Pa nije problem nastaviti ovu metalnu cijev , presiječeš je i dodaš dužinu koja fali povariš i gotovo
Kao da su Rusi imali neke bolje uslove prije 50 godina kada su ga pravili :lol:
i ja mislim da je do kvacila,inace ne krci to stalno nego povremeno ali hocu da namestim.Kako mogu kvacilo da nastelujem??takodje nece kvacilo da mi se vrati skroz do normalnog polazaja u kojem je bilo.To ti je do kvačila , ili je kriva lamela ili ima neko strano tijelo u prostoru gdje je lamela ili jednostavno nije naštelovano kvačilo
Evo da se pohvalim , zaribao mi motor u vladimirca , još od kako sam ga sastavio nisam bio zadovoljan pritiskom ulja i ponašanjem tog pritiska
Nisam bio zadovoljan time što je se radilica malo teže pokretala kada je stegnem na pravu kilažu , oni iz mašinske obrade su me uvjeravali da to nije ništa , nekoliko kolega mehaničara mi je isto sugerisala da je to ok međutim nije :finga:
Ništa , idemo ponovo , rasklapanje obrada i dijelovi :twisted:
na malo vise od pola...zanima me samo kako to da podesim da se vraca u najvisi polozaj ,valjda nije dobro kvacilo razradjeno ili sta je vec ipak je traktor stajao kod prethodnog vlasnika od 86 do 2003Gdje ti odvaja kvačilo ?
Pa skini štift na polugici koja ulazi u kućište i onda ćeš pomijeranjem rukom vidjeti ima li gdje otpora , vjerovatno ti je opruga oslabila iil je nema
I to što se papuča ne vraća skroz nema veze sa odvajanjem , imalo bi veze da ti proklizava lamela ali sa krčanjem nema veze
Provjeri jesu li sva tri pracna ravnomijerna prema druk ležaju
To ti je do kvačila , ili je kriva lamela ili ima neko strano tijelo u prostoru gdje je lamela ili jednostavno nije naštelovano kvačilo
Evo da se pohvalim , zaribao mi motor u vladimirca , još od kako sam ga sastavio nisam bio zadovoljan pritiskom ulja i ponašanjem tog pritiska
Nisam bio zadovoljan time što je se radilica malo teže pokretala kada je stegnem na pravu kilažu , oni iz mašinske obrade su me uvjeravali da to nije ništa , nekoliko kolega mehaničara mi je isto sugerisala da je to ok međutim nije :finga:
Ništa , idemo ponovo , rasklapanje obrada i dijelovi :twisted:
Savo samo gas nema žaljenja ak se raspalo nije valjalo,,i što se tiče slušanja drugih pametnih majstora kao tot ti je dobro i tak :x :axe:Ma ne sikiram se ja , briga mene za komad željeza :lol:
Ma što ga više mazim i pazim on mi više otkazuje poslušnost , od sada samo tjeram pa nek' se raspada kako hoće
Ma ne sikiram se ja , briga mene za komad željeza :lol:
Ma što ga više mazim i pazim on mi više otkazuje poslušnost , od sada samo tjeram pa nek' se raspada kako hoće
Koliko ima brzina vladimirac sa dve rucice,koliko brzih koliko sporih?verovatno je vec pisano o tome,al posecujem forum preko telefona pa mi je malo teze traziti.