• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

B

Bobo

Guest
Re: Vladimirec

Gledaj VTZ...

Ne izvlacim zakjlucke od jednog starog dide, koji je taj traktor jako cuvao. Sve je po knjizici radio i serviser mu je dao neke savjete kako da odrzava traktor, jer se bas u mehaniku nije razumio.

Covijek koji odraste na volovskoj zaprezi, bas se ne kuzi u traktore i svaka investicija mu je problematicna. A on se vodi otime da traktor odrzava kako je bolje mogao, da ima sto manje izdataka oko njega. Dan danas je traktor u izvrsnom stanju, a jedinu sto mu zbilja zamjeram je preveliki prazni hod na volanu. Skoro pa cijeli krug :scratch servisirali su mu to, no za par mjeseci se opet sve vrati na prvobitno stanje.

Sto se tice velike prodaje tih traktora u milijunskim brojkama, to je samo i jednio zato jer je to traktor koji je kostao kao pola IMT-a 539... Rusima je bio zanimljiv, samo zato jer je bio jeftin, paljenje preko dekompresora, dijelovi su ejftini, jer je to njihov proizvod, pa nema carina i kojekakvih dodatnih poreza... i tako. Rusa fala bogu ima milijardu-dvije- tri i naravno da se tamo prodaju traktori ko blesavi...

Za 30 000Kn koje si naveo prije u ovoj temi, jasna stvar da niti jedan novi traktor ne mozes kupiti. Za tu jeftu mora biti i vise nego odlican, posto postoje motokultivatori koji su skuplji...

V

VTZ

Guest

Bobo kaže:
Gledaj VTZ...
Za 30 000Kn koje si naveo prije u ovoj temi, jasna stvar da niti jedan novi traktor ne mozes kupiti. Za tu jeftu mora biti i vise nego odlican, posto postoje motokultivatori koji su skuplji...

To je bila cijena 1996., ti si tada vjerojatno još bio klinac, pa neke stvari niti ne pamtiš... 32.000 kn tada je vrijedilo 8.800 DEM, a u novčanim uvjetima, kakvi su tada bili to i nije baš bilo malo. I morat ću te razočarati, IMT je tada koštao samo koju tisuću maraka više, ako je i toliko! Baš danas sam gledao cijene, sad u Rusiji s njihovim porezom taj traktor košta cca. 60.000 kn.

Ponovit ću opet, PRESRETAN SAM što sam odabrao VTZ, a ne IMT. Kad danas sjednem u IMT, nemogu se načuditi skućenosti kabine, neudobnosti u radu, buci, prašini i dimu motora, koji dolaze kroz otvore na podu, i slična mjesta. Kad sam s IMT-om radio transporte, čak sam stavljao na glavu antifone, zbog zaštite od dugotrajne buke.

O potrošnji goriva, izboru brzina, problemima s rashladnim sistemom, hidraulikom, pucanju brtve na glavi motora, nepristupačnosti motora i ostalome, bolje da ni ne pričam. Meni je tehnika struka i profesija, i opet samo mogu zaključiti kako sam presretan što sam IMT zamjenio sa VTZ-om. Što će mi traktor koji iz šume ne može izvući jedan malo deblji drveni trupac? Po kojoj logici bi onda on morao bolje vući plug na njivi?

B

Bobo

Guest

Gledaj, u te rasprave vise ne ulazim... Ciji je tata jaci i takve fore. Price za malu djecu.

Ja ti kazem da odabir traktora i pluga jako ovisi o tipu zemlje koji ce se obradjivati, ovisi o strucnosti osobe koja ce koristiti neki traktor, te nezaobilazan faktor simpatija prema nekoj marki traktora.

Ja govorim za svoje uvjete da T-25 kraj IMT 539 nema sto traziti s plugom, a u sumi mislim cak da bi se T-25 bolje ponasao zbog svoje visine. Nikada nisam radio s T-25 u sumi, niti na njivi, ali od ono malo iskustva sto s njime imam na cesti... Vise mi se 539 dopao.

Ne znam kako je kod tebe, ali ja znam da bih volio vidjeti tip zemlje u kojoj bi Tvoj VTZ bio u prednosti nad IMT 539. Opet kazem da pricam samo o onome sto sam vidio, i da mi je tesko povjerovati da T-25 moze u njivi biti bolji od IMT 539.

Gledaj, ako si ti zadovoljan, tko sam ja da ti drugacije tvrdim? Svatko zna sto mu bolje pase i s cime ce biti zadovoljniji.

B

Bobo

Guest

Gledaj, ja ti opet kazem da ovisi o tipu zemlje...

A sto se 3x12" pluga tice, kad bi ga i podigao od zemlje, traktor bi se propeo... Nema sanse da ga vuce traktor od 30Ks! Ja sa 549 u pravim uvjetima na vrlo lakoj zemlji mogu orati sa 3x10" ali to je traktor koji je tezak skoro 2.5 tone kad sam ja u njemu i ima i prednju vucu... I sad bi ti sa VTZ-om orao sa 3x12". Laksu zemljlu nego sto je ovdje tesko mozes imati, a ako ju imas, onda ti niti ne treba bolji traktor od tog VTZ-a i naravno da si s njime zadovoljan...

Susjed ima ursusa 335 i orao je po strnjaku sa 3x10" ali samo kad je vani jako jako zima... Po toplom nema sanse, jer traktor prokuha u rekordnom roku. Da ore komade vece od pola jutra tako, traktor bi zaribao samo tako... Radi se o dubini od nekih 15cm, sto ce zlobnici reci da je prasenje strnjaka, a ne pravo oranje ;)

Sve u svemu, ja znam sto je meni bolje, a sto tebi...

V

VTZ

Guest

O pričama za malu djecu i osobnim simpatijama mogli bismo još dugo pričati! ;)

Već ranije sam napisao, IMT je prelagan traktor, i ako mu se zakači malo teži teret, prednji kraj diže mu se u zrak, velika je opasnost od pucanja rukavaca, a kod preopterečenja propušta mu brtva glave motora. VTZ zakopčaj za debelo stablo hrasta koji raste, on se neće podići na zadnje kotače, nego će se ukopati sa zadnjima. To je razlog zašto ima daleko bolja svojstva vuće!

A kod oranja i ostalih radova na njivi, posebno mi "nedostaje" regulacija vuće i stalna podešavanja, takoda jedna ruka čitavo vrijeme mora biti na hidraulici. VTZ-ova hidraulika koncipirana je sasvim drugačije, oruđe spustiš, prebaciš hidrauliku u plivajući položaj i zaboraviš da uopće nešto vućeš iza sebe.. :)

B

Bobo

Guest

VTZ kaže:
O pričama za malu djecu i osobnim simpatijama mogli bismo još dugo pričati! ;)

Već ranije sam napisao, IMT je prelagan traktor, i ako mu se zakači malo teži teret, prednji kraj diže mu se u zrak, velika je opasnost od pucanja rukavaca, a kod preopterečenja propušta mu brtva glave motora. VTZ zakopčaj za debelo stablo hrasta koji raste, on se neće podići na zadnje kotače, nego će se ukopati sa zadnjima. To je razlog zašto ima daleko bolja svojstva vuće!

A kod oranja i ostalih radova na njivi, posebno mi "nedostaje" regulacija vuće i stalna podešavanja, takoda jedna ruka čitavo vrijeme mora biti na hidraulici. VTZ-ova hidraulika koncipirana je sasvim drugačije, oruđe spustiš, prebaciš hidrauliku u plivajući položaj i zaboraviš da uopće nešto vućeš iza sebe.. :)

Sto se tice prvog podebljanog:
Malo tezi teret ja gledam u vidu OLT 24 diska tanjuraca... 539 ih nosi, a kad naglije pustis kvacilo samo malo poskoci i nista vise... naglog skretanja nema, ali ih nosi... Nisam vjerovao, dok nisam probao;) O kojem pucanju rukavaca pricas?!? u preko 20 godina doslovnog silovanja traktora nisam slomio niti jedan rukavac, nit ista slicno... trenutno je na traktoru 2 centralni klin, a koljevka se toliko pojela da hauba polako gleda prema dolje ;) Za brtvu glave takodjer imam dokaz iz prve ruke da ju samo 539 iz jedne serije 1986.g. izbija i vise nikoji... Dakle samo jedna serija traktora, ne svi... a da ga u hrast uprem, nece se sigurno propeti, mozda da iza zakopcam tanjurace, ali na prazno nema sanse...

Sto se tice drugog podebljanog dijela:
Imt 539 ima jedan od najboljih hidraulika na svijetu, ako ne i najbolji, kad se radi o mehanickom hidrauliku. Za to je MF 35 dobio zlatnu medalju na svjetskoj izlozbi... A to mu nisu dale budale, nego pametni ljudi. To sto ti nisi znao postelati taj hidraulik, je problem tebe i samo tebe. Nije mi namjera vrijedjati, ali ce ti puno ljudi potvrditi da je na IMT 539 hidraulik vrlo dobar, jer je licenciran direktno s MF 35 traktora, tak da tvoje tvrdnje nikako nisu u redu da na IMT hidraulik ne valja, kao i regulacija plivajuceg polozaja...

Č

Čugi

Guest

Bobo kaže:
Malo tezi teret ja gledam u vidu OLT 24 diska tanjuraca... 539 ih nosi, a kad naglije pustis kvacilo samo malo poskoci i nista vise... naglog skretanja nema, ali ih nosi... Nisam vjerovao, dok nisam probao;)

Tako je Bobo, ja bašte u okolini u proleće radim sa 539 i Lemind 28 diska bez ikakvih problema!

V

VTZ

Guest

Bobo kaže:
O kojem pucanju rukavaca pricas?!? u preko 20 godina doslovnog silovanja traktora nisam slomio niti jedan rukavac, nit ista slicno... trenutno je na traktoru 2 centralni klin, a koljevka se toliko pojela da hauba polako gleda prema dolje ;) Za brtvu glave takodjer imam dokaz iz prve ruke da ju samo 539 iz jedne serije 1986.g. izbija i vise nikoji... Dakle samo jedna serija traktora, ne svi... a da ga u hrast uprem, nece se sigurno propeti, mozda da iza zakopcam tanjurace, ali na prazno nema sanse...

Pričam o SVOM slučaju, meni su u šumi popucala oba rukavca, a što se tiče propinjanja, tu si u teškoj zabludi! Mnogi ljudi poginuli su na IMT-u baš zbog toga, pretežak teret i možda prebrzo puštanje kuplunga, traktor se preokrenuo i poklopio ih!
Al vidim da si ti sveznajući ekspert, ti po godinama znadeš kojem pucaju brtve, a kojem ne.. :lol: Pucaju i glave motora, ili se krive, a ne samo brtve! Pucanje brtve je "najbolja" stvar, treba biti sretan ako nije gore!

Imt 539 ima jedan od najboljih hidraulika na svijetu, ako ne i najbolji,

IMT 539 uopće nema plivajući položaj, zato mu na laganim tlima plug propada i podiže se ovisno o tlu, pa moraš čitavo vrijeme "veslati" s desnom rukom i regulirati vuću. A za moje znanje ne brini, rastavljao sam ja tu hidrauliku kad si ti još bio mali!

B

Bobo

Guest

Alene, cini se ipak da postoji zemlja laksa od ove nase...

U tom slucaju je sve jasno...

A VTZ, sto se tice tvog slucaja...
IMT nema plivajuci polozaj, nego ima finu regulaciju hidraulika. Kad nastimas dubinu koju zelis, plug na toj dubini i ostaje. Kod tebe je mozda bio problem u top-link "osjetilu" preko kojeg se regulacija vrsi...

A rukavci i prevrtanje nazad... to mi je najiskrenije, smijesno...

R

Ratarko

Guest

Dajte ljudi nemojte tako jako :lol:
Već smo prije definirali da je Torpedo min. tri puta bolj od IMT-a :mrgreen: :lol: ;) :blackeye
Sada je i Vadimirec bolji od IMT-a :mrgreen: :lol: ;) :blackeye
Pa od koga je onda bolji IMT :mrgreen: :lol: ;) :blackeye :?:

Ovo sve ide pod šalu i neka nitko ne uzima za ozbiljno :D :D :D

B

Bobo

Guest

Hehehe...

Je RX 170 je bar 3 puta bolji od 539... Tu se slazemo... ;) ;)

T

Tonxy

Guest

to ratarko tako jee!!
i ovo je sala!!
mogli biste prestati s tim prepucavanjima oko imt i vladimireca jer svaki od ta dva traktoA ima podrucje koje mu bolje odgovara i na kojem se on maximalno dobro ponasa!! imt na livaddi a vlad. u sumi!! pozz :roll: :roll: ;)

R

Ratarko

Guest

Bobo kaže:
Hehehe...

Je RX 170 je bar 3 puta bolji od 539... Tu se slazemo... ;) ;)

Ma više od 3 puta jer RX 170 u svakom svom cilindru ima jednog 539 po kubikaži :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Neću vam više kvariti temu ... samo naprijed jer sam dosta toga pročitao o Vladimircu što nisam znao .

Ovo je isto Vladimirec , zar ne ?
Obrisan neispravan link.

V

VTZ

Guest

Bobo kaže:
A rukavci i prevrtanje nazad... to mi je najiskrenije, smijesno...

Bobo, nemoj se blamirati, jer ovo uopće nije smiješno, dapače - žalosna je i tragična činjenica! Samo u svom kraju znam za nekoliko SMRTNIH slučajeva na IMT-u, baš iz spomenutih razloga! Traktor se preokrenuo za 180 stupnjeva, i poklopio vozača!

Kad je IMT u pitanju, bilo što tebi je teško dokazati.. Valjda ti bolje znaš od svih drugih, koliko god oni govorili iz vlastitih iskustava.

IMT-539 zakopčan za VTZ T-25 nema što tražiti, Rus će ga odvuči do Moskve ako treba! Niti to ne pričam na pamet, s bratićem sam isprobao dva puta do sada! :lol: :roll: ;)

B

Bobo

Guest

Rus je tezi, i to mu je jedina prednost nad IMT-om...

Ja ti kazem da su kod nas VTZ-i rijetki... Da su toliko bolji, valjda bi ih ljudi kupovali vise, zar ne?

Kud su jeftiniji, kud manje trose, kud imaju bolji hidraulik, pa ja ne znam... to je nesto super, kako mi se cini...

Mislim da broj prodanih komada ovdje govori dosta... nadji mi brojku koliko imau Hrvatskoj 539 traktora, a koliko VTZ T-25?

Smrtnih slucajeva je bilo, i uvijek ce biti... Svakakvi ljudi rade s traktorima, pa cak i radnici u sumariji pogibaju, tak da to nije nista cudno...

V

VTZ

Guest

alen28 kaže:
Vtz ih lakše nosi ali nesmijem dizati u radu jer se propinje. Sad radim još 2 utega za VTZ pa ču riješiti i taj problem.

Alene, ovo mi je stvarno čudno, ja imam 4 utega, ali ih uopće ne koristim za oranje ili tanjuranje! Tanjurače mogu podići baš u vožnji, traktor se samo malo trzne, ali niti traga propinjanju! Imam 20 diskova, kakve ti koristiš?

Jedino što ga propinje je sjetvospremač 2,4 m s duplim valjcima (4 valjka ukupno). To je širok i jako dugačak priključak, tako da moram staviti sva četiri utega. Da su još dva, nebi mi škodili.

V

VTZ

Guest

Bobo kaže:
Rus je tezi, i to mu je jedina prednost nad IMT-om...
Ja ti kazem da su kod nas VTZ-i rijetki... Da su toliko bolji, valjda bi ih ljudi kupovali vise, zar ne?

Uopće mi nije važno, nek je VTZ najlošiji traktor na svijetu - važno mi je samo da mogu zakopčat IMT-539 i odvući ga na Crveni trg u Moskvi.. :lol: :lol: :lol:

Alene, sad mi je jasno, baš sam se čudio kako te 20 diskova može propinjati!

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327

Da se propinje tocno je,dozivio sam,ali samo zato sto je hvatiste iznad osi poluosovina.Ako je ispod i blizu kucista(kao kuka od jednoosovinke)onda i nije toliko izrazeno.
Vas dvojica imate taj traktor,do sada sam skrušeno slušao vaša izlaganja.Dali možete reći osnovno,koliko je težak,koje snage ima na raspologanju pri kupovini(mislim na izvedbe koje se nude),zapremina rezervara goriva,ulja u motoru(na koliko sati je predvidjena izmjena)koje ulje u HR je predvidjeno za njega,tako diferencijal i hudraulika?
Dali taj traktor ima servo volan ili je klasika?
Radim neku kombinacju sa rodjakom,damu budem kreditor,jedan Belorus 80-90 konja:eek:ranje,priprema tla i taj sa sijanje,spricanje u kultivacije bi islo nekako.
Dali se zna sadasnja cijena na trzistu takvoga ali novog?
Koja je Vmax tog trakora,dali se mogu ugraditi tockovi /ili gume/veceg precnika dabi se dobilo na brzini?
Kako su rijesene kocnice(neocekujem da budu potopljene u ulju,ali da su trajnije nego kod malog IMT-a),pri sijanju mi rodjak uvijek okrece traktor onak u mjestu sistem blokiranog tocka(najcesce lijevog),dali brzo popustaju tj.koliko su trajne?
Svezi ulja,u traktore najvise uljevaju INA dok u privatne aute sve drugo sem INA ulja,e sada mi nije jasno,danasnji traktori su skupe igracke i bez velike bojazni koristi se INA ulja,a u aute manje vrijednosti samo ulja jacih proizvodjaca.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327

T25A Maschine nominale Energie, HP 27 maximale Energie auf Zapfwelle, HP 22 Nomber der Zahnräder: schicken Sie 8 Rückseite 6 Fahrgeschwindigkeit, km/h 1.33... 21.9 belasten, Kilogramm 2040 die Radschiene nach, justierbar, Millimeter 1200... 1480 Befestigungsgerätebelastungkapazität, Kilogramm 600 Kupplung Einzelnscheibe Gesamtausmasse, Millimeter Länge 3180 Breite 1472 Höhe 2477 Befestigungssistem 3-point sistem

27 konja na vratilu,,malo mi je spor 21,9 km/h,a tekucine?

V

VTZ

Guest

T-25 pogoni motor D120, čiji podaci su dolje. 25 je broj kilowata, to je u stvari 34 KS. Isti motor s malo većom Bosh pumpom ima oko 40 KS, ta varijanta je ugrađena na VTZ sa duplom vućom..

Parameter D120 .....................Engine type Four-stroke, two-cylinder air-cooled diesel
Power, kW (p.h.):
- rated ........................23,5+3 (32+4)
- exploitation ................22,3+3 (30+4)

Crankshaft rated speed, (turns/min) 2000 ± 30
Design diesel weight, complete version inrated power conditions, kg 240
Overall dimensions, mm
- length - 681
- width - 628
- height - 851

Obrisan neispravan link.

Najnoviji postovi

Na vrh