Re: Vladimirec
Traktor nije radio nista i otisle su mu gumice na hidraulici, pa je pumpa losa, pa lje curi i tako...
Da ti sad pokazem par slika (lose kvalitete doduse) jednog dobrog traktora.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Traktor je imao nekih 800 sati kad je slikan...
A vlasnik traktora je mehanicar kakvog jos nisam upoznao. Ove zime je morao skidati kabinu, kako bi mogao skinuti hidraulicni razvodnik (2. slika) jer rusi se nisu niti potrudili da obrade spojeve crijeva sa razvodnikom. To se lijepse moglo napraviti rukom i komadom smirgl papira.
Na prvoj slici se vidi takodjer masovno curenje ulja sa svih strana. najveci je problem pri kipanju prikolice, jer traktor nema dovoljno ulja u hidrauliku, pa da ju so kraja iskipa mora nadolijevati ulje u hidraulik, a kad spusta kipu, mora ga izvlaciti. Kolegi je u planu da napravi razervoar ulja vani, jer rusi to ocito nisu bilo sposobni napraviti. Ulje curi zato jer spojevi nisu kvalitetno obradjeni i tu se ne moze problem rijesiti novim gumicama, nego samo skidanjem sklopa i finom obradom spojeva.
Takodjer pogledaj unutrasnjost traktora... Ona rucica ispred mjenjaca je reverzer. da bi ga prebacio, moras potpuno stati, iskriviti kompletna ledja kako bi ga mogao dohvatiti. i jos ne mozes svaki puta prebaciti naprijed/rikverc kako treba. mjenjac mu je super... Samo da napomenem da raspored brzina nema ama bas nikakvog smisla i da mu je ler gore-dolje, a ne lijevo-desno, kao na normalnim traktorima.
Traktor takodjer ima i prednju vucu, ali kao da je niti nema, jer mu je jedan prednji tocak kocio, i guma se trosila duplo brze, sve dok mu pri punom gasu nije jedan tocak zablokirao i pokidao poluosovine u prednjem mostu. I jos samo da napomenem da mu je cilinda r na prednjem mostu tako namjesten da moze puno vise skrenuti u desnu stranu, nego u lijevu ?!? Ukljucivanje prednjeg pogona je za mene bila nemoguca misija iz normalnog sjedeceg polozaja, jer je sjedalo toliko siroko a blatobrani uski, da samo dijete tu moze provuci ruku i ukljuciti prednji pogon. Vlasnik traktora takodjer ima problema s ukljucivanjem doticne.
Ima i grijanje kabine, ali ta skelemerija zauzme pola desne strane kabine, tako da je nemoguce s desne strane uci u traktor.
Automatska kuka mu se sama otkopcava, pa ju je morao prepravljati da bi radila kako treba. a one poluge sto tu kuku dizu se stalno istezu, tako da ce i njih morati mijenjati nekim izumom iz kucne radinosti.
Samo da nepomenem da ovo nije VTZ, nego LTZ, ali su to sestrinske firme, i traktori se sklapaju na istim proizvodnim trakama, i dodjem ona kraju na isto...
Onaj VTZ u mom selu je u malo boljem stanju od ovog, ali svejedno ne valja...
Na ovom traktoru nisam mogao naci niti jednu pozitivnu stvar, osim cijene, no to ge ne opravdava da bude bas ovoliko aljkavo sastavljen. Tu je i nesto manja potrosnja, jer se radi o Deutz motoru 48Ks, ali opet los mjenjac to sve upropasti.
Tko voli nek' izvoli, ali prije bilo koji IMT, nego ovo "cudo"
Usput... O mom tehnickom znanju nisi uopce kvalificiran pricati, kao niti o icijem na ovom forumu. Pa tako ne pricam niti aj o tovjem. Vrijedjanja da korisnici ovog foruma (ukljucujuci i mene) imaju IQ sobne temperature i nizi je takodjer nedopustivo, i svaki daljnji isapd ove vrste ce biti sankcioniran.
Tebe nitko nije vrijedjao direktno, pa se i od tebe ocekuje isto. Forum je zamisljen da se koristi za razmijenu iskustava, ali ne i za bezobzirno nemetanje svojih misljenje drugim korisnicima. I ja sam bio takav u pocetku. Ako sam se ja mogao promijeniti, pa mozes i ti!