• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

B

Bobo

Guest
Re: Vladimirec

Suti! pssssst...

taman smo to rijesili, a sad ti opet pocinjes ;)

V

VTZ

Guest

Čugi kaže:
Evo ga Bobo premetnjak i kod njega! :lol:

A hebi ga, što mogu lijepoga reći za traktor kojeg sam imao ranije, a koji je prelagan, pa nemože ništa jačeg potegnuti, kojem je pukla brtva na glavi, pa propustio hladnjak za vodu, pa regulacija vuće nije dobro radila, pa ima premalu kabinu, pa sjediš preko getribe kao na bačvi, i t.d... ;) Kardan mu se mora napipati lijevom rukom, negdje u visini stopala, i onda napamet gađati položaj ručice..

A vidi ovo: ručica za kardan na dohvat desne ruke.

IMG_6957.jpg

V

VTZ

Guest

Ne znam što bih ja to tebi trebao priznati? Čak si i ime traktora krivo napisao, nije Vladimirac, nego Vladimirec! :roll: :lol:

1. Kočnice kad se jednom podese, drže pet i više godina, a ako je tebi mehanika neki problem, što ti ja tu mogu?
2. Neznam o čemu to pričaš, ja takvih problema nemam! Traktor je 500 kg teži od IMT-a, i bez utega mogu u vožnji podići tanjurače. Na niskom podešavanju poluge vuče treba staviti u ADEKVATNI prihvat na bočnim konzolama na kučištu, koji je za to podešavanje predviđen!
3. Tri sata šarafiti? :scratch :lol: Izgleda da imaš velikih problema u životu s mehanikom, ja sam odmah na početku ustanovio kako su poluge najbolje podešene za oranje, i prije kopčanja pluga dovoljno mi je 2 minute da skratim desnu polugu za 1 cm..
4. Biser do bisera, prevrtanje.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A da kolotrag zadnjih kotača staviš na NORMALNI, toga se još do sada nisi sjetio? Širinu kolotraga možeš podesiti na četiri različite širine! Kod isporuke, traktor ima uži kolotrag! Ja se okrećem s tanjuračama na mjestu gdje je nekad bila duboka graba, samo sam je malo zatanjurao. Ne znam što bih morao raditi da se prevrnem? Ti to valjda bolje znaš!?
5. Ne znam o čemu pričaš, vjeruj mi da nemam takvih problema, a orao sam super tvrda, slegnuta i zbijena ilovasta tla, nikad ništa nije puklo!
6. Klirens zadnjeg dijela i kod niskog podešavanja je viši nego kod IMT-a, s kojim sam često znao nasjesti kod oranja, s Vladimircem nikad! Lance na polugama odavno sam preuredio, kuka za jednoosovinku ne zapinje kod oranja..
7. Vučem prikolicu 4x2x0,8 m punu kukuruza ili pšenice, cca. 5 tona, i ništa nisam slomio..
8. Brzina oranja ovisi o strukturi zemlje, imam na raspolaganju izbor od 6 brzina, nasuprot svega tri kod IMT-a..
9. Mjenjač zaglavljuje? Meni nepoznat pojam, nemam takvih iskustva, pa ti ne mogu niti odgovoriti! Jesi li koji puta promjenio Hypenol u mjenjaču?
10. Poluge tanjurače sam preuredio još odavno, otkako su polomile zadnje staklo na kabini IMT-a. Odrezao sam ih i zavario malo ukošeno, sad ih dižem na maksimalnu visinu, bez straha da će zapet o kabinu.

ZAKLJUČAK: traktor je daleko robusniji od IMT-a, bitno manje troši u radu, pristup motoru, hidraulici, održavanje su neusporedivo lakši, komfor u kabini isto tako.. Nema prašine, ne ulazi dim i buka, lakši je ulaz i izlaz, komande su na dohvat ruke.. Vijci su s metričkim navojem, ako slučajno poželim zamjeniti neki, ne moram ići k tokaru da mi istokari novi colni vijak. Ima tisuću razloga zašto nikad ne bih mijenjao Vladimireca za novi IMT!

B

Bobo

Guest

Decki, u VTZ ne ulazim, ali samo da napomenem da i 539 ima 6 brzina naprijed i 2 rikverca ;) i nema colne sarace, kad smo vec kod toga ;)

@VTZ: Ovo sto alen prica se sve dogodilo na ovom vladimirecu u mom selu. od prevrtanja pa da dalje... Cak sam ti jos prije napisao da ne moze orati bez dubinskog tocka na plugu. Ne bih sad znao sto je istina, a sto ne. Ne razumijem se u VTZ...

V

VTZ

Guest

Pa naravno da ne može, kad ulje teče iz cilindra! Siguran sam da u radnom vijeku tog traktora NIKAD nisu zamjenjene gumice u cilindru, i što se onda imamo nečemu čuditi? To je argumentacija tipa: Mercedes ne valja ništa, jer mu je probušena guma.. Vidio sam ja i IMT kod susjeda koji može orati jedino s kotačem, pa što onda? Po zimi mu uopće ne pali, pa ga šlepaju i muče na sve moguće načine.. Zaključio sam da je to do susjeda, a ne do traktora.

Uz vrlo malo truda Vladimirec je više nego odličan traktor, koji može obaviti sve poslove. Naravno, stvar je u korisniku, i načinu kako on pristupa problemu. Kad vidim traktor s dva-tri centimetra blata na podu kabine, sve mi je odmah jasno. Ja osim redovne izmjene ulja i sitnih održavanja nemam apsolutno nikakvih problema, i vrlo sam zadovoljan.

V

VTZ

Guest

Sve su ovo isprazne priče tipa rekla-kazala, na osnovu vlastitih impresija, u neodstatku jačih argumenata... :roll:

Sam si rekao da ti treba tri sata da skratiš jednu polugu za centimetar visine... Ako je tako, ja te razumijem, tu nema pomoći. Koliko ti je onda trebalo vremena da podigneš traktor na visoko podešavanje, valjda mjesec dana? Ispada da ti imaš daleko više vremena od mene! I zašto nisi radije podizao IMT, kad je već toliko bolji?

Da čitaš malo bolje i pažljivije, mogao si vidjeti da sam ja poluge tanjurača prepravio zbog IMT-a, nakon što je stradalo zadnje staklo.. Ako je poluga bila previše napred, udarala je točno u staklo. Zaključak: poluge na IMT-u su napravljene jednako šlampavo?
Za prepravit poluge normalnom čovjeku dovoljno je pola sata, za nabavit novo staklo najmanje nekoliko mjeseci, plus lova, plus montaža. Pa sad ti vidi tko je šlampav? Btw, gdje je tvoje zadnje staklo s VTZ-a? Ne treba ti u životu? :roll: :scratch

Što se oranja tiče, ori si sam, ja uopće ne osjećam nikakvu potrebu nikome ništa dokazivati.. Pogotovo ne nedokazanim ljudima.

V

VTZ

Guest

Ako ćemo već koristiti tvoj rječnik, onda ste sranje od tog traktora napravili vi, i kad ga pogledam na tvojoj slici - stvarno je sranje, bez oba zadnja stakla koja su polupana, bez reflektora, prljav i zapušten.. Sačuvaj me Bože takvog traktora, još više rasprave s takvim "vlasnikom".

I varaš se, nije uopće potrebno uložiti puno novaca da bi traktor bio u odličnom stanju, potrebno je samo malo pameti, brige, pažnje i održavanja. Tvome fali upravo to, a to više govori o tebi, nego o traktoru! Imam osjećaj da bi kod tebe i najskuplji John Deere vrlo brzo izgledao jednako ovako jadno, kao i ovaj na slici...

R

ROKI

Guest

Vladimirec je dobar traktor u pravim rukama. Ženin rodjak je par godina radio oko 11-12 jutara zemlje sa njim. kad ferac nije mogao orat VTZ je orao bez brige. ;)

V

VTZ

Guest

ROKI kaže:
Vladimirec je dobar traktor u pravim rukama. Ženin rodjak je par godina radio oko 11-12 jutara zemlje sa njim. kad ferac nije mogao orat VTZ je orao bez brige. ;)

Badava je to objašnjavati nekome tko se od 1991. do danas nije sjetio niti da napravi nekakvu šupu od par dasaka, u koju bi sklonio traktor.. U onako prljav i zapušten traktor meni bi se uopće gadilo i sjesti, tjera me na povraćanje, ali njega nije sram slikati vlastitu sramotu, i time se još i "hvaliti" pred ostalima.. Ali neda se on, vlastitu šlampavost i indolenciju on pripisuje traktoru. Traktor je kriv za sve, ne daj Bože da bi on uzeo barem krpu i oprao traktor..

V

VTZ

Guest

Oprosti, ja samo od prvog posta na ovom forumu tvrdim da stanje nekog traktora više govori o samom vlasniku, nego o traktoru! Malo mi je čudno da tebi niti u 12. mjesecu stakla na kabini ne trebaju, ali vjerujem ti na riječ! :roll: :lol:

Tvoj traktor, tvoj ponos! :oops:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411

Vidiš Alene da dobra i konstruktivna kritika (VTZ) vrijedi :lol: :lol:

V

VTZ

Guest

Marolt na slovenskom forumu piše da ima Vladimireca već skoro 30 godina, cca. 12 tisuća radnih sati, a jednom je mjenjao lamelu i tako neke sitnice..

In še legenda Vladimirec T25A 78 letnik števec se je pred dobrimi 8 leti ustavil pri 11450 al nekaj takega, traktor ima cca 12000 ur...

U mojem kraju ima nekoliko po godinama sličnih traktora, svi rade još danas sasvim normalno, jedan od njih je nanovo prelakiran i dotjeran, uglavnom vlasnici su više nego zadovoljni s njima.

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Ako misliš da sam zbog toga prao traktor varaš se... Svake godine kada završim poslove poradim malo na traktorima. Nisam poludio da svaki put kad dođem iz polja perem traktor!

Sudeći po onim slikama koje si stavio nedavno, unutrašnost ti je prilično zapuštena! S desne strane u kabini imaš oblogu, ispod koje se nalazi grijanje kabine. Tu se baš vidi da je sve masno i zapušteno, rekao bih da godinama nije bilo čišćeno. Ne čistim niti ja svaki puta nakon posla, ali trudim se da traktor bude što uredniji, očistim kad imam vremena za to. Kompletnu oblogu unutar kabine prvo operem sa spužvom, onda ju namažem sredstvom za održavanje plastike, i kabina i nakon 10 godina izgleda kao nova.

V

VTZ

Guest

Čovječe, kakva Gea, kad ti je Mađarska samo malo dalje! :lol:

Ja sam od Gea-e kupio traktor, i obavio tamo nulti i još dva servisa. Dalje sve kupujem u Letenyu, imaš dučan s lijeve stane glavne ceste, 200-300 metara nakon što prođeš centar. Možeš čovjeka nazvati na telefon, toliko razumije hrvatski da se možeš dogovoriti s njime! Samo ti još njegov broj moram pronaći, sutra valjda!

To je ona poluga na koju se zašarafi ručica - komanda za dizanje i spuštanje?

V

VTZ

Guest

U Letenyu imaš dva dučana s dijelovima za VTZ, večina traktora u Mađarskoj su ruski traktori.. Letenye ti je jedan kilometar nakon granice, voziš se samo po glavnoj cesti prema Nagykanizsi.

FARKAS TIBORNE
Bajcsy u. 10, Letenye

tel/fax 0036 93 343 377
mob. 0036 30 346 6862

Nije ti na granici potrebna putovnica, dovoljna je osobna karta! Usput si kupi nekoliko filtera za ulje i za naftu. Za naftu imaš za stari i za novi tip, stari je imao dva (uža) filtera, moj je novi tip i ide samo jedan papirnati uložak.

R

ROKI

Guest

Bobo kaže:
Imam samo tudja iskustva, i ona takodjer kazu da je Vladimirec dobar za po sumi, ali da za njivu bas i nije neki. pogotovo zbog lose zemisljenog i kvarljivog hidraulika. Drugi problem je paljenje, jer mu treba akumulatora kao ratarkovom utovarivacu. A kad pali, onda pali i na +60 i na -60...

Sve u svemu, ne upada niti u siri izbor za kupovinu, za bilo koju namijenu.

Danas sam bio sa tipom koji ima T25 70 i neko godište. Ima na njemu akumulator 70-80 ah i pali na zub, kao mina! Čisto sam se iznenadio. A dekompresor koristi samo kad je jako hladno i to ispod -10 C. Tip je zadovoljan te ga nebi mjenjao jer mu jako malo troši. Sa njim dva cijela dana reže drva na bansek na 3/4 (ili malo jače) gasa i potroši mu oko 18-19 l goriva. U šumi sa 7-8 metara drva kaže da nestaje nego samo ide. Sa hidraulikom kaže nema brige.

B

Bobo

Guest

eto, cini se da ih ipak ima i dobrih...

Znam da ovaj iz mog sela bez dekompresora ne moze po ljetu upaliti, cak niti s dva akumulatora...
Taj dida dok je bio ziv, je traktor za lijepih dana ostavljao vani na nizbrdici i samo iz dvorista izadje na cestu i na guranac ga palio... Po zimi je uredno brenerom grijao karter, jer drugacije nema sanse da kresne...

S hidraulikom je muku mucio, i bez tocka nema dobrog oranja. ili preplitko, ili preduboko...

Za u sumu znam i ja da je traktor odlican. jos ako imas vitlo i dasku na njemu, pa se s prisilnim hidraulikom ukopas. nema bolje.

Eto, da nije ovog foruma, ne bih znao da postoje i ispravni VTZ traktori...

R

ROKI

Guest

Bobo kaže:
eto, cini se da ih ipak ima i dobrih...

Znam da ovaj iz mog sela bez dekompresora ne moze po ljetu upaliti, cak niti s dva akumulatora...
Taj dida dok je bio ziv, je traktor za lijepih dana ostavljao vani na nizbrdici i samo iz dvorista izadje na cestu i na guranac ga palio... Po zimi je uredno brenerom grijao karter, jer drugacije nema sanse da kresne...

S hidraulikom je muku mucio, i bez tocka nema dobrog oranja. ili preplitko, ili preduboko...

Za u sumu znam i ja da je traktor odlican. jos ako imas vitlo i dasku na njemu, pa se s prisilnim hidraulikom ukopas. nema bolje.

Eto sad znaš i to! ;)

V

VTZ

Guest

Bobo kaže:
Taj dida dok je bio ziv, je traktor za lijepih dana ostavljao vani na nizbrdici i samo iz dvorista izadje na cestu i na guranac ga palio... Po zimi je uredno brenerom grijao karter, jer drugacije nema sanse da kresne..

Pa mogao bi i ti, kako student početi malo razmišljati i svojom glavom, a ne izvlačiti zaključke iz iskustava jednog starog dide, i njegovog odnosa prema traktorima... Valjda je SVAKOM traktoru koji ne pali mjesto na servisu, ili možda mu treba zamijeniti neki dio? Pretpostavljam da taj djeda niti ulje nije znao pošteno promjeniti, kamoli da bi nešto drugo radio oko održavanja!

Ja sam takav kotač vidio jedino kod svog starog susjeda na IMT-u, ali zbog toga nisam zaključio da svi IMT-i ne valjaju, nego da je susjed nemaran.. ;)

Jednako tako, da nema tebe ja bih čitav život proveo u zabludi kako IMT ne vrijedi ništa, hvala ti što si mi otvorio oči i omogućio da progledam! :lol:
T-25, T-30, T-40 i slični modeli i verzije ovog traktora proizvedeni su do sada, i prodani u miljunskim brojkama, imaš podatke na njihovom sajtu. Slovenac piše da njegov ima preko 12.000 rs, ali tebi je izgleda jedino dida relevantni izvor informacija.. :scratch :lol:

Najnoviji postovi

Na vrh