gledam katalog dijelova i čini mi se da bi se dalo.skine se pločica oko izvoda kardana,nutra su 2 semeringa ležaj i seger koji ga drži.kad se to makne izvod bi trebal ići van. nije problem ispustiti ulje i odšarafiti 5 šarafa. Sretno :mrgreen: ! I paziti da čahura(ležaj) ne padne s osovine.
I ja imam isti problem. Vladimirac '94. godište i 8 zubaca na kardanu :twisted: E sad, ako i iščupam van tu osovinu nekako bez da raskopam traktor, što dalje? Ima li za kupiti druga osovina sa 6 zubaca? Ili ima neki majstor/trgovina koja prodaje takve prelaznice? Tko uopće i koristi kardan s 8 zubaca?:?:
e da ja imam to...bio bi najsretniji u selu!!!
zamisli ovo...NITKO, ama baš nitko nemože prikopčat tvoju frezu, tvoj malčer i ostale strojeve (osim ak si ne donese svoj kardan, ali takvi koji imaju kardan imaju i stroj).
probaj potražit glavu kardana s osam zubaca, bolje nego da mijenjaš osovinu...a ako ju ideš mijenjat, ja sam kandidat za ovu staru!!!
artyman:
.
jel sve isto kao i na običnoj osovini od kardana, tj. dal ima onaj utor di uskoči osigurač kad staviš kardan?
ak je, zbilja ne vidim problema...
:weedman:
oko 330 obrtaja kardana pri 1000 obrtaja motora
e da ja imam to...bio bi najsretniji u selu!!!
zamisli ovo...NITKO, ama baš nitko nemože prikopčat tvoju frezu, tvoj malčer i ostale strojeve (osim ak si ne donese svoj kardan, ali takvi koji imaju kardan imaju i stroj).
probaj potražit glavu kardana s osam zubaca, bolje nego da mijenjaš osovinu...a ako ju ideš mijenjat, ja sam kandidat za ovu staru!!!
artyman:
nemora da znači da je klip otišao , hidraulika može da popusta i zbog razvodnika
imap li one ''brze spojke'' na crijeviam ispod sjedišta ?
ako imaš podigni nešto i isključi dizajuće crijevo , ako bude popuštala hidraulika onda je krivac klip
a ako ne popušta onda traži problem u razvodniku
Šta bi to bila brza spojka? nešto kao spojnica za lakše spajanje crijeva?