj da se dogovorimo oko istoga,ak nije problem.

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Polako,počeo sam raditi šupu 16x5m gdje bi sklonio traktor ,prikolice, plug...,pa mi to oduzima vremena i love. Stignem, sad ionako stoji do sjetve a onda skoro do jeseni nema velikog posla za njega

Dečki šupa je gotova, stavio sam i slike,šta nema nikakvih komentara?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Jel znaš kakvi si ? i kako sada izrezano izgledaju?

Jedan je onaj d-214, a drugi ne znam, ak me sjećanje ne vara, čini mi se da ima 4 cilindra. A sad izgledaju jadno, kako bi izgledali:madmana:...s time da oni traktore režu po spojevima/šerafima

P

pergar

Guest
ko radi u šumi dešavaju mu se čudne stvari. traktor zatajio,uključim kontakt bravicu i ne svijetli ona crvena lampica,,,svijetla rade,sva struja dobra,čak se i kazaljka od temperature miče,,znači ima struje,,direkt na alnaser pali,,sad me zanima da li alterna5tor fila,,možda je u pitanju ona bravica za palenje,ne znam,,,sad imam ideju da povučem direkt sa alnasera žice na poseban prekidač za palenje,,jedino kao što rekoh ne znam jel alternator fila,,,,ajde savo i ostali pomagajte objašnjavajte kako da riješim problem,,najjednostavnije,,pošto nisam baš sa elektrikom na ti,,ali ne znam,,,pa nije to nuklearna fizika,,,molim pomoć,jer šuma čeka !!!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
nemoj ništa da izmišljaš , neznam jeli ti u pitanju originalni dinamo ili je ugradjen alternator
aludiram da je alternator
prvo provjeri sijalicu od kontakta , ako je ispravna onda skini onaj tanki kablić sa alternatora i spoj ga negdje na masu , ako sijalica zasvijetli onda su u pitanju vjerovatno četkice , skini regler da provjeriš stanje četkica , ako su četkice ok onda vjerovatno nevalja regler , skini regler sa nekog drugog vozila pa probaj

a ako sijalice ne zasvijetli spajanjem onoga kablića na masu onda provjeri napajanje do te sijalice , prvo osigurače pa onda dalje redom

a ako je originalna instalacija bojim se da ti nemogu tu pomoći:madmana:

dulebdp

Član
Tu od
21 Ožu 2011
Poruka
245
ko radi u šumi dešavaju mu se čudne stvari. traktor zatajio,uključim kontakt bravicu i ne svijetli ona crvena lampica,,,svijetla rade,sva struja dobra,čak se i kazaljka od temperature miče,,znači ima struje,,direkt na alnaser pali,,sad me zanima da li alterna5tor fila,,možda je u pitanju ona bravica za palenje,ne znam,,,sad imam ideju da povučem direkt sa alnasera žice na poseban prekidač za palenje,,jedino kao što rekoh ne znam jel alternator fila,,,,ajde savo i ostali pomagajte objašnjavajte kako da riješim problem,,najjednostavnije,,pošto nisam baš sa elektrikom na ti,,ali ne znam,,,pa nije to nuklearna fizika,,,molim pomoć,jer šuma čeka !!!!
prijatelju prvo proveri bravicu,tebi neradi lampica ali koliko sam razumeo nemozes da palis na kljuc vec direktno na alnaser ako ti je original instalacija kontrolna sijalica je povezana preko bravice i ampermetra sa relejem napajanja,alipre svega toga proveri osigurace

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Po tvom objašnjenju osigurači nebi trebali biti zato što ti rade ostali istrumenti na kon. tabli.Znači kontakt radi.Ako kako kažes nepali na ključ to je vjerovatno do bravice ili kabla koji vodi na alanser.Za provjeravanje instalacije ti treba problampa.Ako niš6ta neznaš oko instalacije onda to jeste nuklearna fizika.

P

pergar

Guest
dečki hvala ide nova bravica za palenje ona je odjebala,,stavit ću onu kakvu imaju na dajc kamionima,,vojnim,to mi je baš fora,a i baš je imam slučajno,,još jednom hvala na pomoči!

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Evo danas sam bil v posjeti Unimeru iz čk.Jedan Vladimirec je tam v infarktnom stanju.Nema kotača zadnjih,leži na reduktorima,nema anlasera,ostalo ja mislim da je v dobrom stanju.Za cenu nisam pital nažalost,jer sam bil v žurbi,al kolko se dalo naslutiti takve stvari prodaju po 5 kn/kg,kaj je po meni dosta skupo.Za te pare kupiš ispravnoga,a ovo kak je bilo 2000 kuna je max.Neznam ni dal se tak kupljen traktor more registrirati,kaj je najveći problem,a za delove je opet skup,ak je cena 5 kn/kg.

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
U Zd na otpadu željezo otkupljuju po 1,4kn/kg a prodaju po 4 kn.
pa da, kupiš traktor u voznom stanju za 10 000kn, tako da to nije baš isplativo, osim ako nije neki baš rijedak model. jedino kupit samo neki rezervni dio, al pitanje je dal to ide na kile ( u zd auto djelovi idu po procjeni, a ne na kg)

M

milicevicm

Guest
Pozdrav !!!

Evo problema - sada mi brat javi da neće da upali ljuti stroj.
Kaže vergla-ali nema nikakvoga dima i neće pa neće.

Šta raditi-šta bih moglo biti.
Pumpa je skidana-da nije možda dobro uzubljena,šta mislite.
Ali poslije toga skidanja smo kosili,pa evo i orali.Znači nekad je slatko palio,a
nekad ne i evo sad poslije mjesec dana ne palenja-neće da čuje.

Dajte neki savjet :madmana:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
povukla ti se nafta iz pumpe ili je zaštekao radni ventil pumpe VP

napumpati ručno pumpicu , ako neće ni tako onda skinuti radni ventil sa pumpe , to je onaj donji holender sa zadnje strane pumpe , njega razraditi i opet napumpati ručno , da bi bio siguran u rad ventila skini cijev sa njega i pumpaj ručno , ako je u redu onda na holender treba da izlazi nafta pri opterećenju pod rukom pumpanja
ako je ovo sve u redu a neće onda skinuti cijevi od dizni sa pumpe i otpustiti nepovratni ventil (to je onaj dio što izlazi iz pumpe i na njega se zavrće cijev od dizne) , ali ovdje STROGO obratiti pažnju jer ima ispod jedna opruga i jedan mali štiftić koji može lako da ispadne kao meni što se desilo
znači kada se odvrne jedan od ta dva nepovratna ventila :dati pun gas,napumpati ručnu pumpicu i verglati dok se nafta ne pojavi
onda sastaviti taj ventil , staviti cijev dizne a skinuti onaj kraj koji ide na diznu i opet verglati dok se ne pojavi nafta na nju , posle toga mora da upali

znači ako pumpa ostane suva (iz bilo kog razloga, može biti i duže stajanje) pojavi se jedan vazdušni čep u pumpi VP koji nemože da izadje na preliv jer je zaštekao ventil ili čak iako je dobar ventil neće da izadje jer je ventil dosta nisko , i onda taj vazduh se amortizuje i nemože da ga element sabije

ja sam vukao da upalim na šlepanje 4 kilometra i nije htjeo ni da čuje , kada sam uradio ovo uplio je kao iz topa
a svemu ovome je najvjerovatnije uzrok neka od bakarnih podloški na dovodnoj magistrali koja nije dobro zadihtovala i nakon dužeg stajanja se tu polako uvlači vazduh i nafta se vrati u rezervoar

V

VOJVODJANIN

Guest
Evo da se i ja pohvalim,kako pare odlaze nenadano.Juče sam sklanjao seno i da bi "uštedeo " na gorivu pošto je skupo, palio sam i gasio traktor bar 20 puta i na kraju je počeo da kruni u alnaseru.
Da skratim otišao bendix, cena 30 eurića :cry:

Na vrh